Afrika'da Bireysel Su Kuyusu Açtırmak - Çeşme Bedeli 2999€ !
Her bölgenin şartlarına göre hayata geçirilen su kuyuları şimdiye kadar milyonlarca insanın susuzluğuna çare oldu. 22 ülkede 3.000 Avroya normal standartlarda bir su kuyusu açtırabilirsiniz.
Afrika su kuyusu fiyatları 45.000 tl Asya su kuyusu bedeli 12.500 Tl'dir. Afrika su kuyusu hisse bağışı bedeli 450 tl Asya su kuyusu hisse bedeli 250'tl'dir. Bağışçıların isimleri su kuyusu tabelasına yazılıp kuyunun yapım aşamaları ve açılış videosu tarafınıza iletilmektedir.
Dilerseniz tek başınıza su kuyusu açtırabilir(Kuyu. ismini siz belirleyebilirsiniz) dilerseniz de 100₺ ve üzeri. bağış yaparak hayra ortak olabilirsiniz.
Peki 2021'de Afrika'da su açma bedeli ne kadar? Deniz Feneri olarak, bugüne kadar Afrika'nın çeşitli ülkelerinde ve Asya'da 2000'in üzerinde kuyu açtık. Sizin yardımlarınızla kuyuları açmaya devam ediyoruz. Su kuyusu açtırma bedeli 1500 Euro ile 3500 Euro arasında ülkeye göre değişmekte.
İlgili 35 soru bulundu
SU KUYUSU yazıp 5601'e SMS göndererek 25 TL tutarında bağış yapabilirsiniz.
Kuyuları hangi ülkelerde açıyorsunuz? Gelişmiş ülkeler haricindeki tüm ülkeler ile Afet ve acil durumla karşılaşılan ülkelerde su kuyusu ve vakıf çeşmesi açmayı hedeflemekteyiz. Şu an için ihtiyacın en üst düzeyde olduğu Afrika'da faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.
3.000 Euro'ya normal standartlarda bir su kuyusu açtırabilirsiniz. Normal su kuyularından yaklaşık 400 kişi faydalanır.
Su kuyusu açtırmak sevap mı? Su kuyusu açtırmak sadaka-i cariye olması bakımından sevaptır. Asya ve Afrika bölgesinde yaşanan susuzluk, milyonlarca insanın hastalanmasına ve ölmesine sebep oluyor. Bu bakımdan, temiz ve içilebilir suya ihtiyaç duyulan bölgelerde kuyu açtırmak önemli bir hayır işlemek anlamına geliyor.
- Orijinal Su kuyusu fiyatları Afrika'daki ülkelere göre (derinlik, malzeme vb.) 3.000 $'dan (ABD doları) 11.000 $'a kadar değişmektedir.
Zekât ve fıtır sadakasının, tüzel kişilere, binalara, camilere veya kuyu gibi yapılara verilmesi durumunda temlik gerçekleşmiş olmaz. Bu bilgilere göre, su kuyusu açılması için bir hayır kurumuna bağışta bulunmak zekât yerine geçmez. Bu tür faaliyetler zekât dışındaki hayır ve hasenattan karşılanır.
Türk Telekom abonesi iseniz, DÜZENLİ KUYU yazıp 3965'e SMS göndererek her ay 20 ₺ tutarında düzenli bağış yapabilirsiniz.
Arzu edilirse bu promosyonlar, sevap beklenmeden, fakirlere yada kamu yararına olan hayır kurumlarına verilebilir. Bu hayır kurumlarına kuran kursu, medrese ve cami dernekleri veya su kuyusu açan yardım kuruluşları da dahildir.
İl ve ilçe belediyeleri kamuya açık bu tarz alanlarda hayır niteliğinde yapılan inşaat çalışmaları hakkında yetkilendirilmiştir. Dolayısıyla hayrat çeşmesi yaptırmak isteyenler öncelikli olarak belediyelerin ilgili makamlarına dilekçe ile başvuru yapmaları gerekir.
Artezyen Kuyu Açma Maliyeti
Bu fiyata konaklama ve yol masrafı da eklenebilmektedir. Örneğin artezyen kuyu açmak için başlanan bir sondaj işleminde suya 110'uncu metrede ulaşıldı ise bu kuyunun arazi sahibine maliyeti 27.500 Türk Lirası olacaktır.
Çad, Etiyopya, Gine, Burkina Faso, Darfur ve Somali'de açılan 32 su kuyusu ile, Afrika'da açılan toplam su kuyusu sayısı 1174'e yükseldi.
Peygamberimiz; “Hangi Müslüman susamış bir Müslümana su verirse, Allah da ona içerisinde güzel kokuları olan cennet içeceği içirir.” buyuruyor. Yine; su kuyusu açtırmak, çeşme yaptırmak mümin kişiye öldükten sonra da sevap kazandırmaya devam edeceğini buyurmuştur.
Ocak 2020 yılında ekip arkadaşları ile birlikte, bilgi, birikim ve tecrübeleri ile dünya halklarının içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sunabilmek için Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneğini kuran H. Ali Aydın, Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.
'Su Kuyusu' projemiz çerçevesinde Yemen'de 35-40 metre derinliğinde su kuyusu açıyoruz. 20 tonluk su deposu, 9 metrekare makine odası ve 15 metre boyunda tank platformu da yer alacak. Güneş paneli sistemi ile elektrik üretimi de sağlanacak. Bir su kuyusunun bedeli 40.000 Euro'dur.
Aynacı, vakfın sondaj çalışmalarını Somali'nin başkenti Mogadişu'da yoğunlaştırdığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Bölgede yüzeysel su kuyuları var. Ortalama 50-60 metreden su çıkıyor. Derin sondaj kuyularında ise 150-200 metreden su elde ediliyor.
Ne kadar sürede kuyu açılıyor? Su kuyusu çalışmaları yaklaşık 9-12 ay sürmektedir. Çalışma yapılan bölgede yaşanan teknik sorunlara ve malzeme tedarik imkanlarına göre bu süre değişiklik gösterebilir.
Su kuyusu açtırmak, insanların temiz suya ulaşmasına yardımcı olmaktır. Bu nedenle, su kuyusu açtırmak, İslam dininde büyük bir sevap olarak kabul edilir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), "Bir damla su verene, kıyamet gününde Allah da ona içerisinde güzel kokuları olan cennet içeceği içirir." buyurmuştur.
Kuyu ruhsatları DSİ'nin ilgili bölge müdürlüklerine kayıtlı firmalar tarafından alınmaktadır.
Su Kuyusu Neden Açılır? Su kuyusu açmanın en temel sebebi insanların temiz su kullanmasını sağlamaktır. Bunun yanı sıra açılan su kuyuları sayesinde sevap kazanılmış olur. Çünkü Allah katında insanların ve hayvanların suya olan ihtiyaçlarını karşılamak en önemli sadakalardan kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri