Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın GAD Foundation ile Bodrum Loft Röportajı - YouTube.
Akfen Holding, temelleri 1976 yılında Hamdi Akın tarafından atılan ve 1999 yılında holding statüsüne kavuşan, altyapı yatırımlarına odaklanan Türkiye merkezli holding şirketidir.
KISACA AKFEN HOLDING
Akfen'in faaliyet alanları; inşaat, liman yönetimi, deniz taşımacılığı, katı atık hizmetleri, enerji, madencilik ve gayrimenkul gibi endüstri dallarında yer alan bağlı kuruluş ve iştiraklerinin hem yatırım hem de yönetim ve koordinasyonunu içermektedir.
Zengen Enerji A.Ş.
Ocak 2023'te Akfen Holding EBRD ve IFC'nin Akfen Yenilenebilir Enerji'deki hisselerini satın almak suretiyle şirketin %100 sahibi oldu. Akfen Yenilenebilir Enerji'nin %33,5 hissesinin halka arzı Mart 2023'de gerçekleştirilmiştir, hisseler 16 Mart 2023'den itibaren AKFYE kodu ile Borsa Istanbul'da işlem görmektedir.
İlgili 38 soru bulundu
#AKFYE Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ halka arzı, SPK onaylı izahnamesine göre Katılım TÜM Endeksi'nde yer alma şartlarını karşılamıyor. Caiz olmadığı için de hassasiyeti olan yatırımcılar katılmayacaklardır..
Akfen Yenilenebilir Enerji'nin halka arzında 8-9-10 Mart tarihlerinde talep toplama gerçekleşti. Akfen Yenilenebilir Enerji halka arzında hisse başına 9,8 TL'den yaklaşık 340,4 milyon adet hisse satılırken, toplam halka arz büyüklüğü 3,34 milyar TL oldu.
Akfen Yenilenebilir Enerji, uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's'in bir şirketi olarak varlık yöneticilerini ve yatırımcıları bilgilendirmek üzere kurulan Vigeo Eiris'in hazırladığı sürdürülebilirlik raporunda 67 skor üzerinden A1 notu alarak dünyadaki 4914 şirket arasından 46'ncı sırada yer aldı.
Şirket, 2021 yılında attığı adımlarla, net işletme sermayesi eksi 490 milyon TL'den artı değere ulaştı. Şirketin net borcu 200 milyon Euro'dan yüzde 37'lik azalışla 127 milyon euroya geriledi. Şirket bir önceki yıl 240 milyon TL zararda iken, 2021 yılında 2.1 milyar TL'lik kâra ulaştı.
Akfen GYO halihazırda Yıldız Pazar'da işlem görmekte olup 2022 yılında BIST100'e girmiş ve 2023 yılında SPK'nın 1. grup şirketleri arasında yer almaya başlamıştır.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, güneş, su ve rüzgar gibi yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi yapan Akfen Yenilenebilir Enerji yaklaşık 700 megavatlık kurulu güce sahip bulunuyor.
Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş'nin portföyü yenilenebilir kaynaklarından enerji üretimi ve toptan elektrik satış ticaretinden oluşmaktadır. Akfen Toptan Satış, Akfen Yenilenebilir Enerji santrallerince gerçekleştirilen üretimin toptan satış piyasasına yönelmesinde dağıtım kanalı görevi görmektedir.
Akfen Yenilenebilir Enerji Hakkında: Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş., 2009 yılında Akfen Holding tarafından kurulmuştur. Şirketin Genel merkezi İstanbul'da bulunan şirket, enerji sektöründe faaliyet göstermektedir.
Akfen Yenilenebilir Enerji Halka Arz Kar Dağıtım Politikası Nasıl? Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar ve Akfen Grubu Çalışanları grubu için oransal dağıtım yöntemi kullanılacaktır.
Akfen Enerji Kaç Lot Verdi? Bireysel olarak toplam arzın 91 katı talep geldi ve kişi başı %1,1 dağıtım grçekleşti. Yani 1000 hisse başvuru yapana 10 hisse düştü.
- Akfen Yenilenebilir Enerji'nin 17 Şubat 2020 tarihinde tamamlanan sermaye artışı işlemi sonucunda toplam sermayesi 1.016.031.947,00 TL'ye çıkmıştır.
Hisse Bölünmesinin Etkileri
Hisse Fiyatı: Bölünme sonrasında hisse fiyatı bölünen oran değerinde düşer. Düşen fiyat, yatırımcı nezdinde daha ulaşılabilir olduğundan şirket hisselerine olan talebi artırarak hacimde artışa neden olur. Bu da hisse senedinde değer artışı getirir.
AKFGY 2023 yılında temettü veriyor mu? Şirket temettü dağıtmama kararı almıştır.
Akfen Yenilenebilir Enerji halka arz tarihinin 8-9-10 Mart 2023 olarak açıklanması bekleniyor.
Halka Arz Şirketlere Neler Kazandırır? Finansman sağlar, mali yapıyı güçlendirir, likidite sağlar, prestij arttırır, kredibiliteyi arttırır, değer artışı sağlar. Böylece halka arz ile şirketler genel anlamda fayda sağlamış olur.
Doğrudan faiz uygulayan şirketlerin hisse senedi almak haram olarak görülmektedir. Alınıp satılması helal sayılmayan malların üretimi ve satılmasıyla uğraşan şirketlerden alacağınız hisse senetleri de almak haramdır. Alınması ve üretilmesinde helal olan fakat faiz ile satan ve faiz ile elde edilen karlar haramdır.
Diyanet'e göre, borsada halka arzın haram olmasının temel sebeplerinden biri, spekülasyon ve kumar unsurlarının bulunmasıdır. Hisse senetlerinin fiyatlarının dalgalanması ve belirsizlikler, bazı insanların bu piyasada kumar oynadığını düşündürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri