10 haftalık gebelik kaç aylık sorusunun yanıtı ise 3 aylık şeklinde verilebilir. Çünkü gebeliğin onuncu haftasında aynı zamanda üçüncü ayın içinde oluyorsunuz.
10 haftalık bebek kaç aylıktır? sorusunun cevabı hamilelik hesaplamasına göre 3. aylık gebelik demektir. Hamilelik hesabı anne adayları ve halk arasında ay hesabı üzerinden yapılsa da doktorlar hamilelik hesabının ay ile değil, hafta ile yapılmasını tavsiye eder.
Eğer Y kromozomu taşıyan bir sperm yumurtayı döllerse, erkek bir bebek oluşur. Erkek bebek cinsiyeti kaçıncı haftada belli olur sorusunun yanıtı şu şekilde verilebilir: Genital bölge ve penisin oluşması 9. haftadan sonra başlar. Penis ve klitoris 14. haftaya kadara aynı boyda kalırlar.
11 hafta gebelik şu şekilde hesaplanmaktadır. 11 hafta – 2 = 9 hafta. 11 hafta hamilelikte 2 ay 1 haftalık gebelik eder.
8 - 9 haftalık gebelik 2 aylık. 12 - 13 hafta gebelik 3 aylık. 17 - 18 hafta gebelik 4 aylık.
İlgili 40 soru bulundu
12 hafta gebelik kaç aylık eder? 12 hafta hamilelik; 84 gün yani 2 ay 24 günlüktür. Yaklaşık 3 aylık gebelik demektir.
10 haftalık ultrason görüntüsünde bebeğin göbek kordonu ve plasentası rahatlıkla gözlenebilir. Embriyo halinden bu yana onu besleyen yolk kesesi yok olmak üzere küçülmeye devam eder. 10 haftalık anne karnındaki bebeğin kulağının dış kısmı yani kulak kepçesi, başının alt kısımlarında büyümeye başlamıştır.
Çoğu kadının karnı 4. aydan sonra belirginleşmeye başlar, sonrasında ise giderek büyür. Hamilelik döneminde anne adaylarının vücut yapısına göre karınlarının büyümesi de değişiklik gösterebilir. Öte yandan anne adayının karın çevresi genişledikçe, karın duvarı gerilir, incelir, parlak bir görünüm alır.
Anne karnındaki bebeğin ilk hareketi daha 8. haftada başlasa da, anne adayı bunu daha geç hisseder. İlk gebelikte, 18-22. haftaya kadar ilk hareket hissedilebilirken, ikinci ve sonraki gebeliklerde, 16. hafta kadar erken hissedilebilir.
Anne Karnında Bebek Hareketleri
Bebeğiniz, gebeliğiniz başladığı andan itibaren sürekli olarak karnınızın içerisinde hareket etmektedir. Siz bu hareketleri ancak gebeliğinizin 16-20. haftaları arasında hissetmeye başlayabilirsiniz.
Fakat bu haftaya kadar büyümesi daha yavaş olan bebekte, 10. hafta itibariyle çok hızlı bir şekilde boy ve kilo artışı başlar. Bu nedenle bu hafta itibariyle yavaş yavaş anne karnı dışarı doğru çıkmaya başlayacaktır. 10. hafta itibariyle anne adaylarının yaklaşık 1 veya 1,5 kilo almış olması beklenir.
10 hafta hamilelikte bebeğin hareketleri hissedilemez. Anne adayının çok dikkat etmesi durumunda hissettiği bağırsak hareketleridir. Annenin ilk bebeğiyle bebek hareketleri 19. Hamilelik haftasında ikinci bebeği ise bebek hareketleri 17. Hamilelik haftasından sonra hissedilebilir.
10 haftalık gebelik kaç aylık sorusunun yanıtı ise 3 aylık şeklinde verilebilir. Çünkü gebeliğin onuncu haftasında aynı zamanda üçüncü ayın içinde oluyorsunuz.
Hemen hemen orta boy bir kayısı büyüklüğünde olan fetüsün dış hatları her geçen gün biraz daha insana benzemeye başlar. 10 haftalık bebek; anne karnında kıkırdak ve kemikleri oluşmaya başlamış, bacaklarındaki çıkıntılar oluşmuş, bilek ve dizleri yavaş yavaş oluşmaya başlamış bir canlıdır.
Hamilelikte şişkinlik, her dönemde olabilir ancak özellikle beşinci ay ve sonrasında daha belirginleşir, gebeliğin üçüncü döneminde ise farklı nedenlerden dolayı artar.
Çocuk aldırma, yasalarımıza göre gebeliğin 10. haftasına kadar yapılabilmektedir. Yani hamileliğin 2,5 ayına kadar kürtaj yapılabilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken; gebelik tarihinin hesaplanmasıdır. Birçok kadın, gebeliği öğrendiği ilk ânı gebeliğin ilk haftası kabul eder.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
10 haftalık gebelik, embriyo gelişimi tamamlanır. Artık fetal dönem başlar. Bebeğimiz 3,5 cm boyutunda, 8 gr ağırlığında olup kuru erik boyutuna gelir.
Siz karnınıza dokundukça kendini güvende hissediyor
Kucaklanma ve sarılma duyusu ile bebek vücudunu kıvrık pozisyona getirir, ellerini orta hatta birleştirir. Parmaklarını emer ve bu şekilde kendini güvende hisseder. Rahim içindeki sabit ve nötr olan sıcaklık da güven duygusunu arttırır.
Gebelikte kilo alımı haftalık veya aylık olarak takip edilmelidir.İlk 3 ayda toplam 1 kilo alınması yeterlidir.Sonraki aylarda ayda 1,5 kilo kadar kilo alınması normaldir. Kilo alımı haftalık ölçümler ile de yakın takip edilebilir.Haftalık kilo artışı 400 gr geçmemelidir.
Özellikle hamileliğin 7.-16. haftaları arasında baskın olarak hissedilen aşerme, sonraki dönemde etkisini yavaş yavaş kaybeder. Hamilelik döneminde anne adayı dolaptaki çikolatayı ya da eriği yemeden duramıyorsa aşerme periyoduna girmiş demektir. Hamilelik döneminde aşermek, genel olarak 4. aydan itibaren kesilir.
Gebelik döneminde annenin vücut tipi ve bireysel farklılıklar da çok önemlidir. Zayıf anne adayları gebeliğin ilk günlerinde mide bölgesinde sertleşme yaşar. Kilolu anne adaylarında ise karın sertliği ise altıncı aydan itibaren yaşanmaya başlar.
Anne karnındaki bebek, başta annenin sesi olmak üzere dış dünyadan gelen tüm sesleri duyabiliyor. Ancak öncelikle bunun için bebeğin iç ve orta kulak gelişiminin tamamlanması gerekiyor. Bebek beş haftalık olduktan sonra kulak gelişimi tamamlansa da bebekler 17. haftadan itibaren dış sesleri duymaya başlayabiliyor.
Banu Çiftçi. Özet olarak; * 9. gebelik haftasında anne karnındaki bebek hıçkırmaya başlar ve gürültülü seslere tepki verir. 6. ayda duyabilir.
Gebeliğin 11. -36. haftası seyahat için en uygun dönemlerdir. Düşük tehlikesi, erken doğum riski, kanama ve pıhtılaşma sorunları olan anne adayları seyahat öncesi doktorları ile durumlarını görüşmeleri gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri