Anadolu Üniversitesi'nin yanı sıra Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi'nde 4 yıllık lisans bölümleri yer alıyor. 4 yıllık lisans bölümleri Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık puan türüne göre alım yaparken 2 yıllık Önlisans bölümleri ise TYT puan türüne göre alım yapıyor.
AÖF 4 YILLIK BÖLÜMLER HANGİ PUAN TÜRÜYLE ALIYOR? İstanbul Üniversitesi AUZEF, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Erzurum ATA AÖF veya herhangi bir üniversitede seçeceğiniz 4 yıllık lisans açıköğretim bölümleri YKS TYT puan türünden öğrenci kabul etmektedir.
Temel Yeterlilik Testi'nden 500 puan üzerinden 150 ve yukarı alan üniversite adayları, ön lisans bölümlerini, AYT'den ise 180'i geçen adaylar 2 yıllık açıköğretim programlarına girebilir.
2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans ve lisans programlarına yerleştirilen adayların kayıtları YKS Yeni Kayıt ve YKS Ek Yerleştirme kayıt türleri ile yapılmaktadır.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretm Fakültesi (AÖF) sınav sistemini değiştirdi. Buna göre yeni sistemde, öğrencilerin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Merhaba, 2 yıllık bölüm için evet tyt yeterli olacaktır.
Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir. gerekmektedir.
Açıköğretim sistemi ile eğitime başlamak için üniversite sınavında ilgili puan türünde barajın üzerinde bir puan almak gerekir.
Bugün itibariyle Anadolu Üniversitesi birçok bölümü için sınav puanı talep etmemektedir. Bunun yanı sıra çeşitli bölümlerde YKS ve AYT sınavlarına girmenin zorunlu olduğunu belirtmek mümkün.
Öğrenciler kayıtlı oldukları Açık Öğretim Okulu Müdürlüğüne ait Bilgi Yönetim Sisteminden, T.C. Kimlik numaraları/Öğrenci numaraları ve kişisel şifreleri ile giriş yaparak Online Sınavlara katılabilirler.
Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “ÖSYS Yeni Kayıt” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.
Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100'lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, 45 puan alınması gerekir.
TYT'de 150 Puan Barajını Geçmek İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor? TYT'de 150 puan barajını aşmak isteyen bir öğrencinin en az 16 net yapması yeterli olacaktır.
AYT'ye girmeyen ve yalnızca TYT oturumuna katılanlar tercih yapabiliyor. Tercihini sadece TYT olarak belirleyenler, TYT puanı ile 2 yıllık önlisans bölümleri üzerinden tercih yapabiliyor. 2 yıl öğrenim süreci bulunan bölümlere sadece TYT'ye girerek tercih yapılabilir.
Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır. Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.
Artık YÖK'ün 2022 YKS den önce yaptığı açıklama, ön lisans (2 yıllık bölümler) programları kazanmak için 2023 TYT'de 150 puan alması gerekmiyor. Türkçe ya da matematik testinde 0.5 ham puan alırsa yani yarım net çıkarırsa puanı hesaplanacak. Yani 2 yıllık üniversitede okumak için tercih yapabilecek.
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinin lisans / önlisans programlarından herhangi birinde öğrenci olanlar kayıt olamazlar. Herhangi bir üniversitenin lisans düzeyindeki programlarında kayıtlı/mezun olanlar, kayıtlı/mezun oldukları aynı programa kayıt olamazlar.
Sınavsız ikinci üniversite, yükseköğretim kurumlarından ön lisans veya lisans diploması almış veya halen bu programlarda kayıtlı olan kişilerin, açıköğretim programlarına kayıt yaptırmalarına ve ikinci bir diploma almalarına olanak tanıyan bir sistemdir.
Açıköğretim üniversiteleri ilk olarak lise diplomasını talep ediyor. Lise diploması olmayan bireyler, açıktan üniversite okuyamıyor. Açıktan üniversite okumak için yatırılan bazı ödemeler bulunuyor. Ödemeler yapılarak, kişiler açık üniversite kayıt olabiliyor ve ders seçimlerini yapabiliyor.
*Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.
4 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırmak için ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına girmek, TYT'de en az 150 puan, AYT'de en az 180 puan almak gerekmektedir.
7) Bir örgün yükseköğretim programında okuyanlar veya bu programlardan mezun olanlardan, açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç, açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
AÖF sınav sistemine giriş nasıl yapılır? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2022-2023 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara sınavları Çevrimiçi (Online) olarak, "esinav.anadolu.edu.tr" adresi üzerinden yapılacak.
Önlisans okumak için ÖSYM'nin hazırladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) olarak da adlandırılan üniversite sınavına girmek gerekiyor.
Bu işlem için, öğrencilerin öncelikle açıköğretim üniversitelerinin resmi web sitesini ziyaret etmeleri gerekmektedir. Daha sonra, kayıt olmak istedikleri bölümü seçmeleri ve gerekli belgeleri yüklemeleri gerekmektedir. Bu işlem tamamlandıktan sonra, kayıt işlemleri tamamlanacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri