Diğer yandan içecekler de sandığımız kadar masum değil. İçeceklerin en kalorilisi sıcak çikolata. 524 kalorilik bir sıcak çikolatayı yakmak için yaklaşık 13.100 adım, 212 kalorilik bir bardak kolayı yakmak için 5.300 adım atmak gerekiyor.
Uzman Diyetisyen Esra Çelakıl, "Eğer 2 ay boyunca her sabah poğaça yerseniz tam 2 buçuk kilo yağ kütlesini vücudunuza eklemiş olacaksınız. Bir poğaçanın vücudumuzun yakması için tempolu 7 bin 500 adım atmamız gerekiyor" dedi.
Burada da cevabını bilmemiz gereken en önemli soru 1 kilo yağ yakmak için kaç kalori harcamak gerekir sorusudur. 1 kilo ortalama 7400 kalori olduğuna göre, 1 kilo verebilmek için de yine ortalama 7400 yağ yakmanız gerekir.
1 sade hamburger: 1,5 saatlik tempolu yürüyüş
Evde yapılan ve yalnızca et ve ekmekten oluşan, ortalama 200 gramlık bir hamburger düşündüğünüzde yaklaşık 400 kalori alıyorsunuz. Bu da tıpkı patates kızartmasında olduğu gibi size 1,5 saatlik tempolu yürüyüş olarak geri dönüyor.
Spor salonu haricinde dışarıda egzersiz yaparak ne kadar kalori yaktığını öğrenmek isteyenler içinde bir araştırma yapılmış ve bunun sonucunda 78 kg olan bir kişinin 45 dakika 5.5 km hızla yürümesi, 1,5 saat boyunca 5.6 km hızda bisiklet çevirmesi 500 kalori yakmasını sağlayacağı ortaya çıkmıştır.
İlgili 31 soru bulundu
Tempolu 30 dakikalık yürüyüş yaklaşık 200 kalori enerji harcanmasına neden olur. Kalbi güçlendirir, kalp-damar hastalıkları riskini azaltır, dolaşımı düzenler: Günde en az 30 dakika, haftada 5 gün yürüyüş ile koroner arter hastalığı riski %20'ye yakın azalır.
Eğer, 3 gün kaçamak yaptıysanız bu kürleri 3 gün uygulayın. 1 hafta kaçamak olduysa; haftanın 3 günü yine yoğurt kürü yapın, biraz normal beslenin, sonra tekrar 3 gün daha yoğurt kürü yaparsanız, bu kaçamakları telafi etmiş olursunuz.
Günde 1 saat orta tempolu yürüyüş ile ayda 1-1,5 kilogram verilebilir. Düzenli olarak yapılan yürüyüş programına yeterli ve dengeli bir beslenme programı eklenirse ayda 3-4 kilogram verilmesi sağlanabilir.
Peki, tatlı sonrası kilo almamak için ne yapmalıyız? Tatlı yedikten sonra kısa bir süre sonra acıkma hissi oluşur. Bunun önüne geçmek için sirke tüketmek gerekir. Asetik asit sayesinde, mide boşalması hemen gerçekleşmez, açlık hissi baskılanır, böylece kilo alımı azalır.
4.70 Kiloya Göre Diyet Listesi ile 1 ayda kaç kilo verilir? 70 kiloyum, 1 ayda kaç kilo verebilirim? Diyorsanız 70 kiloya göre ücretsiz diyet listesi ile 1 ayda 4-6 kilo verebilirsiniz. 1 ayda 10 kilo vermek mümkün mü?
1 litre su içmek kaç kalori yakar? İnsan vücudu içilen her bir bardak su için 25 kalori yakmaktadır. Günde 10 bardak su içen, yani günlük 2,5 litre civarında su tüketen insan her gün 250 kalori yakmış olur.
5 Kilo Vermek İçin Kaç Kalori Yakmak Gerekir? Kilo vermenin arkasındaki bilim gerçekten çok basittir. 7000 kalori yakarsan 1 kg verirsin. Dolayısıyla 1 haftada 5 kg vermek için 35.000 kalori yakılmalıdır.
1 Saat oturmak kaç kalori yakar? Kişinin kilo, boy, metabolizma hızı gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebileceği gibi 70 kg bir birey 1 saat oturduğunda ortalama 100 kalori yakmaktadır. Bu enerji vücudun çalışması için harcadığı enerjidir.
55 kg ağırlığındaki orta yaşta bir kadının bazal metabolizma hızı, ortalama 1200 kalori; 70 kg ağırlığındaki bir erkeğinki ise 1700 kaloridir.
70 kilogram ağırlığında ve yavaş tempoda yürüyen bir kişi için 2 saatlik yürüyüş kalori hesabı yapılması gerektiğinde 2,5x2x70 formülü uygulanır. Çıkan sonuç ise 350 kaloridir. Aynı sürede orta tempoda yüründüğünde ise yakılan kalori 525'e yükselir.
Yürüyüş yaparak kilo vermek isteyen kişilerin düzenli olarak yürüyüş yapmaları gerekmektedir. Yemeklerden sonra yapılan yürüyüşün alınan kalorileri yakma gibi bir etkisi bulunmaktadır. Ancak aç karna yapılan yürüyüşün ise kilo verdirici bir özelliğe sahip olduğunu söylemek mümkündür.
En az 1 saat boyunca yürüyüş yapmak olumlu sonuçlar ortaya çıkarır. Gün içerisinde yapılan yürüyüşün tempolu olması kilo vermek için daha yararlıdır. Tabi önce yavaş tempoda başlayarak daha sonra daha tempolu yürüme yapabilirsiniz. Günlük 1 saat kadar yapacağınız yürüyüş ile 300-350 kalori yakma şansınız vardır.
Yürüyüş önemli bir egzersiz öyle ki, 45 dakika süren tempolu yürüyüşün olumlu etkisi 48 saat sürüyor.” Günde 45 dakika yürüyen kişilerin insülin direncine karşı önemli bir avantaj elde ettiğini belirten Dr. Arıkan, yürüyüş yapmak için sağlık sorunu olmaması gerektiğini vurguluyor.
Eğer bu bir gün ile sınırlı kalır ise herhangi bir şekilde sorun yaratmaz. Yani bir günlük kalori alımını artırmak diyeti bozmak anlamına gelmez. Sadece küçük bir kaçamak olarak ifade edilebilir.
Bir zayıflama programı uygulayan kişi, normal koşullar altında bir gün yemeği fazla kaçırdığında, ertesi gün bir miktar kilo artışıyla karşılaşabilir. Bunun en önemli nedeni, diyet programına başlandığı andan itibaren vücudun belli bir kıtlık düşüncesine, hissine sokulmasıdır.
Bunun sebebi aslında genel olarak yaptığımız kaçamakların diyeti bozmalarımızın karbonhidrat kaynaklı olması ve karbonhidratın vücutta ödem tutması. Yaklaşık olarak kaçamak yaptıktan sonra bunun %20-40 arası bir noktası kilo alımı oluyor aslında, kalanı ödemden kaynaklı tartıda + görmemize sebep olan bir sonuç.
Kalp sağlığınızı korur.
Günde 10 bin attığınızda kanınızdaki kolesterol seviyesi dengelenir. Damar sertleşmesini engelleyip kandaki şeker, tansiyon ve kolesterol seviyelerini dengelediği için kalp krizi riskini yüzde 20 oranında azaltır.
Bir “alışkanlık” haline getirilerek her gün düzenli yapılan yürüyüşle ömrünüze ömür katmanız ve yaşlanmayı geciktirmeniz mümkün. Yapılan araştırmalar haftada yaklaşık 20-25 kilometre yürüyen insanların, yürüyüş yapmayanlara göre daha uzun yaşadıklarını kanıtlamıştır. Kalbinizi ve akciğerlerinizi korur.
Yürümek, özellikle sırt ve bacaklarınızdaki kaslar olmak üzere kas kütlesi ve kas kuvvetini güçlendirebilir. Kelimenin tam anlamıyla daha güçlü bir kalbe giden yolda yürüyebilirsiniz. Yürüyüş, aerobik bir aktivitedir ve bu nedenle kalp atış hızını ve kan basıncını artırarak kalbin daha verimli çalışmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri