Üniversite sınavında hemşirelik için taban puanı en yüksek üniversiteye göre bilgi verilecektir. Buna göre YKS say puan türünden 360 almak şarttır. Bu puan için TYT alanında toplam 63,75 net yapılmalıdır. Bu puan için AYT alanında ise 39 net yapmak yeterli görülmektedir.
Aynı zamanda bu derslerde başarılı olmak bölüm için en önemli kriterler arasında gösterilir. HEMŞİRELİK HANGİ BÖLÜMLE ALIYOR? Hemşirelik bölümü için TYT-AYT ve YKS sınavına girdikten sonra gerekli baraj puanını aşarak bu bölüme tercih yapabilirsiniz. Bu bölüm için sayısal puan türü dikkate alınmaktadır.
Hayallerindeki 2 ve 4 yıllık fakültelerde eğitim almak isteyen sayısal puanlarıyla hemşirelik bölümlerini tercih edebilecek.
Hemşire KPSS atama puanı kaç? Bu yıl KPSS hemşirelik taban puanları henüz açıklanmadı. Hemşirelik için KPSS P3 puan türü gerekmektedir. 2022 yılında hemşirelik atama puanı taban puanı 83 olarak belirlendi.
Üniversite sınavında hemşirelik için taban puanı en yüksek üniversiteye göre bilgi verilecektir. Buna göre YKS say puan türünden 360 almak şarttır. Bu puan için TYT alanında toplam 63,75 net yapılmalıdır. Bu puan için AYT alanında ise 39 net yapmak yeterli görülmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
HEMŞİRE KAÇ PUANLA ATANİR? Hemşirelik alımları için Kamu Personeli Seçme sınavından 70 üstü puan alınması gerekiyor. Geçtiğimiz dönemde hemşirelik için alım yapılırken en düşük atama puanı 79,705 olarak belirlenmişti.
TYT'de 55 Net Kaç Puan Getirir? TYT'de 55 net 308,632 puan getirir. 2021 ve 2022 yılında düzenlenen TYT verilerine göre 55 net ile aşağıdaki puanlar alınır. Puan hesaplamaları, diploma notu 60 ve OBP (ortaöğretim başarı puanı) yani okul puanı ise 300 kabul edilerek yapılmıştır.
HEMŞİRELİK (FAKÜLTE) | Zorunlu Staj Var Mı? Uygulamalı derslerin klinik uygulama süreleri ilk üç yıl haftada iki gündür. Ek olarak, ikinci ve üçüncü eğitimöğretim yılı sonunda toplam 10 günden oluşan iki haftalık “Yaz Klinik Uygulama” (yaz stajı) mevcuttur.
2022 YKS den itibaren ise ilgili puan için gereken iki testten birinde 0.5 ham puan alan adayların AYT puanları hesaplanacak. Daha da açık ifade edersek; 2023 AYT ve TYT toplam 1 net çıkaran bir aday 4 yıllık bölümleri (lisans programlarını) tercih edebilecek.
İşsizlik oranının yüzde 11.3 olduğu Türkiye'de, hemşirelerin işsiz kalma derdi yok. Ama gençler tarafından yeterince bilinmiyor ve talep görmüyor. Bir hemşire çalıştığı lokasyona, deneyimine ve uzmanlığına göre brütte 2.000 TL'den 6.000 TL'ye kadar kazanabiliyor.
Hemşire, kronik ya da akut fiziksel ve zihinsel hastalıktan muzdarip hastalar için sağlık kuruluşlarında veya evde tıbbi bakım sağlar. Hastane, özel klinik, okul, sağlık merkezleri, cezaevi gibi kurumlarda görev alır.
Hemşirelik bölümünden mezun olan kişiler lisans bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans sınavlarına girerek akademik kariyer yapabilir. Hemşireler, sağlık ocaklarında, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, dispanser gibi kurum ve kuruluşlarda sağlık personeli olarak görev yapar.
Hemşirelik Bölümü Taban Puanları 2023
Hemşirelik bölümü, 4 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Hemşirelik bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Hemşirelik sağlık sektöründe hasta bakımı ile ilgilenen ve tıp alanında bireylerin daha iyi yaşam kalitesine ve eski sağlıklarını kavuşmasını sağlayan personellerin yetişmesini sağlayan bir bölümdür.
KPSS-2023/4 alımında hemşire ve diyetisyen alımı da yapılmıştı. Peki, KPSS-2023/4 Hemşire Kaç Puanla Kapattı? ÖSYM tarafından açıklanan verilere göre 72,89 puan ile Ardahan ili en düşük puanla kapatırken, en yüksek puan ise 88,18 ile Adıyaman ili oldu.
Stajyer Hemşire Ne Kadar Maaş Alır? Stajyer Hemşire olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Stajyer Hemşire maaşı 2023 verilerine göre ortalama 12.400 TL civarındadır.
Bu hesaba göre 2023 yılında stajyer hemşirelere ödenecek olan asgari ücret, 3.420,60 TL olarak belirlenmiştir.
Maaş, stajyer hemşireler için önemli bir konudur ve eğitim seviyelerine bağlı olarak değişir. Maaşlar, stajyer hemşirenin eğitimi ne olursa olsun, kamu veya özel sağlık tesislerinde genellikle aynıdır. Staj durumu nedeniyle genellikle asgari ücretin 1/3'ü gibi bir ücret alırlar.
TYT'nin katkısı % 40'dır.
Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih işlemlemleri tamamlandı. Atama yapılacak 31 bin 600 kadrodan 6 bin 69'u hemşire, 1530'u ebe ve 22 bin 507'si sağlık teknisyeni-sağlık teknikerinden oluşacak.
Personel alım süreciyle ilgili olarak bilgileri paylaşan Bakan Koca, şu ifadelere yer verdi: "KPSS ile 6.069 hemşire, 1.530 ebe, 1.494 sağlık lisansiyeri, 798 sağlık teknisyeni ve 21.709 sağlık teknikeri olmak üzere, toplam 31.600 sözleşmeli sağlık personeli ve ayrıca 10.900 sürekli işçi istihdam edilecektir.
YÖK verilerine göre, ülkemizde lise ve dengi okul mezunu olan ve halen bir yerde çalışmayan yaklaşık 48 bin sağlık personeli bulunuyor. Ayrıca 10 bin önlisans ve 25 bin de lisans mezunu sağlık personeli atama bekliyor. Atama bekleyen hemşire sayısı ise 8 bin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri