16 yaş ve üstü ergenlerin anne babalarının yokluğunda da bira, şarap veya köpüklü şarap alıp içmelerine izin verilir, ancak diğer ağır alkollü içeceklere de izin verilmez. 18. doğum gününden itibaren Almanya'da bir kişi yetişkin olarak kabul edilir. Bu nedenle her türlü alkollü içeceği serbestçe alıp tüketebilir.
Örneğin 18 yaşından küçüklere alkol satışı yasaktır. Ama bu yasa uygulanmamaktadır.
ALMANYA: Sokakta içki içenlere para cezası uygulanırken, bazı bölgelerde gece saatlerinde içki satışına yasak getirilmiş durumda. FRANSA: Birçok kentte saat 21.00'dan 05.00'a kadar sokakta alkol tüketimi belediye meclisi kararıyla yasak.
Avrupa'da İtalya, Almanya gibi pek çok ülkede sokakta, kanal yanında oturup gayet de içki içebilirsiniz.
Türkiye'de içki satın alma ve tüketme yaşı 18'dir. 7 Ocak 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” ile, “Genç” tanımı “Onbeş ile yirmidört yaş arası dönem içinde bulunan kişi” olarak verilmiştir.
İlgili 43 soru bulundu
14 yaşın altındaki çocukların alkol alması veya içmesi yasaktır. 14 veya 15 yaşındaki gençlerin bira, şarap veya köpüklü şarap içmelerine yalnızca ebeveynlerinin veya vasileri olan başka bir yetişkinin izni ve gözetiminde izin verilir. Diğer ağır alkollü içeceklere izin verilmez.
Bu durum gelecekte aşırı alkollü içecekler kullanmalarına yol açabilir. Ancak bir şey son derece net, Alkol Ergenlere sunulmamalı. Şimdi, daha önce hiç olmadığı kadar, alkolün gelişmekte olan beyin üzerindeki olumsuz etkisini çok iyi biliyoruz ve sonuç olarak tüm uzmanlar, 16 yaşından önce alkolden kaçınılmalı diyor.
Rahatsız edici gürültüden akşam 8 sabah 7 saatleri arasında ve pazar ve tatil günle- rinde tüm gün kaçınılmalıdır. Aynı şekilde öğlen saatlerinde – saat 1 ile 3 arasında – yüksek sesler çıkarılması istenmez.
- Alkol ülke genelinde tamamen yasak ve ülkeye alkol sokmanın ciddi cezaları var. - Suudi Arabistan nüfusunun neredeyse %99'u Müslümanlardan oluşuyor ve şeriat kanunları yabancılar için de geçerli.
Almanya'da yaşayan medya bilimcisi Çağla Sorgun da yaşadığı ülkede alınan önlemlerin eyaletler bazında farklılık göstermekle birlikte ülke genelinde asla marketlerden içki satışının yasaklanmadığını ifade etti. Sorgun, "Sadece bazı yerlerde Noel sürecinde toplulukların oluşması için sokakta içki içilmesi yasaklandı.
Hükümet, alkol ve tütün reklamlarını tamamen yasakladı. Sigara satın almak almak için 18, alkollü içki satın almak için 20 yaş sınırlaması getirildi.
Tütün veya alkol satın almak için 18 yaşın üzerinde olmak zorunludur. Eğer bu ürünleri satın almak istiyorsanız kimlik göstermeniz istenebilir. Çalınmış olabileceğini düşündüğünüz hiçbir şeyi satın almayın. İngiltere'de erkekler ve kadınlar için cinsel ilişki yaş sınırı 16'dır.
Bazı ülkelerde alkol satışında sınır 19 yaş (Güney Kore, Kanada'nın bazı eyaletleri), bazılarında 20 (Japonya, İzlanda, Litvanya, Paraguay, Tayland), bazılarında ise 21 yaşını bitirmiş olma kuralı var (Kazakistan, Mısır, Umman, Endonezya, ABD'nin bazı eyaletleri).
Alkol, çocuklar için bir içecek değildir. 16 yaşına kadar çocuk- ların ve gençlerin alkol içmemeleri gerekir.
“Sarhoşluk veren her şeyden sakınınız.” (İbni Mâce, Eşribe, 14.) Buna göre, birada % 2-8 (Yüzde iki-sekiz) oranında sarhoşluk veren alkol bulunmaktadır. Bundan dolayı içinde az miktarda da olsa alkol olduğundan içilmesi caiz değildir; bir damlası dahi haramdır.
18 yaşını doldurmayan çocuklara alkollü içki veya sigara, tütün mamulleri satılması halinde de suç işlenmiş olacaktır. Sağlık için madde temini suçunun cezası ise “6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası” ile cezalandırılacaktır. 1 yıl veya altında olan hapis cezaları hakkında adli para cezası kararı verilmesi mümkündür.
Dubai yasalarına göre, Müslüman olmayan ve 21 yaşından büyük kişiler polisten bir alkol ruhsatı almak koşuluyla içki içebiliyor. Barlarda ve gece kulüplerinde içki ruhsatı pek kontrol edilmiyor olsa da, ruhsatsız içerken yakalananlar gözaltına alınıp, para cezasına çarptırılabiliyor.
İslam dünyasında sarhoşluk verici özelliği sebebiyle alkollü içecek kullanımı dinen meşru (caiz, helal) görülmemektedir.
Onlara bu özelliği veren madde ise etil alkoldür. Yani sarhoş edici içkiler, etil alkol ihtiva ettikleri için haram kılınmışlardır.
🔺 Almanya'da pazar günleri dinlenme günüdür. 🔺 Pazar günleri bazı restoranlar dışındaki her yer kapalıdır. 🔺 Dinlenme günü olduğu için süpürge, çamaşır yıkamak, duvar delmek gibi ses çıkaran işler pazar günü yapılmamalıdır.
Tuvalet kağıdı, kullanıldıktan sonra tuvaletteki çöp kutusuna değil, klozete atılır. Buna karşılık kadınların kullandığı tampon ve adet bezleri gibi hijyenik malzeme klozetin yanındaki çöp sepetine atılır.
Akut tıbbi acil durumlarda, ya da bir başkasının acil yardıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız varsa veya bir yangın ya da sel durumunda, 112 numaralı hattan ücretsiz olarak ambulans ya da itfaiyeye ulaşabilirsiniz.
Sigara, alkol tüketimi ve ilaçlar döllenmeyi engeller.
Medyada "Alkol tüketiminde Konya birincisi" gibi manşetlerle geniş yer bulan Konya'nın Türkiye'de en çok alkol tüketilen il olduğu iddiası doğru değil. Hem kişi başı hem de toplam tüketime bakıldığında Konya'nın alkol tüketiminin Türkiye ortalamasının yaklaşık beşte biri olduğu görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri