Boğaz Çakrası: Boğaz çakrasının rengi gök mavidir. Beşinci çakra olan boğaz çakrası temel olarak iletişim merkezini temsil eder. Sözlü iletişim, kendinizi ifade edebilme, dinleme ve anlama yetenekleriyle ilgilidir.
5. çakra Vişhuddi'dir.
Yönetici gezegeni Satürn'dür. Oğlak ve Kova burçları Satürn tarafından yönetilir.
Kök çakra: Kırmızı
Kök çakranın enerji açısından en yoğun merkez olduğu düşünülür, dolayısıyla rengi tutkuyu, ateşi ve tehlikeyi temsil eden kırmızıdır. Kök çakranızın rengi, yaşam gücünüzün rengidir. Bu çakra, en güçlü ve etkili enerji merkezidir.
Günümüzde genellikle cinsel enerji ile bütünleştirilen sakral çakra, aslında bireyin her alandaki yaratım enerjisini kontrol ediyor. İkinci çakrayı sadece üreme güdüsü ile ilişkilendirmenin ötesinde yaratımın her alanıyla özdeşleştirmek, bu çakranın dengelenmesi için oldukça önemli bir farkındalık.
Boğaz çakrası omurga hattı boyunca uzanan çakra sisteminin 5. çakrasıdır. Bedende boyun, omuzlar, ağız, burun ve kulakları temsil eder.
İlgili 34 soru bulundu
🔥Saç dökülmesi; enerji bedeninde kök çakra blokajlarından kaynaklanır.
BOĞAZ ÇAKRASI
İsmiyle anıldığı üzere bedenin boyun bölgesinde yer alır. Bedenin ön ve arka tarafında olmak üzere iki girdaba sahip olan boğaz çakrasının psikolojik işlevleri ön girdap için almak ve özümsemek, iletişim ve ifade etmek olurken arka girdap için toplum ve meslekte kişilik hissi, yaratıcılık ve liderliktir.
1, 3 ve 5. çakralar eril enerjidir. 2, 4 ve 6. çakralar ise dişil enerjidir.
Kalp çakramız yeri göğüslerin ortasındadır, bu çakramız tüm çakraların da merkezinde bulunur ve en belirgin özelliği sevgi çakrası olmasıdır. Kalp çakrasının gelişimi yirmi bir – yirmi dört yaşlar arasında olur. Bu yaşlarda büyük aşklar yaşanır ya da kalp çakrasının simgesi olan 'evlilik' gerçekleştirilebilir.
İkinci Çakra olan sakral çakra cinsel organların üstündedir. Kuyruksokumu (Latince: os sacrum) ile bağlantılıdır ve öne doğru açılır. İkinci çakra olan cinsel çakra aynı zamanda ilkel duyguların, cinsel enerjilerin ve yaratıcılığın merkezi olarak bilinmektedir.
Özgüven eksikliği, özellikle Solar Pleksus (Manipura) çakrası ile ilişkilendirilmektedir. Bu çakra, insanın iradesi, gücü ve kişisel güç alanıyla bağlantılıdır ve omurga üzerinde, göğüs kafesinin altında bulunmaktadır.
Solar Prexus Çakrası: Güneşe benzetildiği için bu ismi almıştır. Güneş sinir ağı olarak da ifade edilir. Rengi sarı, elementi ateştir. Sindirim sistemi, özgüven, özsaygı ve ruhsal olarak gelişimi destekler.
Tepe çakra dediğimiz taç çakra alnımızın en üstünde bulunan çakradır. Genellikle bu çakra mor renk ile temsil edilir. İnsana dönüş sağladığı en temel duygu empati duygusudur. Eğer bu çakra açık değilse ya da dengesiz bir şekilde çalışıyorsa bazı uyku problemleri, duygu durum bozuklukları ve negatiflik ortaya çıkar.
Boğaz çakramız beşinci çakramızdır ve rengi mavidir.
İlk Çakra: Kök Çakra veya Muladhara
Kırmızı renkle temsil edilir ve hayatta kalma içgüdümüzle ilişkilidir. Dengeli olduğunda bize canlılık, duygu, esenlik, irade ve özgüven verir. Aşırı gelişirse, aşırı fiziksel ve maddi zevke yol açabilir. Az gelişmişse, mücadele ve dinamizm eksikliğine yol açar.
Meditasyon, yoga, nefes teknikleri, reiki gibi yöntemler ile çakraların açılması mümkündür. Bunun yanı sıra, çakraların açılması aynı zamanda fiziksel sağlığımıza da olumlu etkileri vardır. Örneğin, kalp çakrasının açılması, kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur ve stresi azaltır.
4- KALP ÇAKRASI (ANAHATA ÇAKRASI)
Bu çakra üç fiziksel ve üç ruhsal çark arasındaki köprüdür. Kalp çakrası, içinde aşk, şefkat ve neşe olan her şeyi temsil eder. Kalp çaktası dengede ise aşk, sevgi, şefkat, bağışlayıcılık sizinle olur; kendinizi ve başkalarını olduğu gibi kabullenme gücü bulursunuz.
Kendi başımıza ayakta kalmamızı simgeler. Kök çakra; dünyevidir. Fiziksel dünya ve ona duyduğumuz ihtiyaçlarla bağlantılıdır. Bu çakra tıkandığında; korku, tedirginlik ve güvensizlik gibi duygular hissedebiliriz.
Yedinci Çakra: Taç Çakra
Bin nilüfer çiçeği yaprağı ile temsil edilir. İlahi gücü temsil eden bu çakranın sağlıklı çalışması halinde kişi öz benliğini ve yaşam amacını bulur, anda yaşamaya başlar. Dünya malına aşırı bağlılık bu çakrayı bloke eden enerjidir.
Dişil enerjide affedici ve hoşgörülü olma hakimdir, bütünsel bir kavrayış vardır. Dişil enerji eril enerjiye göre daha edilgen bir yapıdadır. Bu bakımdan da kolaylıkla uyum sağlayabilir. Sağ beyni büyük oranda etkileyen dişil enerji insanın yaratıcı yönünü temsil eder ve sanatın, estetiğin ve tutkuların kaynağıdır.
Dişil enerji yaratıcılıkla ilgilidir. Sanatla ilgilenmek, resim yapmak, bir şeyler yazmak veya okumak, yaratıcı yönünü açığa çıkaracak ve dişil enerjini yükseltecek.
Turuncu, kırmızının uyarıcı etkisi ve sarının neşeli tonlarının birleşmesiyle oluşan sıcak bir renktir. Özgüvenin ve iyimserliğin sembolüdür. Kırmızıya göre daha yumuşak bir tona sahiptir. Dişil enerjiyi ve yaratıcılığı arttırır.
1) Kök Çakra (1.
Kırmızı, kök çakrayı temsil eder. Bu çakra insanların içgüdüsünü ve insani ihtiyaçlarını kontrol etmektedir. Kök çakra, omurganın en alt kısmında yer alır. Kan, kan dolaşımı sistemi, kalın bağırsaklar, yumurtalıklar, eklemler, kemikler kas yapısı, bacaklar ve ayakları içine alan bir çakra türüdür.
Taç çakra başımızın en üst kısmında yer alır. Depresyon, öğrenme zorluğu, ışığa hassasiyet gibi sorunlar, taç çakranın kapandığını anlatan belirtilerdendir.
Alın Çakrası – Ajna. “Ajna” kelimesi kumanda eden- yöneten anlamlarını taşır. Alnın gerisinde yer alan çakra noktası, burun kökü yani iki kaşın tam ortasında bulunur. Gözler, beyin ve hipofiz bezini etkilediğine inanılan çakra spiritüel anlam taşıyan indigo rengi ile gösterilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri