Anzer balı herkes tarafından tüketilebilir. Ancak aşırı derecede şeker veya bal tüketimine sahip olan kişilerin, diabet hastalarının ve alerjisi olanların doktorlarına danışarak tüketmeleri önerilir.
Anzer balı tüketildikten kısa bir süre sonra kana karışan bir besin olduğundan dolayı şeker rahatsızlığı bulunan kişiler için risk oluşturabilmektedir. Bu nedenle şeker rahatsızlığı bulunan kişilerin bu balı tüketmeden önce doktor önerisi alması gerekmektedir.
Anzer Balı da dahil olmak üzere tüm bal türlerinde bulunan polenler, arı zehiri ve diğer bileşenler, bal alerjisi olan kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle, bal alerjisi olan kişiler Anzer Balı tüketmekten kaçınmalıdırlar.
Anzer balının içerisinde bulunan fenolik bileşenler oldukça güçlü antioksidan özelliği taşır. Bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynar. İyi bir antioksidan olan Anzer balı aynı zamanda kanın temizlenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi dolayısıyla birçok hastalıktan korunmayı sağlar.
Anzer balı, ölçülü tüketildiğinde faydalı olurken, çok fazla tüketildiğinde ise kalp rahatsızlığı, tansiyon veya mide rahatsızlığı yaşanmasına sebep olabilmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Aynı zamanda şeker hastaları ve diğer sağlık sorunları nedeniyle bal tüketimi kısıtlananlar da anzer balı tüketemeyebilir. Anzer balının içeriğinde yüksek miktarda şeker bulunması nedeniyle diyabet hastalarının tüketmesi önerilmez veya miktarı kısıtlı olmalıdır.
Günde bir yemek kaşığı anzer balı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hastalıklara karşı vücudu koruyor. İçindeki fenolik bileşik sayesinde anzer balı, vücuda girdikten sonra güçlü antioksidan etkiler gösterebiliyor.
Anzer Balının pahalı ve ünlü olmasının temel nedeni ise tek bir bölgede yetişiyor olması ve bu bölgenin endemik yapıda olmasıdır. Anzer Balı içerisinde çok fazla çeşitlilik yer almakta ve çiçek çeşitliliği çok fazla Bal yapımında arıların çeşitliliğinin olması balın daha da değerli olmasına neden oluyor.
Sabah kahvaltıdan önce ya da akşam yemeğinden önce, yemeklerden en az 2 saat önce aç karnına bir tatlı kaşığı Anzer balı tüketilebilir. Bir su bardağı ılık suyun içine bir tatlı kaşığı Anzer balı koyup çay kaşığıyla karıştırıp şerbet haline getirerek de tüketebilirsiniz.
Çünkü siyah bal, öksürük ve hırıltıyı önlemeye yardımcı olabileceği gibi göğsünüzdeki gerginliği de giderebilir. Tüm ballar akciğer ve solunum yolları ile ilgili rahatsızlıklarda kişiye yardımcı olur, ancak daha zengin bir içeriğe sahip olmasından dolayı koyu renkli ballardan çok daha fazla fayda sağlayabilirsiniz.
Ender bulunması karşısında saymakla bitmeyecek cinsten faydaları bulunan anzer balı sadece Rize'nin Yukarı İkizdere köyüne bağlı olan Anzer yaylasında üretilir. Türkiye'nin değerli balları arasında yer alırken, vücuda faydaları da saymakla bitmez.
Anzer balı, gerçek olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilecek eşsiz bir tat ve kokuya sahiptir. Gerçek Anzer balı pürüzsüz ve tatlı olacak, lavanta ve çam ağaçları gibi kokacaktır. Yani sahip olduğunuz balın tadı veya kokusu böyle değilse, muhtemelen gerçek bir Anzer Balı değildir.
Anzer Balı ülkemizde yetişen kestane Balı komar çiçeği ( Deli Bal ) gibi acı bir bal değildir. Anzer Balı, bir çiçek balıdır.. Anzer balı üretimi 2500 - 3000 m yükseklikte dünyada endemik flora bakımından çok zengin, binbir çeşit çiçek içerisinde otsu bitkilerden, kimyasallardan uzak doğal bir ortamda üretilmektedir..
Anzer Balı Bozulur Mu? Anzer balı, çeşitli mikroorganizmalara karşı dirençli olduğu için uzun süre raf ömrüne sahiptir. Ancak bozulma riski, depolama koşullarına göre değişebilir. Eğer açılmamışsa buzdolabında uzun süre bozulmadan muhafaza edilebilir.
Cinselliğe faydalı olan organik bal denildiğinde ülkemizde ilk akla gelen seçenek elbette ki Rize'de üretimi yapılan Anzer balı. Kısıtlı miktarda üretilmesi be içinde bulunan etkin maddeler sebebiyle dillere destan olan bu organik ürün, cinsel anlamda oldukça etkilidir.
Astım ve alerjik reaksiyonları azaltır: Anzer balı, içerdiği doğal polenler sayesinde astım ve alerjik reaksiyonları azaltır. Sindirim sistemini düzenler: Anzer balı, sindirim sistemi problemlerini gidermek için kullanılır. Ayrıca mide ülseri, gastrit gibi rahatsızlıklara iyi gelir.
Kalp ve damar hastalıklarını tedavi eder. Mide ülseri ve bağırsak hastalıklarında etkili bir çözümdür. Saç dökülmesini önler ve büyümeyi hızlandırır. Akciğer, karaciğer ve kalp hastalıklarını tedavi eder.
Evet, Anzer balı genellikle kaliteli bir baldır. Anzer balı, Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer yaylasında üretilen özel bir baldır. Bu yaylada bulunan endemik bitki örtüsü ve yaylanın özel iklim koşulları, Anzer balını benzersiz kılar ve yüksek kaliteye sahip olmasını sağlar.
Saygı değer halkımız hakiki doğal gerçek anzer balı ve anzer polenini, Hacettepe Tahlilli, marka Tescilli,, Etiketli, Mühürlü, Garanti bantlı olarak Rize deki satış yerimizden ve İnternet yoluyla da http://www.anzerbali.com sitemizden temin edebilirler.
Türkiye'de arı kolonilerinden uzakta ve deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikteki mağaradan çıkarılan kantaron balı, kilosu 10 bin Euro ile ( 96 bin TL) ile 'dünyanın en pahalı balı' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Lezzetiyle dünyaya nam salan Türk balı Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Çiçek balları arasında en iyisi olarak bilinen Anzer balı, kokusu düşük glikoz oranı, ve aromatik tadıyla dünyanın en güçlü balı olarak bilinir.
Anzer balını serin, kuru ve güneş ışığından uzak bir yerde saklamak önemlidir. Ayrıca sıkıca kapalı bir kavanozda veya ambalajında muhafaza edilmelidir. Oda sıcaklığında saklandığında uzun süre tazeliğini koruyabilir.
Bal, içerdiği antioksidan sayesinde vücudu iltihaptan korur. Vücutta oluşan iltihap, kanser, kalp sağlığı, otoimmün bozukluklara sebep olarak çeşitli hastalıkları beraberinde getirebilir. Antimikrobiyal etkisinden dolayı yaraların iyileşmesini hızlandırarak mide şikayetlerinin azalmasına da katkıda bulunur.
Anzer Balı S.S. ANZER BALLIKÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ'mizden Mühürlü Etiketli ve Tahlilli olarak alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri