İstanbul'a ulaştıktan sonra Harem ve Kadıköy'den kalkan Şile-Ağva otobüslerine binerek veya Şile'den hareket eden minibüslerle Ağva'ya ulaşabilirsiniz. İETT'nin web sitesinden Şile-Ağva otobüs seferlerinin saatleri ve güzergahları hakkında bilgi alabilirsiniz.
İETT ve Şile Ağva Üsküdar Turizm otobüslerini kullanarak Ağva'ya ulaşabilirsiniz. Üsküdar Ağva Arası Otobüs İle Kaç Saat? Üsküdar Şemsipaşa Camisi'nin karşısından kalkan 139 ve 139A hatlı belediye otobüsleriyle Ağva'ya ulaşım sağlayabilirsiniz. Avrupa yakasından ise direkt olarak Ağva'ya otobüs bulunmamaktadır.
İstanbul kent merkezine 110 km uzaklıktaki Ağva'ya özel araçla ulaşım 2 saat sürüyor. Toplu ulaşımı kullanarak gitmek isteyenlerin yolculuğu ise 3.5 saat sürüyor. Üsküdar'dan otobüsle Ağva'ya ulaşım: Üsküdar Marmaray çıkışının hemen solunda yer alan Ağva otobüslerini kullanarak Ağva'ya ulaşımı sağlayabilirsiniz.
Bunlar: E-5, TEM otoyolu ve Beykoz üzerinden gitmektir. TEM otoyolu ya da E-5 üzerinden Ağva'ya gitmek isteyenlerin yol üzerinde bulunan Şile tabelalarını takip ederek ilerlemesi gerekmektedir. TEM üzerinden ilerlerken Sarıgazi-Şile yazılı tabelaları takip etmek de Ağva'ya ulaşmak için yeterli olacaktır.
İlgili 35 soru bulundu
İstanbul merkezden Ağva 90 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Yaklaşık olarak 1,5 saat sürmektedir.
İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
Ağva'ya gittiğinizde denize girmek isterseniz haziran ve eylül ayları arasını tercih edebilirsiniz. Ağva'ya kış mevsiminde de gidebilirsiniz. Kar yağışı görülse bile Ağva sakin ve huzurlu bir ortamda keyifli bir kış tatili yapmak için ideal ortamı sunar.
Otobüs yolculuğunu seçerseniz, Üsküdar'dan Şile'ye İETT Halk Otobüsü Şile-Ağva-Üsküdar Turizm otobüsleri ile gidebilirsiniz. Harem'den Şile ve Ağva'ya giden "139A" numaralı otobüsler ile gelebilirsiniz .
Ağva iki nehrin arasında konumlanmış bir delta olup, Yeşilçay ve Göksu nehri arasında şirin bir kasabadır. Ağva'yı güzel kılan faktörler arasında hem dere aktivitelerinin burada yapılabiliyor olması, hem de çok kısa bir yolculukla denize ulaşmanın mümkün olmasıdır. Deniz, Nehir ve Doğa keyfini bir arada sunmaktadır.
Ağva plajları sakinliği, sessizliği ve temiz olması yönünden özellikle ailelerin tercihi. Şezlong ve şemsiye, yeme içme, ulaşım kolaylığı sağlayan bu plajlarda kamp yapmanız bile mümkün. Ağva plajı, Kilimli, Sahilköy plajı, Sofular, Kumbaba, Kabakoz, İmrenli plajları Ağva ve Şile plajları arasında en popülerlerden.
Ağva Plajı: Ağva'da nerede yüzülür diye merak edenlere verilen ilk cevap Ağva plajı. Burada kolaylıkla yiyecek-içecek, şezlong ve şemsiye bulabileceksiniz. Kumsalda yürüyüş yapmak isteyenlerin en rahat ettiği plajlardan biri burası.
Ağva tertemiz deniziyle de oldukça meşhurdur. Bu nedenle dinlenme merkezi ziyaretinizde mutlaka faydalanmanız gerekenler arasında denize girmektir. Fakat yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıklarınızda denize girmeden önce doktorunuzdan onay almanızda fayda vardır. Ağva bölgesinden denize girilebilir.
artık ibb'nin işletmeciliğine dahil olarak istanbulkart ile biniliyor, saat başı üsküdar'dan beyaz otobüslerle kalkıyor. kart ücreti 17.07 itibariyle 21.50 tl'dir.
Gebze-Ağva Yolu için Otobüs ücreti yaklaşık ₺10.74 - ₺15.00 tutar.
Tek yön sefer süresi: 174 Dk. İETT Hatları geçmektedir. Şile' ye En Yakın Metro Durağı Türkiye'nin ilk sürücüsüz; Anadolu Yakası'nın da ikinci metro hattı olan M5 Üsküdar-Çekmeköy Hattı'dır.
Merhaba, 139A Hattımızda Abonman kart geçerli değildir. iett.istanbul/webimage/files… linkinden hattımızın ücret tarifesini inceleyebilirsiniz.
Hem Karadeniz'e kıyısının bulunması hem de iki nehir arasında yer almasından dolayı Ağva'da alabalık hamsi, lüfer, tekir gibi her mevsimin kendine özgü balıklarını bulabilirsiniz. Kebap ve ızgara yemekleri de kır lokantalarında oldukça revaçta.
Ağva Halk Plajı
Yürüyüş yolları ve çevresinde bulunan imkanlar ile bölgenin popüler plajları arasında yer alır. Yerli halkın ve turistlerin en çok tercih ettiği mekânlardandır. Plaj son derece bakımlı ve temiz olması ile dikkat çeker. Bu plaja girişlerde kişilerden ücret alınmaz.
Ağva Plajı: Burası da Şile Plajı gibi gayet konforlu. Plajda yiyecek-içecek, şezlong ve şemsiye bulunuyor. Sahili inanılmaz uzunlukta, kumsalda yürüyüş yapmak isteyenleri fazlasıyla mutlu edecek nitelikte. Ancak denizi hem çok dalgalı hem de akıntılardan dolayı temmuz ayında bile soğuk.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri