Arabada gaz yememe olarak tarif edilen terim ve tekleme sorunları araçtaki birkaç sistemle ilişkilidir. Bunlar; ateşleme, yakıt ve filtre, supap ve eksantrik ayarları, egzoz ve katalizör sistemleridir. Bu 4 sistemden birinde oluşabilecek sorun veya sorunlar aracın gaz yememesine yol açabilir.
Hava filtresi kir veya diğer kalıntılarla tıkandığında, motora giden hava akışını kısıtlayarak güçte ve hızlanmada azalmaya neden olur. Araba gaz kesintisinin diğer nedenleri arasında kötü bir yakıt pompası, ateşleme ve egzos sistemi ve oto elektrik ile ilgili sorunlar bulunur.
Motosikletinize yeterli yakıt gitmediği zaman gaz yememe sorunu ortaya çıkar. Eğer motor, depodan yeterli yakıtı çekemiyorsa yapmanız gerekenler çok basit. Depodan başlayıp, yakıt hattını kontrol etmelisiniz. Yakıtın gitmesini engelleyecek noktayı bulup tamir ederseniz motosikletinizin çalışmasında bir sorun kalmaz.
Araba devir almama sorunu, aracınızın motorundaki bir sorun nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu sorunlar arasında, motorun yeterince hava alamaması, motorun yeterince yağ alamaması, motorun yeterince soğutulamaması veya motorun yeterince yüksek devirlerde çalıştırılmaması gibi nedenler bulunabilir.
Yüksek rölanti hızının yaygın nedenleri arasında hatalı rölanti kontrol valfi, atmış sigorta, bilgisayar veya sensör arızası, vakum kaçağı, motor soğutma suyu sıcaklık sensörü arızası, elektrik yükü algılama devresi sorunları, karbüratörlü araçlarda hatalı gaz pedalı pompası veya güç devresi, arıza sayılabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Eğer bu çalışma ayarı, ayarsız olursa araç kendi kendine stop edecektir. Frene basınca rölanti düşmesi veya yükselmesi olursa da, aracınız fazla yakıt harcayacaktır. Bu da maddi anlamda sizlere zorlayacaktır. Araçlar üretilirken, rölanti, fabrikada tespit edilmektedir.
Hava ile araç içerisine giren kir, toz gibi etmenler rölanti motoru içerisine yapışır zamanla kullanıma bağlı olarak tıkanmalar meydana gelir. Aynı şekilde araç içerisinde kullanılan yağ ve diğer etmenler de zaman içerisinde rölanti motoru tıkanmasına neden olur.
Yani aracınızın gaz pedalına bastığınızda motora giden sinyalin yeterince hızlı ulaşmamış olması aracın tepkime reaksiyonunu düşürür ve sürücü tabiri ile gaz yemez. Yani hantallaşır ve bayılır. Bu sorun genel itibari ile elektronik pedal sistemine sahip olan yeni nesil araçlarda yaşanmaktadır.
Bu da aracın performansını etkileyebilir ve motorun ömrünü kısaltabilir. Rölanti ayarı, genellikle aracın elektronik kontrol ünitesi (ECU) tarafından yapılmaktadır.
Araçlarda boğulma silindirlere çok fazla yakıtın girmesi sonucunda oluşur. Araca giren fazla yakıt sıkışır ve aracı da sıkıştırmış olup motorun boğulmasına neden olur. Araba boğulur ise ateşleme yapmaz ve çalışamaz duruma gelir. Boğulan bu araç bujilerin ıslanmasına neden olur.
Çok büyük ihtimalle aracinizin lpg ayarı hatalı (zengin karışım ayarlanmış ). Bujilerin değişmesi gerekiyor ancak sorun doğrudan bujiden değil. Forum içinden lpg ile ilgili diğer konuları incelerseniz detaylı cevap ve çözümü bulacaksınız. Aracı yolda sürüş sırasında lpg ayarı yaptırmanız gerekiyor.
Boğulmuş motoru temizlemek için, kontak anahtarını kapatın ve jikle kolunu tamamen off konumuna getirin. Gazı sonuna kadar açın ve motoru ayak marş pedalı ile birkaç kez çalıştırın. Kontak anahtarını ON konumuna alın ve gazı yavaşça açın; motoru ayak marş pedalını kullanarak çalıştırın.
motorun * yakıt seline kapılıp hava alamama durumu.
Tekleme; motorun yanma odasında gerçekleşen ateşlemenin yanlış zamanda meydana gelmesi ya da bazı silindirlerde hiç gerçekleşmemesi durumudur. Teklemeye sebebiyet veren ateşleme sorunları; bujiler, buji kabloları, ateşleme bobini ya da distribütör kapağı ile ilgili olabilir.
LPG Enjektör Kaynaklı Sebepler
LPG enjektörleri zaman içinde bozularak değişim gerektiren parça olup enjektörlerden her hangi birinin arıza yapması durumunda sıralı sistem araçta gazda tekleme kaçınılmaz olur. LPG Enjektör arızası tespit edildiğinde duruma göre tek veya takım halinde değişmesi gerekir.
Biz gaza bastıkça motora daha fazla güç sağlaması için daha fazla yakıt gönderilir. Eğer düşük viteste daha fazla güç üretilirse motor sesi yüksek çıkar. Buna sürücüler arasında aracın motorunun bağırması ismi verilir.
Rölanti motoru arızası nasıl anlaşılır? Araç rölantide stop ediyor yada rölanti devrinde. dalgalanmalar oluyorsa, rölanti motoru arızası var. demektir.
Rölanti ayarı; motorun stop etmeden, her an hızlanabilecek durumda bulunduğu devir sayısına denir. Her araç için bu değer farklı olabilir. Genellikle 500 – 1000 devir/dakika arasındadır.
Düzensiz motor rölantisi, Sarsıntılı çalışma
Eskimiş buji kablolarının en sık görülen belirtisi kaba motor rölantisidir. Buji kabloları, elektrik akımının bir aracın elektrik sisteminden motor bujilerine aktarılmasından sorumludur, burada elektrik akımı motorun hava / yakıt karışımını ateşlemek için kullanılır.
Motor ısındığında düşüyorsa hava filtre borularının bi yerlerinden yırtık olabilir,bağlantılardan hava alıyor olabilir, sıcağı alıyorsa bayılma olabilir. Baskı balatanda bitmek üzere olabilir,kullandıkça bundan dolayıda tepkimen düşebilir.
Araçlarda çekiş düşmesi, tekerleklerin yol kavramasının azalmasına ve buna bağlı olarak araçlarda kayma tehlikesini ortaya çıkaran bir durum. Yani araçta çekişin düşmesi, sürüş güvenliğini tehlikeyi attığı için önlem alınması gereken bir konu.
Motorun soğuması için bir süre daha beklendiği zaman motor kolaylıkla çalışacaktır. Özellikle sıcak havalarda motorun bayılması normaldir. Yokuş yukarı motor aşırı ısındığı için daha çabuk çekişi düşer.
Motora dolması gereken hava alınamadığında araç düzgün çalışmaz. İlk marşa bastığınızda aracın geç çalıştığını gözlemleyebilirsiniz. Eğer aracınız rölantideyken siz hiç gaz vermediğiniz halde rölanti değeri dalganıyorsa ve gerektiği gibi sabit kalamıyorsa gaz kelebeğinde bir sorun olduğunu düşünebilirsiniz.
Dalgalanma ve Titremede Temel Sebepler
Buji , buji tırnakları ayarsız ve aralıkları bozuk yağlanma olabilir. Buji kabloları ve ateşleme bobini arızası olabilir. Avans ayarında bozulma sente atlatma (trigerin yanlış takılması) ateşleme zamanlamasının zoulmasına sebep olabilir. Rölanti valfinin bozuk olması.
Soğuk motorda hava ve yakıt karışımının ısınıp verimli ateşlemeyle yanana kadar dengeye gelmesinden kaynaklanan normal bir durum.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri