38 haftalık gebelikte bebek artık dünyaya gelmeye hazır hale gelmiş ve bunun için gerekli olan organ gelişimini tamamlamıştır. Yaklaşık olarak bir karpuz büyüklüğünde olan bebeğiniz bu hafta itibariyle yaklaşık 47-50 cm boyunda ve 3000 gram civarındadır.
38 hafta gebelikte bebeğin normal kilosu ne kadar olmalıdır? Bu haftada bebeğin kilosu ortalama 3000-3100 gr ağırlığındadır.
Bebeğiniz 38. haftaya geldiğinde artık ortalama bir karpuz büyüklüğüne ulaşmış durumdadır. Uzunluğuna bakıldığında yaklaşık olarak 47-51 cm'dir. Ağırlığı ise 3000-3100 gr civarlarındadır.
Hamileliğinizin bu son haftalarından bebeğinizin boyutlarında pek fazla bir değişiklik olmaz ancak hamileliğin son bir ya da iki haftasında bebeğiniz kilo almayı sürdürür. 38 haftalık hamilelik ve devamındaki süreçte bebeğiniz günde yaklaşık olarak 25-30 gram almaya devam eder.
Gebeliğin 39. haftasında bebek hemen hemen doğum boyu ve kilosuna ulaşmıştır. Bu haftada bebeğin başından topuğuna kadar olan uzunluk yaklaşık 50 cm iken kilosu da 3200-3600 gramdır.
İlgili 23 soru bulundu
Bu nedenle hesaplamalarda, bebeğin ultrason ölçümleriyle hesaplanan ağırlığının, 400 gr fazlası ya da eksiği sınır değerler olarak kullanılır. Bir örnek verirsek, doktorunuz ultrason ölçümleri sonrasında, bebeğinizin ortalama 1300 gr olduğunu söylerse, bu 900 gr ile 1700 gr arasında anlamına gelir.
Doğum Kaçıncı Haftada Başlar? Normal doğum genellikle hamileliğin 38. ve 40. haftaları arasında gerçekleşmektedir. 37. haftadan önce başlayan doğumlar erken doğum, 42. haftadan sonra başlayan doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır.
31 Hafta. Bebek 41 cm ve 1.600 gr dır. Bu haftaya kadar hızlı büyüyen bebeğin büyümesi biraz yavaşlar.
Bebeğiniz gebeliğin 38. haftasında doğarsa, gelişimini tamamlamış olarak doğacağı için artık rahatlayabilirsiniz. Bebeklerin 40-2 ve 40+2 hafta arasında doğmaları normaldir. Ancak hem ülkemizde hem de dünyada bazı doktorlar, en fazla 41. haftaya kadar beklerler.
Vücut yüzeyini kaplayan ve lanugo olarak adlandırılan ince tüyler 40. hafta ile birlikte neredeyse tamamen dökülmüştür. Doğum sonrasında kalan az miktarda tüy var ise bunlar da birkaç gün içerisinde dökülür. Bu hafta itibariyle bebeğin boyu yaklaşık olarak 50-52 cm, kilosu ise ortalama 3500 gram civarındadır.
Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür. Anne adayı doğuma 3 hafta kala yediklerine kontrollü bir şekilde devam etmelidir.
Daha hiç görmediğiniz, sesini bile duymadığınız minik yavrunuzun varlığını ilk hissetmeye başladığınız anlar hamilelik döneminin en heyecanlı zamanlarıdır. Bebeğiniz varlığını ilk aylardan size hissettirmek için bazı tepkimeler verir. Bu da genellikle bebeğin karın içinde pıt pıt atması ile ilk olarak ortaya çıkar.
0-3 yaş arası bir bebeğin kilo değerleri nasıl olmalı? Bir bebeğin gelişimi anne karnında başlar. Dünyaya gözlerini açan bir bebeğin normal kilosu 3200 gramdır.
Gebeliğin bu dönemindeki anne karnındaki bebeklerin ortalama ağırlığı ise 2745 gram civarındadır. 9 aylık gebelik sürecinin tamamlanması ile bebeğin dolaşım sistemi dış dünyadaki yaşamın gerekliliklerini getirebilecek kapasiteye ulaşmış durumdadır. Bağışıklık sistemi ise güç toplamaya devam eder.
2. Yenidoğan bebeğin boyu ve kilosu ne olmalı? Bebekler ortalama 3 kilo ağırlığında ve 50 cm boyunda dünyaya gelir. İlk hafta yüzde 5-10 kilo kaybı normal karşılanır.
Bu gıdalar ıspanak, kabak çekirdeği, yumurta, ceviz, doğal ürünler, sebzeler, kefir, yoğurt, ayran, süt ve et olarak sayılabilir. Sayılan bu gıdalar, bebeğin ideal kiloya ulaşması ve sağlıklı olması amacıyla gereklidir.
Doğum sonrası kilo verme düzeni nasıl oluşur? Doğumdan sonra bebekle ve su kaybıyla beraber yaklaşık 8 kilo kaybedilir. Gebelik döneminde 12,5 kg alan bir anne, doğumdan iki hafta sonra gebelik öncesi kilosuna göre yaklaşık 4-4,5 kg daha fazladır. Daha sonra doğum sonrası 6. aya kadar 2,5 kg daha verilir.
Süt ve süt ürünleri; başlıca kalsiyum, fosfor, sodyum, magnezyum, potasyum gibi mineralleri, A vitamini, B12 vitamini, B2 vitamini gibi vitaminleri içermektedir. Bu nedenle hamilelik sürecinizde, bebeğinize kilo aldırmak için süt tüketmeniz önemlidir.
Bu sancılar genellikle ilk olarak karın bölgesinde başlar ve zamanla sırt bölgesine doğru yayılır. Ancak bazı anne adaylarında ise sırt ve bel kısmından başlayarak karın bölgesine geçiş yaptığı görülür. Dolayısıyla sancının hissedilme şeklinin kişiden kişiye değiştiği söylenebilir.
Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır. Yukarıda sıralanan bazı doğum belirtileri, bebeğin gelmesinden 4 hafta öncesinde bile ortaya çıkabilir.
Gebeliğin son aylarında görülen düzensiz aralıklarla gelen, alt karın ve kasıkta hissedilen, şiddeti değişken, karında sertleşme ile birlikte olan, pozisyon değişikliği ile azalan ya da kaybolan, kısa süreli kasılmalar yalancı doğum ağrıları olarak bilinir.
Bebeklerin çoğu yer çekimin etkisiyle, içgüdüsel olarak vücuduna göre ağır olan başı yumuşayan rahim ağzına doğru döner. Çoğu bebek için bu 32. ve 36. haftalar arasındadır. Bazı bebekler ise, doğumdan birkaç gün öncesine kadar anneleri, doktorları ve ebelerini merakta bırakabilirler.
Anneler arasında erkek bebeğin daha geç doğabildiğine dair birtakım söylentiler olsa da bunun bilimsel bir gerçekliği yok. Bebek kaç haftalıkken doğar, sorusunun cevabı kız ve erkek bebek için farklılık göstermez. Erkek bebekler için geçerli olan doğum vakti, tıpkı kız bebeklerde olduğu gibi 37. ve 41. haftalar arası.
Anne karnında çok tekme atan bebeklerin doğduktan sonra daha hareketli olduğu ya da hareketsiz bebeklerin sakin olduğu düşünülür. Bu yorumun bilimsel bir dayanağı mevcut değil. Ortada dolaşan söylentilere göre, anne karnında çok hareket eden bir bebeğin, ileride hiperaktif olması bilgisinin doğruluğu ispatlanmamıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri