Bilindiği gibi bu air fryer işi ilk olarak Tefal tarafından geliştirildi ve patent nedeniyle 10 sene boyunca sadece kendileri satış yaptılar. Patentin süresi dolduktan sonra da ortalık daha uygun fiyatlı onlarca alternatif ürünle doldu.
Sıcak havayı kullanarak pişirme prensibi ile çalışan Airfryer, yiyecekleri oldukça düşük bir yağ oranı ile kızartıyor, hatta yağ konulmasına bile gerek kalmıyor. İlk kez 2010 yılında Berlin'deki bir fuarda görücüye çıkan Airfryer o dönem ilgi görmedi. Airfryer 2017 yılından itiberen yoğun talep görmeye başladı.
Bildiğimiz hâle nasıl geldi? 2005 yılından beri hava fritözü teknoloji üzerinde çalışan Philps, 2010 yılında bugün bildiğimiz haliyle airfryer'ı Berlin'de bir elektronik fuarında tanıttı.
SİLVERİST Silver Crest Airfryer Yağsız Fritöz 6 Litre Alman Markası 6481585885.
İlgili 43 soru bulundu
1500 W gücündeki bir airfryer her gün 1 saat kullanılırsa aylık olarak 45 kW elektrik tüketimine yol açar. Bu durumda kullanılan elektronik aletin elektrik tüketiminin faturaya 67,5 TL olarak yansıdığı söylenebilir. 2500 W gücündeki bir airfryer her gün 1 saat kullanıldığı zaman bir ayda 75 kW elektrik harcar.
2-3 kişi: 2 ila 3 Quart (1,9 ila 2,8 Litre) arasında küçük bir Airfryer. 3-4 kişi: 4 ila 6 Quart (3,8 ila 5,7 Litre) arasında Aile boyutunda bir Airfryer. 5-6 kişi: 7 ila 8 Quart (6,6 ila 7,6 Litre) arasında ekstra büyük bir Airfryer.
Airfryer ile pişirilen yiyeceklerin, diğer pişirme yöntemlerine göre daha az değer kaybına neden olduğunu ifade eden Gıda Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Sema Aydın, airfryer ile yapılan kızartma işleminin akrilamid gibi kanser gelişimiyle bağlantılı bazı bileşiklerin oluşmasına neden olabileceğini belirtti.
Hava fritözleri - Airfryer ya da yağsız fritöz olarak da biliniyorlar - yemek yapanlara yemeklerini derin yağda kızartmanın tehlikeleri olmadan hızlı, kolay bir şekilde, lezzetli ve sağlıklı pişirmenin yolunu sunduklarını belirterek 2020'lerde hızla popüler oldu.
Yapışmaz PTFE iç kaplama (iç katman) Aşınmaya dayanıklı ve yapışmaz PTFE iç kaplama (dış katman)
Airfryer kullanırken yağlı kağıt kullanmak mümkündür, ancak dikkatli olmak önemlidir. Yağlı kağıt, sepetin tabanına konarak yiyeceklerin yapışmasını önlemeye yardımcı olur ve temizliği kolaylaştırır. Ancak, yağlı kağıdın hava akışını engellememesi için sepetin kenarlarında boşluk bırakmak önemlidir.
Hem de tencerede patlatıldığındaki gibi mısırların yanması ya da dibe yapışması gibi riskler Airfryer ile söz konusu olmaz. Airfryer ile patlatacağınız mısırlarınız daha kısa sürede ve daha düşük ısılarda pişeceği için daha sağlıklı olur.
Borcam gibi yabancı bir kap kullanmak, hava dolaşımını engelleyebilir ve yemeklerin düzgün pişmesini etkileyebilir.
Çünkü soğuk su, tepsi veya sepetin kalitesini, malzemesini etkileyebilir. Airfryer haznesine ılık su dökmek ideal bir uygulamadır. Ayrıca bir su püskürtücüyü bulaşık deterjanı (herhangi bir yağ giderici) ve su ile doldurabilir ve yağın emilebilmesi için airfryer tepsisine püskürtebilirsiniz.
Airfryer'ın en büyük avantajlarından biri, geleneksel kızartma yöntemlerine kıyasla daha az yağ kullanmasıdır. Bu sayede yiyeceklerin kalori içeriği düşerken, lezzet ve kıvam korunur. Ayrıca, Airfryer'ın hızlı pişirme özelliği, zaman tasarrufu sağlar.
Cosori airfryer hangi ülkenin markası? Cosori, 2012 yılında kurulan Amerikan menşeili bir marka.
Bu ürün için şu anda akakce.com'da listelenen satıcılarda fiyat bilgisi bulunamadı.
Silver Crest marka Alman Malı sıfır fritöz.
Pirinçleri bol suyla yıkayın ve süzün. Airfryer kabına pirinçleri, tavuk suyunu, tereyağını, sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri spatula yardımıyla karıştırın. Airfryer kabını kapatın ve 180 derece sıcaklıkta 20 dakika boyunca pişirin.
Airfryer, yiyecekleri kızartmak için az yağ kullanır. Bu, kalori alımını azaltır ve sağlıklı bir diyet sürdürmeyi kolaylaştırır. Airfryer, geleneksel kızartma yöntemlerine göre daha sağlıklıdır. Ancak, buharlama veya haşlama gibi diğer pişirme yöntemleri Airfryer'dan daha sağlıklı olabilir.
Airfryerın elektrik tüketimini etkileyen en önemli faktör Watt (W) gücüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri