Bu yıl 2 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırabilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmek ve en az 150 puan almak gerekmektedir.
AÖF sınavlarına girecek öğrencilerin derslerden başarılı sayılması için ders başarı puanlarını araştırıyor. Ders başarı puanı ara sınavın % 30'u, dönem sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır.
Eğer kontenjan yoksa ve belirli puan aralığı istemiyorsa, örneğin açıköğretimlerde oluyor bu, ilk tercihte gidiyorsunuz. Ama açıköğretim seçmeyecekseniz ve puan aralığınızın yettiği bölümleri yazmışsanız, puan üstünlüğü ve sıralama önemli.
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bölümleri nelerdir? Açıköğretim Fakültesi Anadolu Üniversitesi (Eskişehir), Atatürk Üniversitesi (Erzurum), İstanbul Üniversitesi olmak üzere toplam 3 üniversite de bulunmaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Çünkü Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde aynı anda iki programda okumak mümkün değildir. İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırabilmesi için halen kayıtlı olduğu bölümden/programdan mezun olması gerekmektedir.
Temel Yeterlilik Testi'nden 500 puan üzerinden 150 ve yukarı alan üniversite adayları, ön lisans bölümlerini, AYT'den ise 180'i geçen adaylar 2 yıllık açıköğretim programlarına girebilir.
4 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırmak için ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına girmek, TYT'de en az 150 puan, AYT'de en az 180 puan almak gerekmektedir.
Öğrencilerin tercih yaparken nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatan Rehberlik Uzmanı Pelin Karahancı, “Lisanstan tercih yaparken başarı sıralamasını baz almak gerekiyor. Önlisanstan tercih yaparken ise başarı sıralamasına bakıldığı gibi puana göre de tercih yapılabilir” dedi.
Artık YÖK'ün 2022 YKS den önce yaptığı açıklama, ön lisans (2 yıllık bölümler) programları kazanmak için 2023 TYT'de 150 puan alması gerekmiyor. Türkçe ya da matematik testinde 0.5 ham puan alırsa yani yarım net çıkarırsa puanı hesaplanacak. Yani 2 yıllık üniversitede okumak için tercih yapabilecek.
Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “ÖSYS Yeni Kayıt” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.
Üstten ders alıp , yaz okulu ile birlikte en erken yarım dönem farkla mezun olunur ama bir senede bitmez.
2023-2024 öğretim yılında dönemlik kayıt ücretleri 1180 lira ile 2 bin 80 lira arasında değişiyor. Geçtiğimiz yıl dönemlik ücreti 620 lira olan bölümlerin hepsinin dönemlik ücreti yüzde 90,25 zamla 1180 liraya çıkarken 870 lira dönemlik ücreti olan bölümlerin ücreti ise yüzde 80,45 zamla 1570 liraya çıktı.
AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ? Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.
Açıktan üniversite okumak konusunda atılacak ilk adım eğitim alınmak istenen program olarak söylenebilir. Açıköğretim fakültesi için 2 yıllık bölümler için 150 puan, 4 yıllık bölümler için 180 puan baraj puanı almaları gerekir.
Bir örnek verelim; A dersinden 6 doğru soru 2 yanlış yaptınız; Bu durumda doğru sorular dan 6X5=30 puanınız var. Puan aldınız demektir.
2023 YKS tercih kılavuzunun yayınlanması ile birlikte TYT puanına göre tercih yapmayı düşünen adaylar, 2 yıllık önlisans bölümleri taban puanları ve kontenjanları hakkında araştırmalarda bulunuyor. Bilindiği üzere üniversitelerin 2 yıllık Önlisans bölümleri TYT puan türüne göre alım yapıyor.
Üniversitelerin 2 yıllık önlisans bölümleri TYT puan türüne göre alımlar yapıyor. TYT puan türüne göre alım yapan bölümlerden bazıları şu şekilde Acil Durum ve Afet Yönetimi, Ağız Diş Sağlığı, Ambalaj Tasarımı, Ameliyathane Hizmetleri, Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi...
Yerleştirme puanının belirlenmesinde ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı (AOBP) kullanılır.
Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.
Öğrenciler sisteme öğrenci şifreleri ya da e-devlet şifrelerini kullanarak girerek işlemlerini tamamlayabilecekler. Kayıt yenileme işlemi "aof. anadolu.edu.tr" adresi üzerinden öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile yapılır. Ders başına belirlenen ücretin de belirlenen bankalara yatırılması gerekir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kayıtları alınmaya başlandı. Üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazanan tüm aday öğrenciler, öğretim yılı başında kayıt için istenen belgeler ile birlikte ilgili birimin kayıt bürosuna başvurarak veya e-Devlet üzerinden kayıt yaptırabiliyor.
İkinci Üniversite Nedir? Bir üniversiteden mezun ya da halen okumakta olanların herhangi bir sınava girmeden İstanbul Üniversitesi Açık öğretim Programlarına kayıt yaptırabileceği sisteme Sınavsız İkinci Üniversite diyoruz.
2 yıllık bölüm açıktan okunur mu? Evet 2 yıllık üniversite bölümleri arasında pek çok üniversite açıktan eğitim olanağı sunmaktadır.
ÖSYM kayıt tarihlerine göre, AÖF kayıtları için hak kazanan adayların kayıt tarihleri belli oldu. Peki, AÖF kayıtları ne zaman yapılacak? 2023-2024 AÖF KAYITLARI NE ZAMAN? ÖSYM kayıt tarihlerine göre, programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri