Valimiz Sayın
Yüzbaşı Şerafettin'in konağa ulaşıp yanında Teğmen Ali Rıza (Akıncı), Teğmen Hamdi (Yurteri) ve Diyarbakırlı Çavuş Mehmet Raşit ile birlikte alay bayrağını göndere çekmesi ile İzmir'in işgalden kurtuluşu ilan edilmiş oldu.
Mudanya Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin ilk etap çalışması kapsamında yenilenen İskele Meydanı, 12 Eylül Mudanya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı kutlama törenlerine hazırlanıyor.
Balıkesir'in Kurtuluşu - Vikipedi.
Türk zaferi. 4 Ekim'de İtilaf kuvvetleri geri çekildi. 7 Ekim 1934 tarihli Cumhuriyet gazetesinde İstanbul'un kurtuluşunu kutlama törenleri. 7 Ekim 1934 tarihli Cumhuriyet gazetesinde İstanbul'un kurtuluşunu kutlama törenleri.
İlgili 42 soru bulundu
9 EYLÜL İZMİR' İN KURTULUŞU' NUN 101.
Tavşanlımızın Kurtuluş Gününü Kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, Vatanımız ve Bayrağımızın Kurtuluşu için şehit düşmüş, gazi olmuş, emek ve destek vermiş, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.
6 Eylül 1922 günü işgalden kurtarılan Balıkesir, özgürlüğün verdiği güçle yeniden ayağa kalkarak, O günden bu güne uzanan süreçte vatanperver ve çalışkan halkımızın gayretleriyle, bölgemizin ve Ülkemizin önemli şehirlerinden birisi olmuştur.
Türk Kurtuluş Savaşı sırasında, Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki Türk Ordusu, 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz ile Yunan kuvvetlerini bozguna uğratmış ve ardından İzmir'e doğru ilerlemiştir. 9 Eylül'de İzmir'e ulaşan Türk Ordusu, şehri işgalden kurtarmıştır.
Maraş'ın kurtuluşu.
Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 2 Eylül, düzenlenecek görkemli etkinlikler ile kutlanacak.
1922 - Kırklareli'nin kurtuluşu.
9 Eylül 1922, İzmir'in kurtuluşu olarak tarihlere kazındı.
9 Eylül 1922'de düşmana son darbenin vurulduğu, Büyük Taarruz'un zaferle sonlandırıldığı yer oldu İzmir. İzmir'in kurtuluşu, tam bağımsızlığın yolunu açmakla kalmadı, Anadolu'nun kurtuluşunun da simgesi oldu. Zafere giden süreç ise Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihi emri ile başladı.
Bu alt başlığın geliştirilmesi gerekiyor. Manisa şehri, Yunan ordusu tarafından 26 Mayıs 1919'da işgal edildi ve 8 Eylül 1922 tarihinde Türk ordusu tarafından geri alındı. Yunan ordusu Batı Anadolu'dan geri çekilirken yakıp yıkma taktiği uyguladı.
Yunan birlikleri ve Rum siviller Anadolu'dan çekildiler. 9 Eylül 1922 sabahı Ahmet Zeki Bey komutasındaki 2. Süvari Fırkası, ardından Mürsel Paşa komutasındaki 1. Süvari Fırkası birlikleri İzmir şehrine girdi.
İzmir'e ilk giren ve Türk bayrağını Hükumet Konağı'nda göndere çeken ilk süvari komutan Yüzbaşı Şerafettin.
Paris'te kurulan “Meclisi Ali” kendileri adına Yunan ordusunun bu işi çözmesini düşündü ve İzmir'in işgaline karar verdi. 14 Mayıs 1919'da İngiliz, Fransız, Amerikan ve Yunan donanmaları İzmir limanına girdiler.
Kurtuluş Savaşı'nda İstanbul da düşman birlikleri tarafından işgale uğramıştı. Ancak 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Barış Antlaşması sonrasında İtilaf kuvvetleri bir bir bu topraklardan ayrılmaya başladı. 6 Ekim 1923'te ise 3. Kolordu'nun İstanbul'a girişiyle şehrin kurtuluşu kesinleşti.
Akdeniz'in incisi Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümünü sevinç ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 1.
Dünya'nın her yanındaki Fransızlar 14 Temmuz günü Bastille Gün'ünde Fransız Cumhuriyeti'nin kuruluşunu kutlar.
7 Ocak Osmaniye İlimizin Kurtuluş Bayramı - DOĞAKA | T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı | www.dogaka.gov.tr.
Tarsus'umuzun Fransız işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümünü büyük bir onur ve coşkuyla kutlamaktayız. 27 Aralık 1921 günü, Aziz kahramanlarımızın canları pahasına verdikleri bu onurlu mücadele, öncelikli gururumuz ve dayanışma kaynağımızdır.
5 Ocak 1922 Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu. Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü olan 5 Ocak tarihi, başta tüm Adanalılar olmak üzere milletimizin bir bayramıdır, bütün Adanalı kardeşlerimin bayramını kutluyorum.
İlçe, 29 Haziran 1920'de Yunan işgaline uğramış ve 8 Eylül 1922'de Yunan işgalinden kurtulmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri