Yüzde 10'luk opsiyonla birlikte şehir içi ana yollarda hız sınırı 90 kilometre oldu. İstanbul, Eskişehir, Konya, Samsun, Esenboğa Yolları ile 1071 Malazgirt, Anadolu, Sabancı ve Ankara Bulvarı gibi taşıma kapasitesi yüksek, bölünmüş yollardaki da otomobiller için hız sınırı 70 kilometreden 90 kilometreye yükseltildi.
Otoban Hız Sınırları Otoban ve otoyol hız sınırı 2023 yılında şu şekildedir: Otomobil: Yola bağlı olarak 130 km/s ya da 140 km/s. Minibüs, otobüs ve motosiklet (L3): 100 km/s.
2023 Yılı Hız Sınırı Cezaları
Hız sınırı cezaları sabit olarak verilmiyor. 2023 yılında verilen şehirler arası, şehir içi ve otoban hız sınırı cezaları şöyle sıralanıyor: Hız limitini %30'a kadar aşanlar için 952 TL. Hız limitini %30 ila %50 arasında aşanlar için 1.979 TL. Hız limitini %50'den fazla aşanlar için 4.064 ...
Otomobiller İçin Hız Sınırı
Otomobil için hız sınırı, yerleşim yeri içinde 50 km, şehirler arası çift yönlü karayollarında 90 km, bölünmüş yol hız sınırı 110 km, KGM tarafından işletilen otoyollarda 130 km, YİD otoyollarında 140 km'dir.
Yapılan açıklamada, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yürütülen PTS-EDS Projesi kapsamında, ortalama hız tespiti sistemi Sivrihisar-Ankara/Ankara- Sivrihisar arasında tarihinde aktif olarak kullanılmaya başlandığı belirtildi.
İlgili 39 soru bulundu
Trafik Kanunu 52. madde ve Trafik mevzuatı 101. madde üzerinden yapılan analize göre, mevcut kanunun ucunun açık olduğu ve 101. maddeden anlaşıldığı üzere de çift yönlü yollarda ve sadece sollama gibi durumlarda %10 hız toleransının uygulanacağı görülmektedir.
Emniyet genel Müdürlüğü sitesinden araç plakasına yazılmış olan radar cezasını sorgulayabilirsiniz. Bu adresten çıkan ekranda araç plakasına yazılan ceza sorgulama https://onlineislemler.egm.gov.tr/Sayfalar/TrafikCezaSorgulama.aspx işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Merak edilen radar kaç metreden algılar sorusunun cevabı ise; zira radarlar kendilerinde bulunan teknolojinin kalitesine göre 50 ile 1000 metrelik mesafe arasında hız tespiti yapmaktadır.
Sürücülere hız sınırı kesilebilmesi için sollamalar için yüzde 10 hız toleransı bulunuyor. Bu oran hesaba katıldığında hız limitinin 130 km/s olduğu yollarda 143 km/s hız ile yolculuk yapılabilecek.
Otomobiller için Hız Sınırı
Otomobil hız sınırı, yerleşim yeri ve şehir içinde 50 km, şehirlerarası 90 km, bölünmüş yol için 110 km ve otobanlarda ise en fazla 120 km hızla gidebileceğin anlamına geliyor.
Otomobil (M1), (M1G), yerleşim yerlerinde 50 km, bölünmüş yollar için 110 km, şehirlerarası çift yönlü karayolları için 90 km, otoyollar için 120 km hız sınırı vardır.
SON DAKİKA HABERİ: Otoyollarda otomobiller için hız sınırı 1 Temmuz'dan itibaren artırıldı. Hız sınırları Edirne'den Şanlıurfaya kadar uzunan otoyolda (Ankara - Niğde arası hariç) 130 kilometre/saate, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıkarılacak.
İçişleri Bakanlığı 1 Temmuz 2022'den geçerli olmak üzere ve 2023 yılı için otoyollarda hız sınırlarını güncelledi. Buna göre, yerleşim yeri dışındaki şehirlerarası çift yönlü karayolları ile bölünmüş yollarda otomobillerde hız sınırında saatte 10 – 20 km'ye kadar artış yaptı.
2023 yılında hız limiti aşma cezaları ise şu şekilde: Hız sınırını %10-30 oranında aşmanın cezası: 951 TL. Hız sınırını %30-50 oranında aşmanın cezası: 1.979 TL. Hız sınırını %50'den fazla aşmanın cezası: 4.064 TL.
Radar Cezası Ne Zaman Gelir? Otoyollara kurulu 7/24 denetim sağlayan radar mekanizmaları da hız limitine uymayan araçlara trafik cezası kesebilmektedir. Bu yöntemle kesilen cezaların e-devlet sistemine işlenmesi 3 ila 7 iş günü sürmektedir. Cezanın tarafınıza tebliği ise 10 iş gününü bulmaktadır.
Radar, radyo dalgalarının yansıması yardımıyla uzaktaki nesneleri ve bu nesnelerin hız, kerteriz ve mesafesini tespit eden cihazdır.
E-Devlet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama
Günümüzde pek çok işlemde olduğu gibi araç trafik cezası sorgulama işlemi de e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. T.C. kimlik numaran ve e-Devlet şifren ile Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama sekmesine ulaşarak trafik cezası sorgulama işlemini tamamlayabilirsin.
Radar cezası 3 ila 7 gün arasında e-Devlet'ten görülebiliyor. Radar cezası sorgulama işleminizi yapabilmek için e-Devlet'te bulunan “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen hız sınırlarına uymayan araçların, 7/24 aktif olan radarlara yakalanması sonucu aldığı cezaya ise radar cezası denir.
Ynt: Aynı Radardan Farklı Günlerde Üst Üste Ceza Verilir mi? Aynı gün içinde hatta aynı saat içinde hatta radardan geçip dönüp aynı radara tekrar girseniz bile ceza yersiniz. Önemli olan hız kuralının ihlal edilmesidir. Ay gün saat farketmez.
Hız Sınırı Cezasının Kodları ve Açıklaması
51/2-b: Yönetmelikte belirlenen hız sınırlarını % 30'dan % 50'ye (elli dahil) kadar aşmak. Geriye doğru 1 yıl içinde toplamda 5 defa ihlal edildiğinde 1 yıl süre ile ehliyetlerine el konulur.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği'ndeki değişikliklere açıklık getirdi. Buna göre, şehir içindeki bölünmüş yollarda üst limit 82 kilometre olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri