2012, Astra Sedan zaten makyajlı geldi ve tanıtımından hemen sonra HB J'ler de makyajlı üretildi.
Süspansiyon sistemindeki düzeltmelerle daha konforlu bir araç haline gelmiştir. Ayrıca yol tutuşu yüksek oranda artmıştır. Türkiye'de ilk olarak Edition(Baz), Enjoy Active, Sport ve Cosmo donanım paketleriyle satışa sunulmuştur. Ancak 2012 yılında, tasarımı makyajlanarak değişime uğramıştır.
Astra J (2009-2020)
2009 yılında piyasaya sürülen Astra J,GM'nin Delta 2 platformu üzerine inşa edilmiştir.Delta 2 platformunu kullanan ilk model ise platform ikizi Chevrolet Cruze'dur.
C segmentinde bulunan araç, ülkemizde en çok tercih edilen sınıf ve Opel Astra modeli o dönemde en çok tercih edilen modellerden birisiydi. Aracın 4 cam otomatiği, klima, Sunroof, yol bilgisayarı… Vb temel donanımları mevcut. Ve bu fiyat bandında daha fazla beklentisi olmayan kullanıcılar için yeterli denebilir.
Opel Nerede Üretiliyor? Opel Almanya'da üretilmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
En üst donanım Cosmo pakettir. Onun hemen ardından SPORT donanım gelir.
OPEL ASTRA J 1.4 TURBO MOTOR (ZİNCİRLİ) ARAÇLAR İÇİN UYGUN TRİGER ZİNCİR SETİDİR. TRİGER ZİNCİR SETİ İÇERİĞİNDE ; TRİGER ZİNCİRİ, TRİGER ZİNCİR OTOMATİK GERGİSİ, TRİGER ZİNCİR GERGİ PALETLERİ 2 ADET.
1.4t en çok tutulanı ve lpgye uyumu çok iyi olduğu için az yakıyor çok kaçıyor + kaliteli tabi.
Opel Corsa için full paket Ultimate donanım paketidir. Paket diğer paketlere oranla daha spor bir görünüm sunmaktadır. Diğer araçların aksine Corsa araçlardaki tüm donanım paketlerinde güvenlik sistemleri standarttır.
Her şey dört dörtlük olursa elbette 700-800 bin km.yi devirebilir bu motorlar ortalama olarak.
tam otomatik tork konvertörlü sorunsuz 6 ileri bir şanzıman.
Yakıt Kapasitesi 56 lt. Şehir İçi Tüketim (100 km) 8.7 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 5.3 lt.
Motor numarası tüm araçlarda motor bloğunun üzerindedir.
Eğer üretici firma mevcut aracın alt yapısından memnun ise aracı tamamen yenilemek yerine hem tasarımsal hem de donanımsal açıdan eklemeler ve çıkarmalar yaparak aracı makyajlar.
Aracınızı kullanırken hiçbir zaman 1750 devir aşağısına düşmenizi tavsiye etmem. Neden derseniz astra 1.3 cdti da maksimum tork bandı 1750-2500 devir arasıdır ve en uygun kullanım aralığı budur.
Opel Astra aracınınız periyodik bakım kilometresi aracın motor tipine göre 10.000 - 15.000 km'de bir kez yapılmalıdır. *** Aracınızı, yoğun trafikte ve fazla devirli kullanıyorsanız bakım km zamanı gelmese bile motor yağını kontrol ettirmenizde fayda vardır.
En ful donanımı cosmo'dur.
Kış Paketi 1 : Ön koltuk ısıtması ve Direksiyon simidi ısıtması özelliklerini içermektedir. Kış Paketi 2 : Kış paketi 1 özelliklerine ilave olarak Arka koltuk ısıtması ve Arka koltuklar için 2 adet USB girişi özelliklerini içermektedir.
Profesyonel bakım paketi kapsamı hava filtresi, motor yağı, yağ filtresi, polen filtresi ve karter tapası değişimini kapsamaktadır. Fiyatlara işçilik ve KDV dahildir. Profesyonel Bakım Paketi kapsamı dışında yapılacak işlemler için ayrıca ücretlendirme yapılacaktır.
Turbo tam arızalandığında, uyarı ışığı yanabilir. Araç çekişten düşerken, yakıt tüketiminiz artar. Turbodan ses gelir bu durum 'turbo ötmesi' diye ifade edilir, bu ses blow-of sesi gibi tatlı bir ses olmaktan ziyade daha uzun süren ve anormal bir sestir. Motor yağ eksiltebilir veya turbo yağ kaçağı gözlemlenebilir.
Bu şanzımanın kökeni Aisin'in AWTF-80 SC kodlu 6 ileri tam otomatik şanzımanından geliyor.
Opel Astra J Filtre Set Ve 5W30 Motor Yağı 1.4 ve 1.6 Benzinli ve LPG'li Araçlara Uyumlu. 1.4 ve 1.6 Benzin ve LPG li araçlar içindir.
Aracın hızlanması sırasında motor gıcırtılı bir ses çıkarmaya başladığında ve aşırı ısınmaya başladığında V kayışının da değiştirilmesi gerekir. Araçlardaki v kayışı her 60 bin kilometrede bir değişmelidir.
Bu olumsuzları yaşamamak için Opel Astra triger seti çeşitlerinin bakımı ve değişimi zamanında yapılmalıdır. Opel, genellikle dört yılda veya 100.000 kilometrede bir set değişimi önerir.
Özetle triger kayışının kopması durumunda, otomobilin krank mili, supaplar, pistonlar ve diğer bunlara bağlı parçalar hasar görür. Birbiriyle eş zamanlı çalışan bu parçalar aslında bir zincirin halkalarını oluşturur.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri