Çok sayıda meslekte alım var: Almanya, çok sayıda meslekte işçi alımı yapıyor. Bu meslekler arasında sağlık, mühendislik, bilişim, otelcilik ve turizm, inşaat, imalat, tarım gibi sektörler yer alıyor. İyi çalışma koşulları: Almanya'da işçilere, adil ücret, sosyal haklar ve iyi çalışma koşulları sağlanıyor.
ALMANYA 2 MİLYON İŞÇİ ALIMI İÇİN ARANAN MESLEKLER NELER? İş gücü ihtiyacı olan meslek grupları da ayrıca açıklandı. İş gücü ihtiyacı olan meslek grupları arasında; hasta yaşlı ve çocuk bakımı, doktor, mühendis, yazılım uzmanı, bilim insanı, zanaatkar ve hizmet sektörü çalışanları yer alıyor.
Almanya işçi alımı başvuruları hakkında detaylar vatandaşlar tarafından merak edildi. Ülkede hazırlanan yasa tasarısında işçiler için sağlanan tek kolaylık dil değil. Tasarı ile birlikte Alman vatandaşlığına geçiş de kolaylaşacak. 67 yaşının üzerinde olan vatandaşlar için test kaldırılacak.
Almanya büyükelçiliği, Almanya konsolosluğu veya Vize Başvuru Merkezi'dir. Almanya iş başvurusu devlete bağlı olmadığı için e-devlet veya bir bakanlık üzerinden yapamıyorsunuz. İŞKUR Almanya işçi başvuru formunu doldurarak başvurabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Sık sık işçi göçü alan Almanya'da, yukarıda yazılı sektörlerde nitelikli işgücü arandığı bilinirken 18 - 45 yaş arası kişilerin başvuru yapabileceği ifade edildi ve Almanya'da çalışmak isteyen vatandaşlar ise ülke genelinde faaliyet gösteren firmaların online internet sitesi üzerinden açık iş ilanları sorgulanabilir ve ...
Almanya Fırsat Kartı Şartları
Ayrıca teklif edilen yaş sınırı 45 olarak gösteriliyor ancak bunun üzerinde de ihtiyaç olması halinde eleman alımı yapılabiliyor. Almanya işçi alımı için bu şartları taşımanız gerekiyor. Almanya'da 12 ay Mavi Kart ile çalışan kişi ise daha sonra oturma izni alabiliyor.
Almanya bugüne kadar sadece akademisyen alımlarında bazı kolaylıklar sağlıyordu. Ama artık yeni yasaya göre en az lise mezunu Hasta Bakıcı, hemşire, ziraatçi, araba tamircisi, şoför, aşçı, kuaför,marangoz, tesisatçı ,kaynakçı gibi bütün meslek dallarından insanlar Almanya'ya gidip yerleşebilecek.
İki şekilde yapılabiliyor: İşveren üzerinden: Almanya'da bir işveren tarafından işe kabul edilen kişiler, işverenin aracılığıyla başvuru yapabilirler. İŞKUR üzerinden: İŞKUR'un Almanya'ya işçi alımı için açtığı ilanlara başvuru yaparak, Almanya'da çalışmak için başvuru yapılabilir.
Almanya'da çalışma izni almak için mesleki yeterliliğe sahip olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Ulusal vize başvurusunda yeterliliğinizi göstermek için yüksek okul mezuniyetinizi ve en az 2 yıl süren bir nitelikli meslek eğitimini bitirdiğinizi ispatlamanız şart.
Berlin (d.de) – 18 Kasım 2023'ten itibaren Almanya'ya nitelikli iş gücü göçü kolaylaştırılıyor. Federal Hükümet tarafından kararlaştırılan Nitelikli İç Göçü Yasası'nın ilk yeni düzenlemeleri yürürlüğe giriyor.
Almanya iş davetiyesi ile vize başvurusu yapacak olan Türk vatandaşları kalacakları süreye göre vize türünde bulunmaları gerekmektedir. Almanya'dan gelen iş davetiyeleri 90 gün ve altı ise kısa süreli çalışma vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Almanya'da İçişleri Bakanlığı hazırladığı yeni yasa tasarısının detaylarını paylaşmıştı. İşçi açığını kapatmak için 2 milyon kişiye kolaylık sağlanacak, dil şartı kaldırılacak. İşsiz kalan kişiler ise ayda 451 euro yardımla geçinebilecek.
Koronavirüs Ülkeye Giriş Yönetmeliği'nin 7 Nisan 2023 tarihi itibariyle sona ermesiyle test, sertifika ve karantina zorunluluğu bulunmamaktadır. Umuma Mahsus Pasaport hamillerinin, Almanya'ya girebilmesi veya transit geçebilmesi için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize alınması gerekmektedir.
Hollanda Çalışma İzni Serbest İş
Hollanda çalışma izni başvurusunu Hollanda'ya serbest iş yapmak amacıyla almak isteyenler vize bitiminden sonra 3 ay geçerliliği olan pasaport ve fotokopisi ve başvuru formu ile müracaatlarını gerçekleştirebilirler.
Türkiye-Almanya İşgücü Anlaşması 60 yaşında
30 Ekim 1961'de Almanya ve Türkiye arasında İşgücü Anlaşması imzalandı. Bu tarih, bugün her iki toplumu da şekillendirmeye devam ediyor.
Almanya'ya gelmek isteyen nitelikli işçi, bunu Türkiye'den aldığı sertifika (mezuniyet belgesi, ustalık- kalfalık belgesi, mesleki oda kaydı vs.) ile kanıtlayabilecek. En az iki yıllık iş tecrübesi aranacak.
Türkiye'den işçi götürerek yabancı bir ülkede çalıştırmak isteyen firmaların işçi teminine veya yurtdışında işçi olarak çalışmak isteyenlerin yurtdışına gönderilmesine aracılık etme konusunda, İŞKUR ve İŞKUR tarafından akredite edilmiş Özel İstihdam Büroları yetkilidir.
Almanya çalışma vizesinin alınması için başvuruların Alman Konsolosluğuna veya Büyükelçiliği'ne yapılması gerekmektedir. Almanya'da çalışma izninin alınması yapılacak vize başvurusunda, Almanya'dan alınan iş teklifinin veya çalışacağınız işyerinin de imzalamış olduğu bir iş sözleşmesinin varlığı gerekmektedir.
Almanya'da oturma izni için yabancılar dairesine başvurulmaktadır. Yurtdışında ise oturma izni için Alman konsolosluklarına başvurulmalıdır. Daha fazla bilgi için Federal Göç ve Mülteciler Dairesine (BAMF) danışabilirsiniz.
İlgili çalışmaya göre kalifiye iş gücü açığı olan meslek dallarının başında yaşlı ve hasta bakımı, ağır vasıta şoförleri, tıbbi asistanlar, inşaat meslekleri, çocuk bakımı, motorlu taşıt teknolojisi ve yazılım meslekleri geliyor.
Almanya'ya gelen her sığınmacının, ilgili Alman makamlarına giderek kayıt yaptırması gerekir – bu kayda “Asylgesuch” denir. "Asylgesuch", Almanya'da iltica başvurusunda bulunmak istediğinizi bildiren ilk kayıttır ve yapılması gereklidir. Ardından, BAMF'a gidip resmi olarak iltica başvurusunda bulunmalısınız.
Almanya, işçi aramaya devam ediyor. Tıp, mühendislik, bilgisayar programcılığı, finans sektörü çalışan aramaya devam ederken yıllık ortalama brüt gelir 50 bin euroyu (yaklaşık 1 milyon TL) buluyor. Birçok restoran yılda 30 bin euro maaş vaadiyle Türkiye'den garson getirmeye çalışıyor.
Almanya 2 milyon işçi alıyor: Dil şartı da kaldırıldı
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri