KURSA KATILACAKLARIN LİSTESİ Listede ismi olan kursiyerler 8 Haziran - 01 Temmuz 2022 tarihindeki Arıcılık Kursuna Kesin Kayıtları yapılmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin kılavuz hazırladı. Kılavuza göre, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) 4 Eylül'de başlayacak. 4 Eylül'de başlayacak DYK, 7 Haziran 2024'te sona erecek.
Arıcılık belgesi, üniversiteler, yerel veya ulusal tarım kurumları tarafından verilen bir belgedir. Arıcılık belgesi almak için öncelikle arıcılıkla ilgili eğitim programlarına katılmak gereklidir. Bu programları tamamladıktan sonra, genellikle bir sınavı geçerek belge almayı hak kazanırsınız.
Arıcılık eğitimleri ise 17 gün sürecek olup, kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak toplam 84 saat eğitim verilecektir.
Kayıtlar, yıl boyunca devam edecek. Yeni dönem eğitimlerine başlama tarihi ise 19 Eylül 2022 olarak belirlendi.
İlgili 21 soru bulundu
Enstitü İstanbul İSMEK katılımcılarının eğitim aldıkları alanlarda öğrendikleri farklı teknikleri birleştirerek özgün, nitelikli, multidisipliner çalışmalar üretebilmelerine fırsat tanımak amacıyla düzenlenen yarışmaya başvurular, 20 Ekim 2023 tarihi itibarıyla başlıyor.
İSMEK kurs kayıtları online olarak "enstitu.ibb.istanbul" adresi üzerinden yapılıyor. Kursiyer adayları bu sayfada T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi gibi bilgilerini girerek Kursiyer Kayıt Formunu doldurarak katılmak istedikleri kursları seçebiliyor.
Halk Eğitim Merkezleri ve Tarım Orman Bakanlığı aracılığıyla verilen kurslara başvuru yapan herkes, bu kurslardaki eğitimlerini başarı ile tamamladıktan sonra arıcılık belgesine sahip olup, arı yetiştiriciliğine başlayabilir.
Arıcılık sertifikası, tarım işletmelerinde gezici ve sabit arıcılık yapmayı sağlar. Aynı zamanda devlet teşviklerinden yararlanmak silah taşıma ruhsatı ve ruhsatlı silah almak için de zemin oluşturur.
Arıcılık eğitimi programları genellikle arıcılık kulüpleri, arıcılık okulları veya üniversiteler tarafından sunulur. Eğitim programları arasında arı yetiştiriciliği temelleri, arı sağlığı, arı yetiştiriciliğinde en yeni teknolojiler, arı ürünleri işleme, arı ürünleri ticareti vb. konular yer alır.
Başvuru Süreçleri
Arılı kovanlar il/ilçe müdürlüğünce tespit edilir. Gezginci arıcıların tespit tutanakları işletmelerinin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne gönderilir. Desteklenecek kovan sayısı, üretim verileri ve diğer bilgiler Arıcılık Kayıt Sistemi (AKS)'ne girilir.
1- 30 kovana sahip olmak. 2- İkamet ettiği il veya ilçe Tarım Müdürlüğünden arıcılık işletmesi açılması. 4- Birliğimize gelip bizzat başvurulacaktır.
-Arılık yeri seçiminde yoğun arı varlığı olan yerlerden uzak olunmalı, teorik olarak 3 km. yarıçaplı bir dairenin kapladığı alanda 100-150 kovandan fazla kovan bulunmaması tercih edilmelidir.
Başvuru işlemleri 01 Ağustos 2023 ile 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında, "e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu" ekranı üzerinden yapılacaktır. Birden fazla alanda başvuru yapmak isteyenler her alan için ayrı ayrı başvuru yapacaklardır.
Kurs kaç gün sürer? Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.
DYK KURSLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? DYK kursları 4 Eylül 2023 tarihinde başlayacak.
Destekleme ödemesine hak kazanan organik arılı kovanlar için kovan başına 30 lira destek ödemesi yapılacak. Tebliğ, 2 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girerken 12 Kasım 2022 tarihli aynı başlıklı tebliğ yürürlükten kaldırıldı.
ALTIN KOVAN KREDİİ: Geçen yıl yaşanan orman yangınlarından sonra sekteye uğrayan arıcılığı desteklemek için kolları sıvayan Ziraat Bankası, bu alanda da yeni bir ürün piyasaya çıkardı. Arıcılıkla uğşayan çiftçilere 150 bin TL'ye kadar yatırım ve/ veya işletme kredisi sağlanacak.
Arıcılık Sertifikası Nereden Alınır ? Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından verilen Arıcılık Sertifikası Ziraat Bankası Genç Çiftçi ve Kadın Çiftçi Kredi başvurularında kullanılmaktadır.
Arıcılık belgesi; Halk Eğitim Merkezleri, üniversiteler ve Tarım Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen kurslar aracılığıyla verilir. Sertifikanın alınabilmesi için bu kurslara katılmak ve devam etmek zorunludur. Eğitim süresi sonrasında düzenlenen sınavı geçen bireyler, belgeyi almaya hak kazanır.
Sabit arıcılık yapmak için Tarım ve Orman Bakanlığı TÜRKVET kayıt sistemine başvuruda bulunup kayıt olmak gerekir. 2020 yılı itibarıyla sisteme mobil uygulama üzerinden kaydolarak süreci yönetmek mümkündür. Gezginci arıcılıkta, arıcılar hem arılığa hakimdir hem de bitki çeşitliliğinin fazla olduğu alanları bilir.
İsmek ücretli mi? Hayır, İsmek'te verilen eğitimlerden sertifikalara kadar tüm süreç ücretsizdir.
Yeni Dönem Kayıtları 14 Ağustos'ta Başlayacak!
Kadın, erkek, genç, yaşlı binlerce kişiye hizmet veren İZMEK, 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi için 14 Ağustos 2023 tarihinden itibaren hem online hem yüz yüze başvurular almaya başlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri