0 = 0 üssü 0 = 1 olması lazım ancak Bununla 0=1 demektir. Matematikteki 0 kavramı esasen mantıksal olarak hatalıdır. 0 herhangi bir şeyin karşılığı olmamak demektir. Bu yüzden 0 bir sayı değil esasen 'yokluğu' ifade eden bir kavram veya terimdir. Bu açıdan 0 üssü 0 mantıksal hatalı bir tanım üretir.
0 üssü 0 hala belirsiz olarak kabul edilse bile 0 üssü 0 yine 0 olarak kabul edilmiştir.
A⁰ = 1 x (0 adet a) = 1 olmasından dolayı 0 dışında tüm sayıların sıfırıncı olan kuvveti bire eşit olur.
Sıfır dışında, herhangi bir sayının sıfırıncı kuvveti bire eşittir. Sıfırın herhangi bir pozitif kuvveti ise sıfıra.
Sıfır ile çarptığımızda bize 0 sonucunu verecek sayılar kümesi tüm reel sayılardır, dolayısıyla böyle bir sayısı matematiksel olarak anlamlıdır, sadece bu işlemdeki değerini bilmemiz mümkün değildir (herhangi bir reel sayı olabilir). Bu sebeple sıfır bölü sıfır ifadesinin sonucu belirsizdir.
İlgili 18 soru bulundu
Nedeni basittir. Bir sayının içinde 0 (yokluk) bulunmaz ve bir sayıyı sıfıra bölemezsiniz. Tersi durumda ise örneğin sıfırı 5 bölmek gibi bir işlemde ise sıfırın içinde beş yoktur. Bu nedenle bu işlem tanımsal olarak sıfır yani yokluk ile sonuçlanır.
Üslü sayılarda bilinmesi gereken bilgiler bulunuyor. 0 üssü 1 sayısı her ne kadar şaşırtmalı bir işlem olsa da, cevap sıfırdır.
0 bölü 0 0'e eşittir diye düşünebiliriz, ne de olsa sıfırı hangi sayıya bölersek bölelim sonuç sıfırdır.
0 sayısı tabanda olduğu yutucu bir sayı olma özelliği taşımaktadır. Bundan dolayı 0 üzeri 2 sayısı yine 0 sayısına eşit olmaktadır.
Aslında 0'ın kuvvetlerinin 0 olması gerekiyor. Ancak 1/0 tanımsızdır.
02 =0.0=0 Sıfırın pozitif kuvvetleri 0'a eşittir. Sıfırın negatif kuvvetleri tanımsızdır.
0'ın karesi yine 0'ın kendisiyle çarpılması ile bulunur. 0'ın hem kendisi ile hem de diğer sayılar ile çarpılması sonucunda 0 elde edilir. Bu durumda da 0'ın karesi yine 0'a eşit olmaktadır.
Çünkü 0 sayısının üssü her ne olursa olsun cevap her zaman sıfır olmaktadır. Bu durumda sıfırın bütün kuvvetleri sıfırdır denilebilir.
0'ın 0 hariç bütün kuvvetleri 0'dır. Bir sayının 1. kuvveti, sayının kendisidir: Taban ve üs 0 ise o işlem belirsizdir. Pozitif sayıların pozitif kuvvetleri daima pozitif bir sayı verir.
0'ın doğal sayı kuvvetleri de yine 0 sonucunu vermektedir. Ancak 0 bir üst kuvvet olarak kullanıldığı takdirde sonuç her zaman 1 olur. Örneğin 1000 üzeri 0 dendiğinde, 0 kere 1000 çarpımı 1 sonucunu verir.
Herhangi bir reel sayının sıfıra bölümü tanımsızdır. Bölme işleminde sıfır ile bölüm tanımlı değildir. Ayrıca sonsuz da değildir.
Cevabımız 1 olacaktır . Üslü İfade nedir ; ↬ Bir sayıyı Tekrarlı Çarpım Şeklinde yazmak için yapılan işleme verilen addır . Gibi Örnekler Verilebilir .
Bütün pozitif sayıların sıfırıncı kuvveti 1 olmaktadır.
Kaç defa çarpıldığından bağımsız olarak, 0 sayısının kendisiyle çarpımı 0 'a eşit olduğundan, bir istisna dışında, 0 'ın tüm kuvvetleri 0 'a eşittir.
Çünkü hiçbir sayının 0 ile çarpımı 1 olamaz. Bu nedenle 01 (veya daha genel bir ifadeyle 0N) tanımsızdır.
"1 bölü 0?"ın işleminin sonucunu ne kadar bulmak istesek de, bu işlemin sonucunu bulmak ne yazık ki imkansızdır. Neden diyecek olursanız, kısaca, sonuç olarak ne bulursak bulalım, o sonucu sıfırla çarptığımızda 1 elde edeceğimizi otomatik olarak kabul etmemiz gerekir.
0 ⋅ ∞ belirsizliği limiti 0 olan bir ifade ile limiti pozitif ya da negatif sonsuz olan bir ifadenin çarpımının limiti alındığında oluşur. lim x → a [ f ( x ) ⋅ g ( x ) ] limitinde, lim x → a f ( x ) = 0 ve lim x → a g ( x ) = ± ∞ değerleri elde ediliyorsa, bu limit için 0 ⋅ ∞ belirsizliği vardır.
Doğrulanmış Cevap
0²=0.0=0 olur. zaten üslü ifadelerde bilmemiz gereken ve bize kolaylık sağlayacak bilgilerden biri de 0ın bütün kuvvetlerinin 0 olduğudur.
Doğrulanmış Cevap
Sorumuzun yanıtı "hayır" olucak cünkü tanımsız olabilmesi için payın değilde paydanın 0 sıfır olması gerekmektedir bu durumda sorumuzda bize paya 0 paydaya 2 değerini vermiş bu nedenle sorumuz tanımsız değildir.
Bir sayının 0. kuvveti 1 sayısına eşittir. Bu nedenle( -2) nin 0. kuvveti 1 dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri