Ülkede akademik dönem kış ve yaz olarak ikiye ayrılırken, kış dönemi Eylül ve Şubat arasında yaz dönemi ise Mart ve Ağustos aylarında sona erer. Kış dönemi başvurusu yapacak öğrencilerin belgelerini 15 Temmuz, yaz dönemi içinde 15 Ocak tarihine kadar tamamlayıp kayıt olmalarında fayda var.
Kış döneminde üniversiteye başlamak için, genellikle aynı yılın 31 Mayıs tarihine kadar başvuruda bulunmanız gerekir. Aynı yıl liseden mezun olduysanız, başvuru süresi genellikle 15 Temmuz'a kadar uzar. Yaz dönemi için başvuruyorsanız, genellikle 15 Ocak'a kadar başvurmanız gerekmektedir.
1- Sınav 29 Ocak 2023 tarihinde Almanya Saati ile 9:15 de Başlayacaktır. 2- Sınav binalarına kabul en geç 09:00'a kadar yapılacaktır. 09:00'dan sonra gelen adaylar Sınava alınmayacaklardır. 3- Sınava girerken adayların, Sınava Giriş ve Kimlik Belgesini yanlarında bulundurmaları zorunludur.
Almanya Üniversite Başvuru Süreci
Başvuru belgelerini tam ve eksiksiz iade etmeniz durumunda, üniversite şartlı kabul belgenizin gelmesi 3-6 hafta sürecektir. Belgelerinizin tamamlanmasının ardından vize süreciniz başlayacaktır. Almanya öğrenci vize başvurunuzun sonuçlanması ise 4-6 hafta civarında sürecektir.
Temel olarak Türkiye?de herhangi bir lisans (4 yıllık) programında okumaya hak kazanmış lise mezunu (meslek liseleri hariç) öğrenciler (YKS?den en az 180 puan alarak) Almanya?da kendi alanlarında üniversite eğitimi alabilirler.
İlgili 39 soru bulundu
Lise Diploma Notu: Türkiye'de lise bitirip Almanya'da üniversite okumak isteyen öğrencilerin lise diploma notunun en az 75 olması önerilir.
Almanya'da üniversiteler öğrencilerden C1 seviyesinde Almanca bilmelerini isterler. Henüz Almanca C1 seviyesine sahip olmayan öğrenciler için Almanya'daki üniversiteler şartlı kabul verirler.
Dil eğitiminiz sırasında ve sonrasında Almanca Dil Yeterliliğini ölçen sınavlara katılarak; üniversitelerin DSH Hazırlık Programları için minimum B1-B2, lisans veya yüksek lisans programlarına kesin kabul için ise C1 seviyesinde dil yeterlilik belgesi sunduğunuzda eğitiminize başlayabilirsiniz.
Dil Yeterliliği: Almanca veya İngilizce: Almanya'daki üniversiteler mutlaka sizden Almanca veya İngilizce dil sertifikası istemektedir. Eğer Almanca'nız yoksa şartlı kabul alarak, Almanya'da hazırlık okullarına katılabilir ve böylece gerekli dil seviye şartlarını tamamlayabilirsiniz.
Almanyada üniversite okumak için YKS şart mı? Eğer lise diplomanız size Türkiye'de ya da Avrupa birliğinde bir ülkede doğrudan sınavsız üniversiteye giriş hakkı vermiyor ise ( Yani lise diplomanız Abitur, Matura, Bakalorya vb. değilse ) YKS sınavına girmeli ve bir lisans bölümüne yerleştirilmelisiniz.
Öğrencilerimizin üniversiteye ulaşım ve oturumlarının uzatma işlemleri tamamen danışmanlarımız tarafından Berlin'den yürütülüyor. Aşağıda detaylıca Almanya'da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili bilgileri okuyabilirsiniz. Almanya'da Üniversite okumak istiyorsanız yaşınız 22 ten büyük olmayacak.
Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında sona ermişti. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bu yıl 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.
Özellikle mühendislik ve bilişim bölümleri için sıklıkla tercih edilen Almanya Üniversiteleri Türkiye'den yapılan başvurularda, liseden mezun olan öğrencilerin girmeye hak kazandığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nı (YKS) kabul ediyor.
Kabul alabilmek için iyi bir lise diploma notuna sahip olmak ne kadar önemli olsa da önlisans mezunu öğrenciler için kabulde en önemli yeterlilik önlisans diploma notudur. Bu öğrenciler için Almanya devlet üniversiteleri başvuru ve kabul sürecinde öncelikle önlisans diploma notunu değerlendirir.
Almanya'da üniversite okumak için başvuru yapacak öğrenciler, DAAD yani Alman Akademik Değişim Servisi tarafından yürütülen ve tüm üniversitelerin yer aldığı uluslararası öğrenciler için merkezi kabul portalından başvuru yapabilirler. Aynı zamanda Almanya üniversiteleri için resmi web sitelerinden de yararlanabilirler.
Almanya'da Eğitim ve Yaşam giderleri
Almanya sosyal bir devlet olduğu için öğrencilerden sadece harç ücreti almaktadır. Yıllık harç ücretleri eyaletten eyalete değişmekte olup genelde 800 ile 1500 Euro arasındadır. Genel olarak ise üniversitelerin çoğu 900-1000 Euro civarında yıllık harç ücreti alır.
Erasmus programıyla Almanya'daki bir üniversite eğitim alacaksanız bloke hesaba ihityacınız var. Eğitim alacağınız süre boyunca masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir aylık 934 Eur bulunan bir bloke hesap açmalısınız.
Goethe-Zertifikat C1, yetişkinlere yönelik bir Almanca sınavıdır. Çok ileri düzeyde dil bilgisini teyit eden bu sınav, Dillere İlişkin Avrupa Ortak Referans Çerçevesi'nin (GER) altı basamaklı yetkinlik derecelendirmesinin beşinci basamağına (C1) denktir.
Avrupa ülkelerinin hepsinde sınavsız üniversite okuyabilirsiniz. Almanya hariç hiçbir ülkede okumak için Türkiye'de gireceğiniz üniversite sınav sonucunuz istenmez. Bazı istisnai durumlarda puan görmek isteyen üniversiteler olabilir ama bu oldukça nadirdir.
Evet çalışabilir. 1 Mart 2020'de yürürlüğe giren göç yasasının getirdiği en önemli yenilik, üniversite mezunlarının yanı sıra, mesleki eğitimi ve iş tecrübesi olanlara Almanya'nın kapısını açıyor olması. Mesleki yeterliliği olan ve Almanca bilen kişiler, ülkede çalışmak için iş arayabilecektir.
Ancak öncelikle, yurt dışındaki eğitim kurumundan temin ettikleri diplomalarını Almanya'daki yetkili kurumlara onaylatmaları gerekir. Bu işlem, söz konusu diplomanın Alman devlet kurumları nezdinde tanınmasını sağlar. Böylece lise, üniversite veya meslek eğitiminiz, Almanya'da geçerli hale gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri