Her satırda en fazla altı kelime olmalı, Altı slayttan sonra mutlaka grafik veya resim içermelidir.
666 kuralı uygulanmalıdır: her slaytta en fazla altı satır, her satırda en fazla altı kelime olmalı, altı slayttan sonra mutlaka grafik veya resim içermelidir.
Her slaytta maksimum 6 satır, her satırda maksimum 6 kelime olmalıdır. 6 slaytta bir grafik veya resim kullanılmalıdır. Powerpoint sunumu uzun tutulmamalıdır.
İzleyicilerin uzaktan okuyabilecekleri bir yazı tipi stili seçin. Arial veya Calibri gibi basit bir yazı tipi stili seçmek, mesajınızı ifade etmek için size yardımcı olur. Okunabilirliği bozan, özellikle küçük boyutlardaki çok ince veya dekoratif yazı tiplerini kaçının.
İlgili 36 soru bulundu
Etkili Bir Sunum, Akıcı ve Anlaşılır Olmalıdır.
Etkili bir sunumun özellikleri açık, net ve anlaşılır olmasıdır. Sunumunuzu hazırlarken giriş, gelişme ve sonucunuzu ana mesajınızın etrafında şekillendirmelisiniz. Kilit noktaları çok fazla tekrara düşmeden her bir bölümde dinleyiciye verebilmelisiniz.
Times New Roman, Verdana, Comic Sans, Monaco, Calibri yazı fontları; en iyi ve en çok tercih edilen yazı fontları arasında yer almaktadır.
Eller önde olmalıdır. Hiç bir sunumda ellerin görünmediği, avuç içinin ortada olmadığı bir durumda olmamanız gerekir.
Slaytların tümünde aynı yazı karakterleri kullanılmalıdır. Başlık boyutları: 32 - 36 - 44 - 48, Orta derece yazılar: 32 - 36, En küçük yazılar ise: 24 - 28 arası, eğer mecburiyet varsa 22 punto olarak kullanılmalıdır.
– Açılışta öykü, tespit, örnek veya soru ile dikkati toplayın. – Sunumun amacını, konunun dinleyiciler için önemini ve anlatılacak konuları paylaşın. – Dinleyicilere yabancı, teknik kelime ve jargon kullanmayın. – Dinleyicilerin tepkilerine dikkat edin ve dinleyici ile göz teması kurun.
Bir PowerPoint sunumu 10 slayttan oluşmalı, 20 dakikadan fazla sürmemeli ve 30 puntodan küçük font içermemelidir. 10 Slayt: On ideal bir rakamdır çünkü normal bir kişinin ondan fazla kavramı aklında tutması zor olmaktadır.
Slayt Hazırlama Teknikleri
tutulmuş olmasına özen gösterilmelidir. ∎ Paragraflar bölünmeden aynı ekranda bitirilmelidir. ∎ Bir slaytta beş ile sekiz satır arasında yazı olmalıdır.
İyi bir PowerPoint sunumu konunun özünü içermeli ve çok fazla slayttan oluşmamalıdır. Bir sunum 15-20 dakikayı geçmemelidir. 5-6 slaytta bir resim veya grafik bulunmalıdır. Sunumun dili dinleyiciye göre basitleştirilmelidir.
En İyi Cevaplar. Sunum hazirlarken genellikle beyaz/siyah zemin uzerine renk kullanmayi tercih et. Kullanacagin arka zemin rengine gore etki icin kullanacagin metin rengini secmelisin. Beyaz zemin uzerine koyu renk tercihinde bulunmani -siyah veya lacivert en ideailidir- tavsiye ederim.
Arka plan açık renkli olması daha avantajlıdır. Tüm sunumunuzda aynı arka planı kullanın. Her slaytta farklı arka plan rengi olması da negatif etki uyandıracaktır. Her slaytınızda bir şekil olması beklenir.
Sunum yapacağınız kitleye göre klasik giyinmeniz önemliyse takım elbiseler sizin için en ideal seçenektir. Böyle günler için mutlaka dolabınızda lacivert ya da siyah tonlarda bir takım bulundurmalısınız. Ayrıca takım elbisenizde kravat, kol düğmesi gibi aksesuarlar kullanmanız kombininizde özenli bir hava yaratacaktır.
Sunumda isim soyisim genellikle slaytın başlangıcında, başlık kısmında yazılır. Ayrıca, sunumun son slaytında da tekrar yazılabilir.
Verdana, yaygın olarak kullanılan bir sans-serif yazı tipidir. Matthew Carter tarafından Microsoft için tasarlanmıştır. İsmin kökeni İngilizce verdant (yeşil anlamına gelen) isimli sıfattan gelmektedir.
Times New Roman, serif bir yazı tipidir. İlk olarak The Times gazetesi tarafından kullanılmaya başlanmıştır. 1931 yılında Monotype'ın İngiltere kolunda olan Stanley Morison ve Victor Lardent tarafından tasarlanmıştır.
1982 yılında; Monotype Corporation adlı bir şirketin isteği üzerine, Robin Nicholas ve Patricia Saunders öncülüğündeki 10 kişilik bir grup tarafından tasarlanmıştır. İlk Türkçe karakterleri (ÜĞİŞÇ üğışçö) destekleyen yazı tiplerindedir.
Sunum dili sade olmalı, ağdalı cümleler içermemelidir. Konu hakkında tek bir kaynağa bağlı kalınmamış, detaylı bilgiler farklı kaynaklardan derlenmiş olmalıdır. Gereksiz konuşmalar yapmak sunuma olan ilginin kaybolmasına sebebiyet vereceği için bilginin dışına çıkılmaması önemlidir.
Sunum esnasında ciddi, ağırbaşlı, temiz ve derli toplu görünüm önemlidir. Sunum yapacak kişi konuşma anında ses tonuna, jest ve mimiklerine, sahneyi veya kürsüyü rahat kullanmaya özen göstermelidir. Konuşmacının dinleyicilerle, başta bakışlar olmak üzere, vücut diliyle iletişim kurması daha etkili olur.
Klasik tabaklama tekniğinde üç temel yemek malzemesini oluşturan nişasta, sebzeler ve ana yemek tabakta belirli bir düzen içinde sunulur. Klasik tabaklama için tabağı bir saatin ön yüzü olarak düşünebilirsiniz. Yemek paylaşma özellikle Asya yemek kültüründe çok yaygındır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri