Bir heyelanla meydana gelen göl, deniz seviyesinden 1450-1480 m aralığında yer alır. Biri büyük diğeri küçük iki gölden oluşan Karagölün alanı yaklaşık 50 000 m² olup en derin yeri 25 m yi bulmaktadır.
Çubuk Karagöl Tabiat Parkı, Ankara İl merkezine 68 km ve Çubuk İlçesine 28 km uzaklıktadır.
Karagöl (Kızılcahamam): Işık Dağı eteklerinde çevresi 475 m, uzunluğu 170 m, eni 40 m olan uzamış elips biçimli sığ heyelan gölüdür. Bunların dışında Bayındır, Çamlıdere, Kesikköprü, Kurtboğazı, Çubuk I ve II barajlarının su biriktirme alanları yapay göller oluştururlar.
Deniz seviyesinden ortalama 1630 metre yüksektedir. 70 metreye kadar derinliği ölçülen gölün yüzölçümü 23,5 hektardır.
İlgili 17 soru bulundu
Karagöl, Ankara iline 68 km uzaklıkta Çubuk ve Kızılcahamam ilçeleri arasında Kavak Dağı ve Yıldırım Dağı eteğinde, deniz seviyesinden 1630 m yükseklikte, 23,5 hektar genişlikte, derinliği yaklaşık 60-70 m'dir.
》Karagöl 'de mangal üstü dışında ateş yakılması yasaktır. 》 Karagöl 'de kamp yapmak yasaktır.
Doğal manzaraları ile ziyaretçilerini büyüleyen Karagöl Milli Parkı, oyun ve mangal alanlarının yanı sıra ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tuvalet yerlerine de sahiptir. Milli parka giriş için herhangi bir ücret alınmamaktadır. Wi-Fi hizmeti ise yoktur.
Doğa harikası bir yer. Kamp alaninda tuvalet ve çadır alanında elektrik prizleri mevcut.
Artvin'de biri Şavşat Karagöl diğeri Borçka Karagöl olmak üzere 2 tane Karagöl var.
Tabiat Parkı içerisindeki Karagöl Gölü olta balıkçılığı açısından son derece rağbet görmektedir. Gölde tutulan balıklar arasında kefal, sazan, kadife ve Abant alası türleri gelmektedir.
Özellikle haftanın her günü açık olan parka ziyaret saati içerisinde rahatlıkla dolaşım sağlamanız mümkün.
Büyükşehir tarafından bakımı yapılıyor fakat pazar günleri aşırı kalabalık, mümkünse çok erken gidilmeli. Göl kenarına yaklaşmak, göle girmek, balık tutmak yasak.
Karagöl, Artvin'in Borçka ilçesine 25-27 kilometre uzaklıkta bulunan heyelan set gölüdür. Göl alanı, 14 Ağustos 2002'de kurulan Borçka Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Yıllık ortalama 10.000 kişi gölü ziyaret etmektedir.
Karagöl - Artvin ili, Borçka sınırları içindeki göl.
Karagöl yolu yapım aşamasında oldugu için gidiş meşakkatli ama tabiat parkı yolu iyi durumda. Gölde yüzme keyfini kaçırmayın. Suda çekme falan yok.
Ne yazık ki telefon ve internet çekmiyor, fakat öyle bir yere temkinli gittiğiniz sürece ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum.
Çubuk ve Kızılcahamam ilçeleri arasında, Yıldırım Dağı eteğinde, etrafı ormanlarla kaplı küçük ama çok derin bir krater gölüdür.
sonbahar veya bahar ayında gidilmesi tavsiye edilir.
Önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle yangınların artabileceği değerlendirilerek mangal, semaver, ateş yakılabilecek mesire ve piknik alanları dışındaki ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır.
'BELİRLENEN YERLER DIŞINDA MANGAL YASAK'
Ankara il sınırları içindeki tüm ormanlık sahalara, Ankara Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünce sokak hayvanlarını beslemekle görevlendirilenler ve yetkili kamu görevlileri haricinde girilmesi yasaktır.
147, Karsiyaka bölgesinde bulunan Karagöl Tabiat Parkı Ve Mesire Alanı konumuna giden son Otobüs aracıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri