Genel itibari ile yaklaşık 3 ay kadar süren bu işlemler bazen daha uzun bazı durumlarda ise daha kısa sürebilmektedir. Bu süre aynı zamanda Almanya Federal Cumhuriyeti Yetkili konsolosluk ve büyükelçiliklerin tatil günleriyle ve yoğun olduğu dönemlerle de doğrudan ilgilidir.
– Vize Bölümü, ulusal vize başvurularında genellikle Almanya'daki makamları da (Yabancılar Dairesi, Federal Çalışma Ajansı) işlemlere dahil etmesi gerektiğinden işlem süresi uzamaktadır. Aile birleşimi vize başvurularının işlem süresi genellikle üç ay sürmektedir.
Almanya Federal Cumhuriyetine yapacağınız Aile Birleşimi müracaatlarının yaklaşık çıkış süresi 3 ay sürmektedir. Bu süre sizin durumunuza göre uzayıp kısalabilmektedir. Yaptığınız başvuruları 3 ay sonrasında sorgulayabilmek mümkündür. Almanya konsoloslukları 3 ay içerisinde bilgi vermeme hakkına sahiptirler.
"İngiltere Aile Birleşimi Vizesi kaç günde çıkar?" sorusunun cevabı aynı zamanda İngiliz Konsolosluğunun yoğunluk oranına da bağlıdır. Başvuruların İngiliz Konsolosluğu tarafından değerlendirilme süreleri normal şartlar altında 3 ila 12 haftadır (15 ila 90 iş günü).
Gelir beyanı 6 aylık veya 12 aylık bordrolarla gerçekleştirilebilir. Aile birleşimi başvurularının sonuçlanma süreci genellikle ülkeden ülkeye değişmektedir. Ancak ortalama 45 gün içerisinde sonuçlandığını söyleyebiliriz.
İlgili 27 soru bulundu
Aile birleşimi vizesinin en büyük reddedilme sebebi, evrakların eksik ve yanlış hazırlanmasıdır. Ayrıca gireceğiniz mülakatta yetkili birimler evliliğinizi inandırıcı bulmazsa, vizeniz yine olumsuz bir şekilde sonuçlanabilir. Bu gibi durumlarda doğru bir yönlendirme ile başvuru yapmak çok önemlidir.
Onaylanan Türkiye Aile Birleşimi Vizesi ile İngiliz Vatandaşı Eşe 3 yıl süre ile Türkiye'de ikamet hakkı verilir. Bu süre zarfında evliliğin devam etmesi ve koşullarının değişmemesi, İngiliz Vatandaşı eşin süresiz oturum hakkı almasına ve sonrasında vatandaşlık başvurusunda bulunabilmesine olanak sağlar.
Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir. Bu nedenle lütfen yeterli süreyi hesaba katarak vakitlice başvuruda bulununuz.
Aile birleşimi ile Almanya'ya giden bir kişi doğrudan çalışma iznine sahip olamamaktadır. Çalışma izni de almak için, aile birleşimi yapmak üzere aldığınız oturum hakkınız ile, Almanya yabancılar dairesinde iş bulduğunuz ve çalışmak istediğinizi belirterek çalışma hakkı talep edebilirsiniz.
Alternatif olarak Online Başvuru Formu'nu kullanarak çıktısını alabilirsiniz. 18 yaşını doldurmuş olanlar başvuru formunu şahsen imzalamak zorundadırlar; çocukların formunu ise velayet sahibi imzalar. ➢ Vize ücreti: Genel vize ücreti 75,00€'dur; 0-17 yaş arası çocukların vize ücreti ise 40,00 €'dur.
Dil Şartı Kalkmadı, Devam Ediyor!
* Birlikte seyahat edecek aile üyelerinin geçimlerinin sağlanması için gerekli aşağıdaki aylık asgari tutarların mevcut olduğu belgelenmelidir: Eşler için 400 Euro, buna ek olarak her bir çocuk için 300 Euro. Bazı münferit durumlarda Vize Bölümü ek belgeler isteme hakkını saklı tutar.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır.
Bu nedenle, Almanya vize başvuruları değerlendirme süreci turistik Alman vizesine nazaran daha uzun sürmektedir. Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı, Almanya oturma izni başvurularının sonuçları 3 ila 6 ay kadar sürebilmektedir.
Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi'nin bugünkü kararına göre, Federal Almanya Cumhuriyeti'nde işçi olarak yaşayan Türk vatandaşlarının eşleri aile birleşimi vizesi için almanca dil becerilerini kanıtlamak zorunda değillerdir.
Bunun yanı sıra, Almanya'daki eşin yaşadığı evin büyüklüğü de önem taşıyor. Evin büyüklüğü, kişi başına dokuz metrekarelik yaşam alanı göz önünde bulundurularak hesaplanıyor. Ayrıca Almanya'da yaşayan eşin sağlık sigortasının da olması gerekiyor. Böylelikle Türkiye'den gelen eş, aile sigortasından yararlanabiliyor.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Aynı zamanda aile birleşim vizesi almak için A1 seviyesinde dil bilginizi kanıtlamanızın yanında sınava girerek sertifikaya da sahip olmanız istenmektedir. Ayrıca sınav, yurtdışına çıkacak kişinin ülkede temel anlamda kendini kolaylıkla ifade edebilmesi için yapılmaktadır.
İngiltere Aile Birleşimi Vizesi başvurusunun oldukça karmaşık olduğu bu vizeye başvuru yapacak olan bağımlı aile üyelerince bilinmelidir. Başvuruları değerlendiren vize memurları en ufak bir hatada veya eksiklikte vize reddi verebilmektedir.
Ulusal vize başvurusunun işlem süresi genellikle 8-10 haftadır, fakat bazı münferit durumlarda daha uzun sürebilir. Bunun nedeni ise, çoğunlukla Almanya'daki yetkili yabancılar dairesinin onayının gerekmesidir.
Almanya Konsolosluk vize birimleri kısa süreli vize başvuru süreci için cevaplanma süresini 8 ile 15 gün olarak belirlemiştir.
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
Bununla ilgili ayrıntıları “vatandaşlık işleri” başlığı altında bulabilirsiniz. Türkiye´de nikah kıyıldıktan hemen sonra evlendirme memuru tarafından uluslararası geçerli bir „Aile Cüzdanı“ verilir. Fakat bu aile cüzdanı Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından tanınmamaktadır.
Aile birleşimi için yerine getirilmesi gereken koşullar nelerdir? Aile birleşimi için yerine getirmeniz gereken koşullar, oturum durumunuza bağlıdır. Tanınmış mülteciler, yeniden yerleştirilen mülteciler (Resettlement-Flüchtling) ve iltica hakkı olan kişiler, sözde "ayrıcalıklı aile birleşimi" için başvurabilirler.
Öncelikle aile birleşimini Almanya' da ki eşinizin yanına yapıyorsanız, temel seviyede almanca öğrenmek zorundasınız. İstisnalar pek yoktur. Örneğin okur/yazar olmamak bir istisna değildir. Ama Almanya'da yaşayan 18 yaşından küçük çocuğunuz varsa, bu durumda A1 Sertifikası almak zorunda değilsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri