TSE standartlarına uygun olarak üretimi yapılan 1 torba saten alçının kilosu 30'dur. 30 kiloluk saten alçının yapacağı yer 30 metrekaredir. Yani 1 torba saten alçı m2 yer yapar diye merak ediyorsanız bunun cevabı 30 metrekaredir.
TÜKETİM MİKTARI Tüketim miktarı her 1 cm kalınlık için 8,5 kg/ m2'dir.
Alçı, Beton Sıkça Sorulan Sorular
%6 indirimle Knauf Saten Alçısı Son Kat Perdah Alçı 10 Kg 149 TL'ye, %7 indirimle ABS Sıva Alçısı 5 kg 59 TL'ye, %12 indirimle Knauf Saten Alçısı Son Kat Perdah Alçı 25 kg 210 TL'ye, %10 indirimle ABS ALÇI SATEN (5 KG ) 44 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Ebatlar ve Genel Özellikler: Ağırlık: 25 kg - 3 kg. Paketleme: 60 torba / palet - 180 torba / palet.
25 Kiloluk Çuvaldan Alınıp Paketlenerek Gönderilmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
TSE standartlarına uygun olarak üretimi yapılan 1 torba saten alçının kilosu 30'dur. 30 kiloluk saten alçının yapacağı yer 30 metrekaredir. Yani 1 torba saten alçı m2 yer yapar diye merak ediyorsanız bunun cevabı 30 metrekaredir.
Sıva alçısı, alçıdan sonra yüzey üzerinde görünen pürüzleri yok eder. Saten alçı ise boya öncesinde tamamen pürüzsüz bir yüzey elde edebilmemizi sağlar. Saten alçı, boya öncesinde, boyanın estetik görünmesini sağlar. Yüzeyin pürüzsüz, ferah ve yepyeni görünmesini sağlar.
Bir torba ile ortalama 5 m2 seramik yapılır.Zemin çok bozuksa 3 ile 5 m2 yapar.Zemin düz ise 5-7 m2 yapar. Görünüşe göre düz olan çoğu yer çok bozuk olabiliyor.Bu nedenle kalekim alırken ustamızın istediği oranda almalıyız.Yapılacak zemin, etüt edilir.
Sarfiyat: 2,5-3 kg/m2. 25 kg'lık bir torba ile 8-9 m2 alan sıvanır.
Saten Alçı Yapım Aşamaları
Alçı harcını temiz bir kovanın içerisinde hazırlamalısınız. 1 litre suyun içerisinde yaklaşık 1,4 kg saten alçı kullanılmaktadır.
Donmuş, erimekte olan veya 24 saat içerisinde don tehlikesi olan yüzeylerde uygulama yapılmamalıdır. Direkt güneş veya kuvvetli rüzgar altında uygulanmamalıdır. Fixtek sıva üzerine son kat macun uygulanarak duvar boyaya hazır hale gelir. Bu nedenle maliyeti çok daha yüksek olan alçı sıva yerine kullanılır.
Alçı çeşitleri kartonpiyer alçı, saten alçı, yapıştırma alçısı, perlitli alçı, derz alçı, makine sıva alçısı şeklinde sıralanabilir.
Ortalama Alçı Sıva Fiyatları (Malzeme ve İşçilik Dahil) :
Makinalı Alçı (Saten Alçı Hariç) : 150 TL/ M2. Makinalı Alçı (Saten Alçı Dahil) : 175 TL/M2. Kara Sıva Üzeri Alçı : 67 TL/M2. Alçıpan üstü alçı sıva : 95TL/M2.
DIN 18550'ye göre önerilen en az kalınlık 8 mm, en fazla kalınlık 15 mm olmalıdır. (2) Sıvanın içerisindeki su tamamen buharlaşmıştır. Yüzey özelliklerine, sıva kalınlığına, oda sıcaklığına, nem oranına ve ventilasyon özelliklerine göre farklılık gösterir.
Duvar sıvaları kaba ve ince olmak üzere genellikle iki kat yapılacaktır. Birinci kat kaba sıva yapıldıktan sonra kaba yüzeyi, ince sıvanın iyice kaynaması için, mala ile sık sık çizilecektir.
Kara sıvanın kuruması daha fazla zaman alabilirken, alçı sıva daha hızlı bir şekilde kurur. Dayanıklılık: Alçı sıva, kara sıvaya göre daha hassas bir yapıya sahiptir ve darbelere karşı daha duyarlı olabilir. Kara sıva ise daha dayanıklı bir yapıya sahiptir ve dış etkenlere karşı daha dirençlidir.
·1 m2 DUVAR = Standart tuğla için dikey olarak örüldüğünde 25 adet tuğla gereklidir. ·Alçı sıva donatıyı yüksek sıcaklıktan normal sıvaya göre daha iyi korumaktadır. · 8. 5 cm kalınlığında 1m2 duvara 0,009 m3 harç gider. 13. 5 cm kalınlığında 1m 2 duvara 0,014 m3 harç gider.
4041 KALEKİM İNCE SIVA
İç ve dış mekanlarda yapılardaki boyama, seramik kaplama, yalıtım öncesinde düzgün yüzey sağlamada, Çimento esaslı kaba sıva, beton ve brüt beton yüzeylerde, Tuğla, bims, duvar ve tavanlarda kullanılır.
Normal alçı olarak bilinen perlitli alçı, kaba sıva olarak en fazla iki santim kalınlığında uygulanır. Tuğla, beton, bims, gazbeton üzerine direkt olarak sıva alçı uygulanır. Ancak perlitli alçı üzerine direkt boya yapılamaz. Normal alçı sıvanın üzerine karışık ve saten alçı sıva uygulanması gerekir.
Alçı sıvalar temel olarak suya ve su buharına karşı zafiyeti olan malzemelerdir. Bu sebeple, alçı sıva ıslak hacimlerde ve dış mekanlarda pek kullanılmaz.
Eğer alçının uygulandığı yer, oda soğuksa alçının kuruma süresi daha uzun olacaktır. Alçının kuruması için sıcaklık gerekir. Ne kadar fazla ısı olursa alçının kuruma süresi de o kadar kısa olur. Bu nedenle kışın yaptığınız bir alçılama işleminin daha uzun sürede kuruduğunu görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri