İştar, Yunan mitolojisine aşk ve savaş tanrıçası Afrodit olarak geçer. Şehvete bağlı üremenin kaynağı İştar ile benzer özellik taşır. Afrodit de ölümlülerin ve ölümsüzlerin akıllarını başlarından alandır. O doyumsuz ve ulaşılmazdır.
Yunan mitolojisinde aşk ve şehvet tanrısı olan Eros, güzellik ve aşk tanrıçası Afrodit'in oğludur. Tutkulu aşkın sembolü olan Eros, ilk görüşte aşkı, yıldırım aşkını ifade eder. Eros'un elinde ve yanı başında sıkça gördüğümüz flüt, lir, horoz, gül ve yunus gibi figürler onun sembolleridir.
Yunan / Helenik
Anteros, zorunlu aşk tanrısı. Eros, Aşk ve üreme tanrısı, başlangıçta Afrodit ile bağlantısı olmayan ilkel bir tanrı.
Tanrıların Ecesi, Kadın ve Evlilik Tanrıçası
Ares, Hephaistos, Eileithyia, Hebe(mitoloji), Angelos ve Heusha. Eski inanca göre doğum sırasında kadınların ve evliliklerin koruyucusudur. Mitolojide en güçlü, en cesur ve Aphrodite'den sonra en güzel tanrıça olarak nitelendirilir.
İlgili 25 soru bulundu
Artemis, av, vahşi doğa, vahşi hayvanlar, iffet ve Ay'ın eski Yunan tanrıçasıdır. Zeus ve Leto'nun kızı ve Apollon'un ikiz kız kardeşidir. Roma tanrıçası Diana ile kapsamlı bir şekilde birleştirilmiştir. Cynthia adlı sıfatı Ay'ın Yunan kişiliği Selene ve Romalı Diana için de kullanıldı.
Amphitrite, deniz tanrıçası ve Poseidon'un eşi, dolayısıyla deniz kraliçesi.
Balık burcu ve Cupido:
Venüs'ün ya da Afrodit'in Aşk Tanrıçalıkları çeşitli rivayetlere konu olarak ta günümüze kadar gelebilmiştir. Aynı durum Eros içinde geçerlidir. Aşk tanrı ve tanrıçalarının tek amaçları vardır; kişilerin birbirlerini sevmesi ve sayması. Ve bunun içinde ellerinden gelen her şeyi yaparlar.
Medusa, Yunan mitolojisinde gözlerine bakanı taşa çevirdiğine inanılan yılan saçlı, keskin dişli, dişi canavar.
Tanrıça, dişi ya da dişil ilah anlamlarına gelebilir. Soyut bir ilahi varlıktır. Birçok kültürde tanrıçalardan bahsedilir.
İris (mitoloji) - Vikipedi.
Freyja veya Freya, İskandinav mitolojisinde deniz tanrısı Njord'un kızı ve Freyr'in kız kardeşidir. Önemli bir bereket tanrıçası ve Germen tanrılarının ayrıldığı iki koldan biri olan Vanir'in bir üyesidir.
Babil'de rüzgârın yıkıcılığına ve şehvete hükmeden dişi ruh ve Fırtına Tanrıçası olarak kendisinden korkulan Lilith, Mezopotamya'dan Suriye- Filistin bölgesine kadar tüm Levant'a yayılmıştır.
Barış tanrıçası olan Athena'nın zıttıdır. Mitolojide Athena ile giriştiği mücadeleler ve sevgilisi Afrodit ile olan kaçamakları ile ünlüdür.
Terazi demek güzellik demek… Hemen akla Afrodit gelir hatta.
Bu efsaneye göre Baş Tanrı olan Zeus, Argos kenti kralı Inakhos'un güzel kızı Io'ya aşık olur. Io ile buluşmak için Olympos Dağı'ndaki sarayından aşağıya iner. Ancak Zeus ne kadar çapkınsa, karısı Hera da o ölçüde kıskançtır.
POSEİDON, MEDUSA'YA AŞIK OLUR
Athena'nın eşi olan denizlerin tanrısı Poseidon ise Medusa'nın güzelliğinden etkilenir. Ancak Medusa ölümlü olduğu için ilgisini belli edemez çünkü küçümseneceğini düşünür.
Bu üç kız kardeşten yılanbaşlı Medusa, kendisine bakanları taşa çevirme gücüne sahiptir. Başka bir rivayete göre de Medusa; siyah gözleri, uzun saçları ve güzel vücuduyla övünen bir kızdır. Medusa, Zeus' un oğlu Perseus'u seviyordur.
İki farklı kültüre ait olan iki ayrı efsanevi karakteri, Medusa ile Şahmaran'ı yukarıda anlattıktan sonra gelelim ortak özelliklerine. İki karakterde de bedensel olarak yılan ve insan türünün birleşimi görülüyor. Medusa'nın saçları yılan, Şahmeran'ın belden aşağısı yılandır.
Rhea ile Kronos'un kızı olan Hestia, Zeus'un en büyük kız kardeşidir. Olimpos'taki tanrıların en kibarı olarak bilinen Hestia, aile tanrıçasıdır, bu yüzden de günlük ev hayatında önemli bir yere sahiptir. Hiçbir mitolojik anlatımda yer almadığı gibi, Antik Yunan'da ona adanan tapınakları da olmamıştır.
Asteria (yıldızlar, yıldızla ilgili, yıldızdan gelen, yıldızlı) Yunan mitolojisinde Titan Koios ile Titanis Phoebe'nin kızı ve bununla birlikte Apollon ve Artemis'in annesi olan Leto'nun kardeşidir. Titan Perses'ten tanrıça Hekate'yi doğurmuştur. Kahinlik, Bilgelik, Astroloji, Nekromansi alanlarını temsil eder.
Tanrıça Artemis
Leto ve Zeus'un kızı olarak dünyaya gelen Artemis, Apollon'un da ikiziydi. Vahşi doğanın ve hayvanların, avın ve doğurganlığın tanrıçası olan Artemis, taşıdığı özelliklerden dolayı birçok sıfatla onurlandırılmış, Anadolu ve Yunanistan'da yoğun ilgi görmüştü.
Antik Roma din ve mitinde Luna, Ay'ın ilahi düzenlemesidir (Latin luna ; krş. İngilizce "ay"). Bir tanrı olarak tasavvur edilen Güneş'in tanrısı Sol'un dişi tamamlayıcısı olarak sunulur. Luna bazen Roma üçlü tanrıçasının (diva triformis) Proserpina ve Hecate ile birlikte bir yönü olarak temsil edilir.
Diğer bütün güneş tanrı ve tanrıçaları gibi Arinna'nın Güneş Tanrıçası da aynı zamanda bir “yeraltı dünyasın” yani “toprağın” tanrısıydı.
Helios, eski Yunan dininde ve mitolojisinde Güneş Tanrısı ve Güneş'in kişileştirilmiş varlığıdır. Işık saçan bir taçla ve gökyüzünde dört atlı bir arabayla betimlenir. Yeminlerin bekçisi ve görme yetisinin de tanrısıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri