En az 1.5 saat. Ama kitaba göre de değişir.
Dakikada bir sayfa okuma hızın olsa, 2 saat okumaya ayırsan 120 sayfa yapar.
Günde 50 sayfadan 6 günde hazmederek okursun. Aralıksız normal-hızlı bir okumada 5-6 saat sürer diyorum. Aralıksız normal-hızlı bir okumada 5-6 saat sürer diyorum.
Sürekleyiciyse 2 saat, sıkıcıysa 4'ü bulur bence. Ortalama olarak dakikada 1 sayfa okursun ama bu süre ilerleyen zamanlarda artar sen onu 4 saat de en iyisi. Küçükken kitap okumayı çok severdim.
Yani okuduğumuz kitaplarda ortalama 90000 kelime bulunur. Yetişkin bir birey ise dakikada yaklaşık 200 kelime okur. Bu bağlamda yetişkin bir bireyin bir kitabı okuması yaklaşık 7.5 saatini alır.
İlgili 33 soru bulundu
Kitaba göre değişir eğer kitap sarıyor sa 50,55 sayfa. Puntoya göre çok farkediyor.Bazı kitapların sayfaları oku oku bitmiyor.Ortalama olarak 45-50.Punto buyukse 60-65. katılıyorum bazı kitaplarda saat 50 sf. civarı bazılarında 65 sf. civarı.
Birçok insan ortalama dakikada 250 kelimelik bir hızla okur. Bunun anlamı bir kitap veya belgedeki ortalama bir sayfayı okumanın 1-2 dakika sürmesidir.
Ortalama 90 dakikada okunur.
Bir yetişkin dakikada 150-200 kelime okuyabilir. Eğer okuma alışkanlığı kazanmış biriysen muhtemelen daha fazla okuyorsunuzdur. Kabaca bir hesapla her gün bir saat okuma yaparak ortalama 10.000 kelimeyi kolayca okuyabilirsin.
Toplayalım şimdi: 300 + 4160 + 260 + 130 + 120 + 60 = 5030 kitap. Evet, sıkı bir okur yaşamı boyunca yaklaşık 5000 kitap okuyabiliyor.
⏩375 dakika kitap okumuştur.
selam, günde 4 sayfa okuyor. 68 sayfaymış 68/4=17 yapar. 17 günde bitirir.
1 ay dediğin gibi 30 gündür. Her gün 21 sayfa okuduğunda göre 30×21=630 sayfa okumuş olur.
En verimli kitap okuma saatleri sabah ve gece uyumadan önceki zaman dilimidir. Sabah kitap okumak yeni bir güne pozitif başlamanıza, gece yatmadan önce okuduğunuz kitap ise kafanızı boşaltmanıza ve rahat bir şekilde uyumanıza yardımcı olur.
Cevap: Öncelikle soruyu anlayalım: bize, kitabın kaç günde bittiğini soruyor. Cevabımız 40. Adım adım açıklama: Bize kaç günde bittiğini soruyorsa toplam sayfayı, okunan sayfaya bölmeliyiz. 400 : 10 = 40 eder.
Dünyanın gelişmiş bölgelerinde 13 yaşında bir insan haftada ortalama 200 sayfa kitap okuyor olmalıdır. 7. sınıf öğrencileri yılda yaklaşık 40 kitap okuyor olmalıdır.
Toparlayacak olursak düzenli kitap okumak; zihni dinlendirir, stresi azaltır, kelime dağarcığını genişletir, başarmayı, karar vermeyi, güzel konuşup, güzel düşünmeyi sağlar. Kitap okumak hayatı sevdirir, insanları daha iyi anlamanızı sağlar.
Kitap okumak düzenli yapıldığı taktirde hafızayı güçlendirir, kelime haznesini genişletir ve ifade yeteneğini geliştirir. Bunun yanı sıra stresi azaltarak uyku ve yaşam kalitesini arttırır. Düzenli olarak kitap okuyan insanların beyninde yeni nöron bağlantıları oluştuğu ve zeka kapasitesinin arttığı gözlemlenmiştir.
Araştırmalara göre, genç yaştan başlayarak düzenli olarak kitap okuyan öğrencilerin yavaş yavaş geniş kelime dağarcığı gelişir ve kelime hazinesi, standart testlerdeki puanlardan üniversiteye kabul ve iş fırsatlarına kadar hayatın birçok alanını etkileyebilir.
Günde 50 sayfa kitap okumak, seni okuduğun süre boyunca kötü düşüncelerinden, kaygılarından arındıracak. Yapman gereken sıkıcı işlere, sinirini bozan tartışmalara ara ver ve onları unutmak için kitabına sarıl!
Beş dil konuşan kişiler üzerinde test edilmiştir. Disleksi olan kişiler bile teknik bir metni dakikada 3.000 kelime veya dakikada 10 sayfa hızında okuyabilmektedir. Her 6 saniye bir sayfa.
200 sayfalık bir kitap dikkat dağıtan bir etken olmazsa 2-3 saatte biter... Hızlı okumak için en iyi pratik de "okumak"tır... Okudukça, zamanla hızlanır insan.
Ne olursa olsun, bayram-seyran, ölüm-kalım demeden asla aksatmadan günlük 20 dk kitap okumak, ideal bir başlangıç oluşturacaktır.
İstatistik sonuçlarına göre yavaş bir okuyucu bir saatte sadece 40 sayfa okuyabilirken ortalama bir hızlı okuyucu bir saatte 50 ile 60 sayfa arasında okuyabildiğini göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri