8 Aralık'ta dolunay evresinde olan Ay, 16 Aralık'ta sondördün, 23 Aralık'ta yeniay, 30 Aralık'ta ilkdördün evresinde olacaktır.
Yeni ay. Ay'ın aydınlık olmayan tarafı Dünya'ya dönüktür. Ay, Dünya'dan açıkça görülemez. Fakat Güneş tutulması süresince görülebilir.
Aralık dolunayı etkileri burçları yakından takip edenler tarafından merak ediliyor. 8 Aralık Perşembe günü, İstanbul saatine göre 07:08'de bir dolunay meydana gelecek. 8 Aralık dolunayı İkizler-Yay aksında gerçekleşecek.
Ay'ın şekli, gelgit gerilmesi nedeniyle hafif elipsoittir. Çarpma havzalarından kaynaklı kütleçekim anomalileriden dolayı, bu elipsoit şeklin uzun ekseni Dünya'ya göre 30° kaymıştır. Şekli, mevcut çekim kuvvetleri hesaba katıldığında daha uzundur.
30 Ağustos'ta gözlemlenen dolunaya Mavi Ay ismi veriliyor. Mavi, Ay'a renginden dolayı verilen bir isim değil ve Mavi Ay her iki ya da üç yılda bir, aynı ay içinde iki kez dolunay evresi oluştuğunda gözlemlenebiliyor.
İlgili 31 soru bulundu
YENİ AY (ilk dördün): Ayın büyümeye başlayıp dolunaya kadar olan yaklaşık 14 günlük bir zaman dilimidir.
8 Aralık'ta dolunay evresinde olan Ay, 16 Aralık'ta sondördün, 23 Aralık'ta yeniay, 30 Aralık'ta ilkdördün evresinde olacaktır.
8 Aralık Perşembe, 2022'nin son dolunayı İkizler burcunda gerçekleşecek.
Kadersel gelişmelere açık bir dönem. İskelet sistemi, eklemler, dişler, diz kapağı, saçlar, cilt ile ilgili problemlere dikkat. Dolunay doğum haritanıza göre hangi evde gerçekleşiyor ise o konularla ilgili etkiler alıyor olacaksınız. Dolunay ile ilgili direkt etki alacak burçlar: Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi.
Aralık, Gregoryen takvime göre yılın 12. ve son ayı olup 31 gün çeker.
Sirius ya da Akyıldız, Büyük Köpek Takımyıldızı'nda yer alan bahar ayında kuzey yarı küreden görülebilen gece gökyüzünün en parlak yıldızıdır.
Ayın eskisi ve yenisi nedir? Kameri (Hicri) takvime, diğer bir ismiyle ay takvimine göre, ayın birinden ayın on dördüne kadar olan günler ayın yenisidir. Ayın on dördünden sonraki günler ise ayın eskisidir.
İşte detaylar ve etkileri.. TEMMUZ AYI DOLUNAY 2023 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? Temmuz ayı dolunayı 3 Temmuz Pazartesi günü saat 14.38'de gerçekleşecek.
Oğlak Dolunayı burçlara etkileri, 3 Temmuz'un gelişiyle birlikte araştırılmaya başlandı. 3 Temmuz 2023 tarihinde saat 14:38'de oğlak burcunun 11. derecesinde gerçekleşecek olan Oğlak Dolunayında akrabalar, iletişim konuları, yolculuk konuları gündeme geliyor.
Yılın son yeniayı yay burcunda 12 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşecek.
Başak ve Balık başta olmak üzere, İkizler ve Yay burçlarının ilk on günü doğanlar veya Ay burçları ya da yükselen burçları bu burçların ilk on derecesinde olanlar bu dolunayın etkilerini daha fazla hissedecekler.
Dolunay: Gökyüzünün yükünün azalmasına ve kişilerin auraların çoğalmasına yani enerji artışına yol açar. Ay'ın manipülasyonu ile meydana gelen bu ekstra enerji artışı ise dengeli ve tutarlı olmayan hareketleri tetiklemektedir.
Aralık ayında doğan kişiler yay burcu içerisinde yer alır. Daha çok 1 Aralık ile 21 Aralık arasında görülmektedir. Genel olarak girişimci ve aktif bir yapıya sahip olan yay burçları, birçok önemli karakteristik etki ortaya çıkarmaktadırlar.
Dolunay, Ay'ın Güneş'e göre Dünya'nın ters tarafında kaldığı evresi. Dolunay, Ay ile Güneş'in jeosentrik zahir (ekliptik) boylamlarının farkı 180 derece olduğunda gerçekleşir. Bu durumda Ay, Dünya'ya göre Güneş ile ters noktalardadır.
Dolunay, her ayın yaklaşık 29.5 gününde bir meydana gelir ve yaklaşık 3-4 gün boyunca görülebilir. 2023 yılında, Türkiye'de dolunay tarihleri aşağıdaki gibi olacaktır: Ocak: 6 Ocak 2023.
Bu yılda 30 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşecek süper dolunay 1946 yılından bu yana 'Mavi Ay' adıyla anılıyor. Ağustos ayının ilk dolunayı 1 Ağustos'ta doğmuştu ancak 30 Ağustos'ta ortaya çıkacak olan ikinci tam süper Ay, bir 'Mavi Ay' olacak.
– Ayın büyüme evresi. – Yeni ay ile başlayıp dolunay ile biter (14 gün).
Ay'ın yarım daire ya da D olarak görülmesine ilk dördün veya son dördün adını veririz. İlk dördün evresinde Ay'ı D şeklinde görürüz, son dördün evresinde ise ters D olarak görürüz.
Dünya'dan bakanlar için Ay'ın hareketi gökyüzünde doğudan batıya doğrudur; tıpkı Güneş, gezegenler ve arka plandaki yıldızların hareketinde olduğu gibi. Neden mi? Tabii ki Dünya ekseninde döndüğü için. Aynı zamanda Ay'ın bir gün -ya da bir gece- boyunca sabit yıldızlara göre yavaş yavaş doğuya ilerlediğini görürüz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri