9 Haftalık Bebek Anne Karnında Nerededir? Dokuz haftalık bebek nerede duruyor sorusunun yanıtı elbette rahimdir. Ancak rahimdeki tüplerde konumlamanın bu evrede çoktan bittiğini de belirtmek gerek. Bu dönemde bebek, rahim içi boşlukta yer alır.
Ayrıca hamilelik hormonu olan Beta-HCG hormonu da bu haftada maksimum seviyelerine ulaşmıştır. Dolayısıyla gebelik belirtileri önceki haftalara oranla daha belirgin ve şiddetli şekilde hissedilebilir.
Bebeğin gelişimi ile birlikte anne adayı için kilo alma süreci başlayacaktır. Ruhsal değişimlerin dışında baş ağrısı, baş dönmesi, uyku hali ya da uykusuzluk, gaz sancıları, hazımsızlık problemleri, göğüslerde dolgunluk ve hassasiyet belirtileri bu süreçte görülmektedir.
Gebeliğin 8'inci haftasında anne adayı 1 ay 26 günlük hamiledir. Gebeliğin 9'uncu haftasında anne adayı 2 ay 3 günlük hamiledir. Gebeliğin 10'uncu haftasında anne adayı 2 ay 10 günlük hamiledir. Gebeliğin 11'inci haftasında anne adayı 2 ay 17 günlük hamiledir.
4.Hafta. Bu haftada rahime ulaşan embriyo rahim duvarına tutunur ve gelişmeye başlar.
İlgili 16 soru bulundu
Kan testi pozitif olursa gebelik gerçekleşmiş demektir. Tüp bebek tedavisi gören anne adayında bel ağrıları, karın ağrısı, bulantı, hafif lekelenme durumlarının yaşanması bebeğin tutunma belirtileri olabilir. Lakin bazı anne adaylarında bu belirtiler gözükmeyebilir bunların olmaması gebe olmadığı anlamını taşımaz.
Bebeğin rahim duvarına tutunması ile birlikte implantasyon kanaması olarak adlandırılan, hafif hafif birkaç gün devam eden kanama görülebilir. Ardından sık sık idrara çıkma, şişkinlik, mide bulantısı gibi ilk trimesterin son dönemine kadar devam edecek bazı gebelik belirtileri başlar.
Bebeğin ilk görüşte karnından belli olması için henüz çok erken. Rahim kasık kemiğinin arka kısmında korumalı bir şekilde duruyor ve bebek 12 haftalık olana kadar pek de belirgin bir şekilde görünmeyebilir. Ara sıra kramplar hissedebilirsin ve karnın alt bölgesinde ağrılar meydana gelebilir.
Özet olarak; * 9. gebelik haftasında anne karnındaki bebek hıçkırmaya başlar ve gürültülü seslere tepki verir. 6. ayda duyabilir.
Anne Vücudundaki Değişiklikler
Gebelikte 10 hafta annedeki değişiklikler şöyle: – Hamilelikte onuncu haftada rahminizin boyu, büyük bir portakal kadardır. Karnınız belirginleşmeye başlar.
Hamilelikte 9. hafta annedeki değişiklikler açısından değerlendirildiğinde henüz karın bölgesi belli değildir.
Kişiden kişiye değişmekle birlikte hamileliğin ilk 25-30 haftasına kadar hamilelikte sırt üstü yatmak tehlike arz etmez. Annelerin en çok korktuğu şeylerden biri yatış pozisyonunda bebeğin sıkışıp zarar görmesidir. Bebeği saran amniyon sıvısı bebeği korur ve zarar vermez.
Hamilelik sürecinde en riskli dönemlerden biri ilk 12 haftadır. 12. haftanın tamamlanmasının ardından düşük riski azalır. Gebeliğin 20. haftasından sonra ise düşük riski daha da düşer.
Gebelikte özellikle sol yana doğru yatış pozisyonu önerilir. Bunun nedeni vücudumuzun ortasında özellikle sağ tarafından geçen en büyük ana toplardamar (Vena Cava İnferior) geçmektedir.
Ülkemizde kürtaj ile gebeliğin sonlandırılması hamileliğin 10. Haftasına kadar serbesttir. Bu haftaya kadar kişi kendi hür iradesi ile rahimde oluşan fetüsü aldırabilir. Ancak bu haftadan sonrasında kendi isteğiniz ile aldırma işlemi yapamıyorsunuz.
Gelişme geriliğinin kesin teşhisi için amniyosentez testine başvurulması gerekebilir. Bu test sırasında doktor anne adayının karnından uzun, içi boş bir iğne yardımıyla amniyon sıvısı örneği alacak ve herhangi bir anormallik olup olmadığını tespit etmek için inceleyecektir.
Hayır, 9 haftalık bebek cinsiyeti henüz öğrenilememektedir ancak bebeğin cinsiyeti genetik olarak bellidir. Anne ve baba adayının bebeklerinin cinsiyetini öğrenebilmek için biraz daha zamana ihtiyaç vardır. Bebeğinizin cinsiyetini doktorunuz ultrason ile 13.-16. haftalar arasında görebilir.
Bebeğiniz bu hafta ortalama 2 cm boyunda ve 2 gram ağırlığında. Bu boy ve kiloyla da bir üzüm tanesine benziyor. Üzüm büyüklüğündeki bebeğinizin elleri ve ayak parmaklarının oluşumu, bu hafta devam ediyor.
Parmaklarını emer ve bu şekilde kendini güvende hisseder. Rahim içindeki sabit ve nötr olan sıcaklık da güven duygusunu arttırır. Son aya gelen bebek iyice büyüdüğü için rahim duvarına sık sık değer ve dışarıdan yapılan okşama da dokunma duyusunu arttırır.
Hamilelikte 2. ayın sonunda bebeğin boyu yaklaşık 15-16 mm'ye çıkmıştır, bir ahududu veya küçük boy bir çilek kadardır. Ağırlığı yaklaşık 2 gramdır.
Eğer Y kromozomu taşıyan bir sperm yumurtayı döllerse, erkek bir bebek oluşur. Erkek bebek cinsiyeti kaçıncı haftada belli olur sorusunun yanıtı şu şekilde verilebilir: Genital bölge ve penisin oluşması 9. haftadan sonra başlar. Penis ve klitoris 14. haftaya kadara aynı boyda kalırlar.
10 haftalık gebelik kaç aylık sorusunun yanıtı ise 3 aylık şeklinde verilebilir. Çünkü gebeliğin onuncu haftasında aynı zamanda üçüncü ayın içinde oluyorsunuz.
Elbette her kadında embriyo transferi sonrasında embriyonun rahme tutunması aynı süre içerisinde gerçekleşmez. Ancak transferin ardından 48 saat içerisinde embriyonun rahim duvarına kendiliğinden tutunması beklenir. Tutunamayan embriyolar adet kanaması ile vücuttan atılır.
Örneğin ilk 3 ayda aile, arkadaş ve partner desteğinin azlığının düşük riskini arttırdığı görülmüştür. Yani nazar değer de düşük olur diye bu haberi paylaşmamak bilakis düşük riskini arttırabilir.
Bu karın ağrısı yerleşme ağrısı olarak da bilinir ve adet döneminde daha çok hissedilir. Hafif sancılar ve hafif yerleşme kanaması, döllenmiş yumurtanın rahim duvarına tutunması sürecinde yaşanır. Dış gebelikte (ektopik gebelik) ise yaşanan ağrı genellikle alt karın bölgesinde görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri