Arkası düz piercinglerin arka kısmında bir top ya da vida bulunur. Topun çıkarılması ya da vidanın gevşetilmesi için iğne ya da pens kullanılması tercih edilebilir. Bu tür durumlarda iğne ya da pens hafifçe döndürülür, aynı zamanda topun çıkarılması ya da vidanın gevşetilmesi için nazikçe baskı uygulanır.
Piercing topları çevrilerek takılır. Sıkışan piercingler dikkatlice pens yardımıyla çevrilerek çıkartılabilir. Piercing yaptırdığınız yere gitmek en doğrusudur. Dövmeliyim.com 'da piercingler 10 TL ücret karşılığında değiştirilir.
Burun piercingi halka şeklindeyse, piercing burunda döndürülerek bağlantı yeri burun deliğinin dışına çıkarılır. Daha sonra elle nazikçe aralanarak uçlar birbirinden ayrılır ve piercing burundan çıkarılır.
Piercing Topu Ne Tarafa Çevrilir? Piercing topları genellikle üst taraftaki toptan vidalanır. Bu vidalama işleminden sonra eğer piercing çıkarılmak istenirse üst taraftaki top saat yönünde çevrilmelidir. Saat yönünde çevrilirken yavaş yavaş çevrilmesi gerekir.
piercinginiz halka şeklindeyse burnunuzda piercingi döndürerek bağlantı yerinin burun deliği dışına çıkmasını sağlayın ardından elinizle nazikçe aralayarak uçları birbirinden ayırın ve burnunuzdan çıkartın. Ucu top şeklinde pimli piercing kullanıyorsanız burnunuzdan nazikçe çekerek çıkarmanız yeterli olacaktır.
İlgili 35 soru bulundu
Hızma çıkarma işlemi için öncelikle takının gövdesinden tutarak ağız kısmını açmanız gerekir. Takıldığı yönün tersinde hareketlerle kolay bir şekilde piercing yerinden çıkarılabilir.
Bir hafta sonra çıkarmanız ve tekrar takmanız gerekmez. Uzun süre kullanımda herhangi bir sorun yaratmaz. iyileşmesi için en az iki ay çıkartılmaması gerekir. burun piercing'i yaptırdıktan sonra, ıslak ve nemli bırakmayın, kuru tutmaya ve bir yerlere takılmamasına dikkat edin.
Uyarıda, "Birden fazla 'süper güçlü' mıknatıs, yutulursa veya mıknatıslar metal bir nesneyle yutulursa, bağırsakların farklı kısımlarından güçlü bir şekilde birbirlerine çekilebilirler. Bağırsak dokusunun bu sıkışması saatler içinde nekroza (doku ölümü), bağırsak veya kan damarlarının delinmesine neden olabilir.
Radyoloji kliniğinde; Film çekimi öncesi baş ve boyun bölgesindeki tüm metal takılar (gözlük, işitme cihazı, toka, küpe, kolye, hızma, piercing gibi) çıkarılır. Varsa ağızda takıp çıkartılabilen (hareketli) tüm protezler çıkartılır.
Yapılması gereken piercing üzerine bir miktar yağ ya da vazelin uygulamak ve birkaç dakika beklettikten sonra sıkışan piercingi nazikçe itmektir. İtme işlemi sırasında kesinlikle zorlamamaya özen göstermek ve aşırı güç kullanımından kaçınmak gerekir.
Burnun delinmesi ile takılan piercingler çoğunlukla klipsli bir tasarıma sahiptir. Çıkarma işlemi için klipsin çevrilmesi yeterlidir. Ancak iyileşme süresinin bitimine kadar çıkarma işleminin yapılması önerilmez.
Burak, ÖSYM'nin 'Basit piercing' tanımlaması ile ilgili bunların takılıp-çıkarılmasının kast edilmiş olabileceğini ifade ederken, “ÖSYM; 'Basit piercing' tanımı ile 'Ucu top şeklinde halkalı, burmalı ve geri çekilerek çıkarılabilenleri', kast etmiş olabilir. Buna göre, zor piercing esneyen ve vidalı olanlardır.
Bu eksikliğin yanı sıra 2019 yılında yapılan açıklamada ulaşım kartları, anahtar, toka ve piercing ile sınavlara girilebileceğinden söz edilmiştir.
Kaşta piercing genellikle yan kısma doğru yapılır. Stüdyoda çalışan profesyonellerin önerdiği şekilde bakım yapıldığında kaş piercingi kısa sürede iyileşir.
“Titanyum piercing nasıl anlaşılır?” sorusuna cevap olarak ürünlerin hem hafif hem uzun ömürlü olduğu söylenebilir. Titanyumdan üretilen ürünler, kullanım süreci boyunca kararmamasından ayrıca oksitlenme yapmamasından anlaşılabilir. Titanyum kullanılarak imal edilen piercingler ömürlük kullanılabilir.
Göbek piercing iyileşme belirtileri biraz zaman alabilir. Piercing işlemi sonrası birkaç hafta içerisinde de iyileşebilirsiniz. Göbek piercing ne zaman değiştirilir ? Piercing sonrası tamamen iyileşmeniz için 3,6 ay bekleyebilirsiniz.
Yüzünüze ya da vücudunuza yaptıracağınız piercingler, çıkarıldığında iz bırakabilir. Bu izler, uygulama yapılan bölgeye ve cilt yapısına göre farklı miktarlarda olabilir. Nasıl ki piercing bakımına özen gösterilmesi gerekiyorsa takıyı çıkardıktan sonra da aynı dikkatle hareket edilmeli.
Eğer kızarıklık ve iltihaplanma geniş alanda ise piercing çıkarılıp bölgenin iyileşmesi beklenmelidir.
Dijital panoramik röntgen çekimi öncesinde özellikle baş bölümünde bulunan; toka, küpe, kolye, gözlük, piercing ve ağızda bulunan hareketli protezler gibi metal içeren nesnelerin çıkarılması gerekir. Böylece röntgen görüntüsü üzerinde bozulma oluşumunun önüne geçilir.
Özellikle gençlerin merak ettiği bu konu, İslami camiada da tartışılmıştır. Kadınların tercih ettiği burun deldirmek ve hızma takmak, güzel görünmek için sıklıkla başvurulmuştur. İslamiyet'te kadın veya erkeğin hızma veya piercing takması mekruh olarak sayılmıştır.
Piercing, yüzünüzde uzunca bir süre kalır. Paslanan, yıpranan veya aşınan malzemeler ciddi hasarlara sebep olabilir.
Diş etlerine, dişlere ve dolgulara zarar verebilir.
Sık sık ısırma ya da piercing ile oynama alışkanlığı diş etlerinizi zedeleyebilir ve çatlamış, çizik veya hassas dişlere neden olabilir. Piercingler dolgulara da zarar verebilir.
"O BÖLGEYİ MAHVEDEBİLİR"
Burna takılan piercing eğer burundaki kıkırdağı enfekte ederse burun kaybedebilir. Kulağa takılan piercing kulağın çürümesine yol açabilir. Eğer kulak mikrop kaparsa kulağın kaybedilme riski olabilir.
Deliğin içi tamamen deri ile kaplanınca, delik artık kolay kolay kapanmaz. Hızmayı çıkartınca 2-3 günde delik kapanıyorsa demek ki epitelize olmamıştır. Yani deliğin içi iyileşmemiş yara halindedir. Kısa mesafeler çabuk iyileşir.
Yüksek kan akımı ve esnekliği çok dayanıklı bir yapı olmasını sağlar. Bu üçlü yapının da tamamının zarar görmesi durumlarında sağdan sola delik oluşur. Bu belalı duruma septum perforasyonu denir. Bu delikler kendi kendine kapanmazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri