Studienkolleg eğitimine başvuruda talep edilen Almanca dil seviyesi, üniversiteye göre B1 veya genellikle B2 seviyesinde olmalıdır. Dil sertifikasının ise uluslararası geçerliliği olan dil kurumlarından alınmış olması şarttır.
Almanca Bilmek
Dil seviyenizi, başvuru yaptığınız üniversitenin kabul ettiği Almanca sertifikası ile kanıtlamalısınız. Her üniversitenin kabul ettiği Almanca sertifikası değişmekle birlikte; çoğunlukla en az C1 seviyesinde TestDaf, Goethe, ÖSD ve TELC gibi uluslararası geçerliliği olan sertifikalar kabul görmektedir.
Almanya'da bir çok üniversite ve bölümde İngilizce eğitim alabiliyorsunuz. Eğitimin İngilizce olduğu okul ve bölümlerde okumak için almanca biliyor olmanıza gerek yok diye biliriz. Onun yerine, İngilizce okumak istediğiniz okulun belirlediği sınavlardan, yine okulun belirlediği minimum puanları almanız gerekiyor.
Almanya üniversitelerine başvuru için Almanca bilme zorunluluğu yoktur. Almanya üniversitelerinden şartlı kabul alıp, bir yıl süreyle Almanca hazırlık eğitimi alabilirsiniz. Almanca eğitimini tamamlayıp, üniversitenin şart koştuğu TestDAF belgesini almanız durumunda üniversitede eğitiminize başlayabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Temel olarak Türkiye?de herhangi bir lisans (4 yıllık) programında okumaya hak kazanmış lise mezunu (meslek liseleri hariç) öğrenciler (YKS?den en az 180 puan alarak) Almanya?da kendi alanlarında üniversite eğitimi alabilirler.
Lise Diploma Notu: Türkiye'de lise bitirip Almanya'da üniversite okumak isteyen öğrencilerin lise diploma notunun en az 75 olması önerilir.
Avrupa ülkelerinin hepsinde sınavsız üniversite okuyabilirsiniz. Almanya hariç hiçbir ülkede okumak için Türkiye'de gireceğiniz üniversite sınav sonucunuz istenmez. Bazı istisnai durumlarda puan görmek isteyen üniversiteler olabilir ama bu oldukça nadirdir.
Chancenkarte ile ülkeye girebilmek için göçmenlerin en fazla 10 üzerinden en az 6 puan alması gerekecek. Reforma göre, Almanca dil becerileri için asgari gereksinim için istenen seviye A2'den A1'e düşürülecek.
Almanya'da Üniversite eğitimleri tamamen ücretsizdir. Evet yanlış duymadınız Almanya eğitim sistemi üniversite öğrencilerinden yıllık sadece 500 ile 1.500 Euro arasında bölge ve üniversiteye göre harç ücreti almaktadır. Genel olarak da üniversitelerin yıllık harç ücreti 1.000 Euro civarındadır.
Erasmus programıyla Almanya'daki bir üniversite eğitim alacaksanız bloke hesaba ihityacınız var. Eğitim alacağınız süre boyunca masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir aylık 934 Eur bulunan bir bloke hesap açmalısınız.
Özellikle mühendislik ve bilişim bölümleri için sıklıkla tercih edilen Almanya Üniversiteleri Türkiye'den yapılan başvurularda, liseden mezun olan öğrencilerin girmeye hak kazandığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nı (YKS) kabul ediyor.
Avrupa ülkelerinde ise "Meslek Lisesi" mezunu iseniz bir şansınız var. Hatta Almanya'nın meslek lisesi mezunları denklik işlemlerini yapan bir kurumu bile var. Bu denkliği alıp iş arama vizesi ile Almanya'ya gidip iş arayabiliyorsunuz.
C1 Advanced, eski adıyla Cambridge English: Advanced (CAE), Cambridge English Yeterliklerinden birisidir. Derinliği olan ve üst seviyede bir yeterlik olup, işverenlerin ve üniversitelerin aradığı İngilizce seviyesine sahip olduğunuzu gösterir.
Prensip olarak, kolay bir üniversite diploması olmaz. Almanya'da ise daha da zor olabilir. Tanımadığınız bir ülke ve ana diliniz olmayan herhangi bir dilde eğitim almak bunu daha da zor yapacak. Başlangıçta söyleyeyim Almanya'da lisans programları yüksek lisans programlarına oranla çok daha zor.
Ancak öncelikle, yurt dışındaki eğitim kurumundan temin ettikleri diplomalarını Almanya'daki yetkili kurumlara onaylatmaları gerekir. Bu işlem, söz konusu diplomanın Alman devlet kurumları nezdinde tanınmasını sağlar. Böylece lise, üniversite veya meslek eğitiminiz, Almanya'da geçerli hale gelir.
Almanya Vizesi Almak Zor mu? Almanya konsolosluğu her tür vize için gerekli evrakları belirtmiştir. Başvuran adayların belirtilen Almanya vizesi için gerekli evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde sunduğu takdirde, vize zor değildir.
Öğrencilerimizin üniversiteye ulaşım ve oturumlarının uzatma işlemleri tamamen danışmanlarımız tarafından Berlin'den yürütülüyor. Aşağıda detaylıca Almanya'da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili bilgileri okuyabilirsiniz. Almanya'da Üniversite okumak istiyorsanız yaşınız 22 ten büyük olmayacak.
BANKA HESAP DÖKÜMÜ
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır. Hesap sonunda en az 5-6 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Okuldan alınmış orijinal kaşeli ve imzalı öğrenci belgesi.
Dil Yeterliliği: Almanca veya İngilizce: Almanya'daki üniversiteler mutlaka sizden Almanca veya İngilizce dil sertifikası istemektedir. Eğer Almanca'nız yoksa şartlı kabul alarak, Almanya'da hazırlık okullarına katılabilir ve böylece gerekli dil seviye şartlarını tamamlayabilirsiniz.
Kabul alabilmek için iyi bir lise diploma notuna sahip olmak ne kadar önemli olsa da önlisans mezunu öğrenciler için kabulde en önemli yeterlilik önlisans diploma notudur. Bu öğrenciler için Almanya devlet üniversiteleri başvuru ve kabul sürecinde öncelikle önlisans diploma notunu değerlendirir.
Tıp, Eczacılık, Hukuk gibi bölümlere girme olanağı yakalıyorsunuz. AÖL'yi bitirince ister yabancı uyruklu ister Türk vatandaşı olsun, Almanya ve Türkiye'de girilmesi zor olan Tıp, Eczacılık gibi bölümlere girme olanağı açılan YÖS adlı üniversite giriş sınavına girme hakkı kazanıyorsunuz.
Almanya dışında eğitim veren bir okuldan aldığınız diplomanız veya mesleki niteliklerinizi gösteren bir dereceniz varsa, bu belgelerin Almanya'da denkliğini alabilirsiniz.
Önümüzde ki bir kaç yıl içinde Almanya'da tıpkı Kanada, Amerika, İngiltere gibi yabancı öğrenciler için ücretli eğitime geçmeyi ciddi olarak düşünüyor. Ancak halen 2023-2024 de eğitim alacak öğrenciler için Almanya'da eğitim ücretsizdir.
1- Sınav 29 Ocak 2023 tarihinde Almanya Saati ile 9:15 de Başlayacaktır. 2- Sınav binalarına kabul en geç 09:00'a kadar yapılacaktır. 09:00'dan sonra gelen adaylar Sınava alınmayacaklardır. 3- Sınava girerken adayların, Sınava Giriş ve Kimlik Belgesini yanlarında bulundurmaları zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri