Kontak çevrildiği anda araç marş basmıyor ise bunun nedeni akü olabilir. Ya akü bitiktir ya kutup başları gevşektir ya oksit yapmıştır ya marş şalteri bozuktur ya da marş motoru bozuktur.
Motorun marş yapmamasının genellikle sebepleri aküden ve marş sisteminden kaynaklanmaktadır. Aküden dolayı olan arızalar; Akünün bitmesine, akü kutup bağlantılarının gevşemiş olmasına veya kutup başının çıkmasına bağlı olabilir.
Kontağı çeviriyorum araba çalışmıyor
Hiçbir şey olmazsa ve araç çalışmazsa, akü bitmiş, marş arızalı veya ateşleme sistemi arızalı olabilir. Öte yandan, bir klik sesi duyarsanız, ancak yine de motor açılmazsa, akünüz zayıf veya akü terminalleri arasında zayıf bir bağlantı olduğu anlamına gelir.
Rölantide çalışır durumda olan araç çalışmayan araca yaklaştırılır. Akü takviye kablosunun kırmızı ucunu boşalmış olan akünün + kutpuna diğer ucunu dolu olana akünün + kutpuna bağlanır. Sonra akü takviye kablosunun siyah ucu dolu ve boş olan akülerin – kutup başına bağlanır.
İlgili 40 soru bulundu
Araç motoru çalışmıyorken, akü 4 saat dinlendirildikten veya farlar 15 saniye boyunca açılıp kapatılıp akü üzerindeki statik elektriklenme alındıktan sonra, ölçülen voltajın 12,4 volttan büyük olması beklenir. Marşa basıldığında da 10 voltun altına iniyorsa, akünün bittiği net olarak ortaya çıkmış olur.
Marş otomatiğinin arızalanması: Marş otomatiği arızalandığında marştan sadece tık sesi gelir. Marş otomatiğinin değişimi ile sorununuz çözülecektir. Aynı şekilde marş otomatiği arızalandığında bir nesne ile vurarak aracın bir süreliğine çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Kontak Termiği Arızası Nasıl Anlaşılır? Aracınızın anahtarının stabil bir şekilde çalışmadığını farkedersiniz. Anahtara bastırınca veya sağa sola çekince çalışır. İlerleyen zamanda ise hiç çalışmaz değişimi veya bakımı gerekir.
Sürücü cebinde veya çantasında bulunan kart ile birlikte araca yaklaştığında sensörler devreye girer. Kapı üzerinde bulunan buton ile birlikte araç kapıları açılır. Aynı şekilde anahtarı cebinizden çıkartmadan start tuşuna bastığınızda araç çalışır.
Marş dinamosu arıza fiyatı her marka araçta farklılık göstermek üzere ortalama olarak 850 - 2500 TL arasında değişmektedir. Marş dinamosu tamirinde yapılacak olan tamir işlemi ve kullanılacak parçanın kalitesi bu fiyatları değiştirecektir.
Peki marş basmaması ne demek? Arabanız çalışmazsa, bunun birkaç anlamı olabilir. Akü, alternatör, marş motoru veya solenoid ile ilgili bir sorun olabilir. Arabanızı ilk defa çalıştırırken bir klik sesi duyarsanız, bu genellikle marş motoru solenoidinde veya rölesinde bir sorun olduğu anlamına gelir.
Marş motoru kömürü zaman içerisinde bitebilen ve değişmesi gereken ürünlerden biridir. Aracınızı kullanmak istediğiniz zaman marşa bastığınızda herhangi bir işlev alamıyorsanız, marş kömürünün kontrol etmeniz gerekmektedir. Marş motoru kömürü bitmesiyle araç marş almayacaktır.
Marş motorundan ses geliyor ancak motor çalışmıyor.
Kontak anahtarını çevirdiğinizde marş dinamosu çalışıyor; ancak motorun krankı dönmüyorsa sorun volana bağlı dişlilerden kaynaklanıyor olabilir. Bu gibi marş dinamosu arızaları genellikle dişlilerin sıyrılmasından veya yerinden çıkmasından kaynaklanıyor.
Bundan hareketle marş motorunda oluşan bir problem aküyü bitirebilir. Çünkü marş motoru bozulduğunda aküden daha fazla elektrik temin etmeye çalışır. Bu nedenle de marş motoru aküyü bitirebilir.
Ya akü bitiktir ya kutup başları gevşektir ya oksit yapmıştır ya marş şalteri bozuktur ya da marş motoru bozuktur. Eğer ki kontak çevrildiği anda marş basıyor ancak motoru yavaş döndürüyor ise yine ya akü zayıftır ya kutup başları gevşektir ya marş motoru arızalıdır yani kömürleri bitmiş olabilir.
Arabanın aküsü bitmişse , genellikle anahtarın dönmediğini fark edeceksiniz. Bu, sıklıkla daha karmaşık elektronik ateşleme sistemleri kullanan üst düzey araçlarda karşımıza çıkar buda kontak anahtarı dönmüyor sonucunu doğurabilir. Bunu doğrulamak için akü takviyesi yaparak denemenizde fayda var.
Eğer benzinli veya yeni nesil dizelse calışmaz ama eski dizellerde kontaksızda çalışır. araç çalışmaz. çünkü yanma odasına ne yakıt gelir ne de kıvılcım. ayrıca direksiyon kilidinin çözülmesi için de kontak anahtarını bir miktar çevirmek gerekir çoğu araçta.
Vites boşta ise araç çok büyük bir tepki vermeyecektir, kontağı kapattığınızda ateşleme duracağı ve aracın elektrik kaynağı da kesileceği için direksiyon sertleşecek veya kilitlenecek, fren birkaç dokunuştan sonra betona dönecek. Kontağı takıp tekrar çalıştırmazsanız muhtemelen kaza yapacaksınız.
Oto elektrik ustası nedir sorusunun cevabı, arabaların elektrik akımındaki sorunları tespit eden ve onaran personeldir, şeklinde verilir. Akü, kontak mekanizması, teyp ve kaput içindeki tesisat altyapısı ustalarca denetlenebilir.
Kontaktörler, teknik verilere uygun olarak kullanılmadığı veya besleme şebekesinde aşırı akım veya kısa devre meydana geldiği takdirde arızalar yaşanabilir. Genel olarak kontaktörler, kolay kolay arıza yapmayan devre elemanlarıdır.
Kontak anahtarı, bir aracın elektrik sisteminin kontrol edilebilmesine imkân tanıyan eleman.
Sorunlu bir şarj dinamosunda araç şarj etmeyecektir ve mümkün olduğunca kısa sürede değiştirmezseniz yolda kalabilirsiniz. Şarj dinamosunun veya akünün arızalı olup olmadığını belirlemek için, sorunu doğru bir şekilde teşhis edebilecek profesyonel bir tamirciye götürmek en iyisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri