A kan grubuna sahip olanların yememesi ya da olabildiğince az yemesi gerektiği düşünülen besinler; beyaz et dışındaki diğer tüm et ürünleri, patates, domates, biber, patlıcan gibi sebzeler, kavrulmuş kuru yemişler ve tereyağı, dondurma gibi süt ürünleri olduğu söylenmektedir.
A pozitif kan grubuna sahip insanlar eti iyi sindirebilirler, bu nedenle et ve hayvansal proteinler tüketilebilir. Tavuk, hindi, sığır eti, deniz ürünleri gibi protein kaynakları, sebzeler, süt ürünleri, meyveler, sağlıklı yağlar ve tam tahıllar da A rh pozitif kan grubu beslenme diyetlerinde yer almalıdır.
A kan grubu için tavuk ve hindi eti, taze yumurta, yoğurt, kefir, koyun keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir, salamura peynir, eski kaşar, tulum peyniri, mozarella; kestane, badem, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, mısır ve çeşitleri, arpa çeşitleri, barbunya, nohut; turp, kırmızı pancar ve 'Zararlılar'a girmeyen ...
A negatif kan grubu beslenme
Tüketilmesi önerilenler; Sebzeler: Ispanak, lahana, brokoli, kabak, kereviz, havuç, pancar, turp, sarımsak, soğan gibi sebzeler tüketilebilir. Meyveler: Elma, kivi, muz, ananas, çilek, üzüm, kiraz, armut gibi meyveler tüketilebilir.
Kan grubu diyetine göre A kan grubundan olanlar vejetaryen ağırlıklı beslenmeli, etten kaçınmalıdır. Yoga, tai chi gibi sakinleştirici egzersizleri tercih etmelidirler. Kilo vermek için deniz ürünleri, sebzeler, ananas, zeytinyağı ve soyayı tercih etmeli, süt, buğday, mısır ve barbunya fasulyeden kaçınmalıdırlar.
İlgili 17 soru bulundu
Ayrıca özellikle A ve AB kan gruplarının daha yüksek damar hastalıkları ve kalp krizi riski ile ilişkili olabileceği düşünülmektedir.
Türkiye'nin %37'si A Rh pozitif kan grubuna ve %1'i ise AB Rh negatif kan grubuna sahip. Diğer kan grupları ise şöyle: %37 A Rh pozitif, %30 0 Rh pozitif, %14 B Rh pozitif, %7 A Rh negatif, %5 AB Rh pozitif, %4 0 Rh negatif, %2 B Rh negatif, %1 AB Rh negatiftir.
A grubu kan taşıyorsan çavdar senin için tavsiye edilen ekmek grubundadır. Eğer B grubundan bir kan taşıyorsan buğday, mısır ve çavdar ekmeklerinin dışındaki diğer ekmek ürünlerini tüketebilirsin. AB kan grubunu taşıyorsan yulaf, çavdar ve esmer pirinç ekmeği tüketebileceğin besinlerdir.
Ülkemizde en çok rastlanan kan grubu "A Rh Pozitif", en az rastlanan grup ise "AB Rh Negatif" kan grubudur.
A kan grubunda olan kişiler için; bu kan grubunun tarımsal bir yaşam tarzını benimsediklerinde evrimleştiği iddiası ile, bu kişilerin organik sebze meyve, kuruyemişler, tohumlar, baklagiller ve soya bazı ürünler içeren az yağlı bir vejetaryen diyeti uygulamaları önerilir. Muz ve süt ürünlerine ise izin verilmemektedir.
Eğer bağışıklık sisteminizde sorun varsa, kuzu eti ya da tavşan eti yememelisiniz. Dana ve hindi etini tercih etmelisiniz. B grubuna dahil olanlar piliç etinden uzak durmalıdırlar. Günümüzde böyle bir uygulamayı kabullenmek gerçekten çok zor. Tavuk eti yerine hindi eti tercih edilmeli.
A kan grubundaki kişilerin en önemli besin kaynağını sebzeler oluşturmaktadır. Sazan, uskumru, levrek A grubu kişilerinin tüketmesi gereken et ürünleridir. A kan grubundaki kişilerin; semizotu, lahana, brokoli, soğan, maydanoz, marul, havuç, börülce, pırasa ve enginar tüketmeleri gerekmektedir.
Yalnızca kadının Rh negatif, erkeğin ise Rh pozitif olduğu durumlarda uyuşmazlık oluşabilir. Kadın Rh negatif, erkek Rh pozitif ise uyuşmazlık oluşabilir. Kadın Rh pozitif, erkek Rh negatif ise uyuşmazlık yoktur. Kadın Rh negatif, erkek Rh i negatif ise uyuşmazlık yoktur.
ABO ve Rh kan grupları etnik yapı ve coğrafyaya bağlı olarak farlılıklar gösterebilmektedir (5). Dünya genelinde A kan grubu %41, O kan grubu %47, B kan grubu %9 ve AB grubu %3 olarak görülmektedir.
Kan Grubu kadar kişiliği ele veren başka bir şey daha yok.
Sebzeler ön planda: A kan grubuna göre beslenme
A kan grubuna sahip olanların yememesi ya da olabildiğince az yemesi gerektiği düşünülen besinlerse şöyle: Beyaz et dışındaki diğer tüm et ürünleri, patates, domates, biber, patlıcan gibi sebzeler, kavrulmuş kuru yemişler ve tereyağı, dondurma gibi süt ürünleri.
A Kan Grubuna Göre Beslenme Listesi
Yağlar: Zeytinyağı, kanola yağı ve keten tohumu yağı. Baklagiller: Nohut, fasulye, barbunya, soya fasulyesi, börülce ve mercimek. Sebzeler: Bu grup için her türlü sebze uygundur.
A GRUBU DİYET ÖZELLİKLERİ
Sebzeler A grubunun tüketimi için çok önemlidir. Lahana, biber, domates, patlıcan gibi her türlü sebze ve mantar dışındakiler tüketilebilir. Muz , mandalina, kavun dışındaki meyveler tüketilmelidir. Kahve ve yeşil çay ideal içeceklerdendir.
Cleveland Clinic bir makalesinde altın kan için şu bilgiyi paylaşıyor: Dünyanın en nadir kan gruplarından biri Rh-null adlı bir kan grubudur. Bu kan grubu, Rh antijenlerinin hiçbirine sahip olmadığı için Rh negatifinden farklıdır. Bu kan grubuna sahip 50'den az insan var. Bazen “altın kan” olarak da adlandırılır.
Tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali ve kanser riski de dahil olmak üzere birçok hastalığın sebebinin kan grupları olabileceği aktarılan araştırmada, 0 kan grubunun genel itibarıyla en sağlıklı kan grubu olduğu bildirildi.
Bilimsel olarak yapılan araştırmalar sonucunda, çocukların IQ düzeyinin büyük ölçüde ebeveyn genetiğinden kaynaklandığı biliniyor. Fakat yapılan son araştırmalar, kan grubunun da zeka üzerinde bir etkisi olduğunu ortaya çıkardı.
Kanser hastaları ve kontrol grubunda ABO-Rh kan gruplarının dağılımının farklı olduğu görüldü. Kanser alt tipleri incelendiğinde pankreas kanserinde O kan grubunun, malign melanom ve böbrek tümörlerde ise A kan grubunun daha yüksek oranda olduğu görüldü.
EN ZEKİ KAN GRUBU? Öte yandan yapılan bir araştırmada ise en zeki kan grubuyla ilgili detaylara yer verildi. Kan grupları ile ilgili yapılan araştırmada; A grubunun alt grubu olan A 2'de IQ'nun daha yüksek olduğu, genele bakıldığında da A grubu kana sahip kişilerin IQ'ları içinde aynı şeyin olduğu sonucuna varılıyor.
A kan grubu Avrupa'da yaygın. Danimarka, Norveç, Avusturya ve Ukrayna'nın yaklaşık %40'ı bu kan grubuna sahiptir. Türkiye'de ise ağırlıklı kan grubu %37,8'lik bir oran ile A + olarak öne çıkıyor. Bunu %29,8 ile O + ve %14,2 oranıyla da B + izliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri