MADDE 29 – (1) Kısmen veya tamamen sınıf geçme ve/veya yıllık sistem uygulanan birimler hariç olmak üzere, başarı baraj notu 4,00 üzerinden 2,00'dır. En son hesaplanan AGNO'su ile bir önceki AGNO'su başarı baraj notunun altında olan öğrenci başarısız duruma düşer.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan karara göre Açıköğretim Fakültelerinde ders geçme notu alt sınırı 35 olacağından yaz okulunda adayların başarılı olabilmesi için sınavlardan en düşük 35 alması gerekecek.
6) Ortak zorunlu derslerin ara ve yarıyıl/yıl sonu sınavlarından alınan notların başarı notuna katkı oranı eşit olarak alınır. Bu dersler için başarı baraj notu, 100 üzerinden en az 50'dir. 50 ve üzeri notlar G harf notu olarak değerlendirilir.
DD ve DC notu ilgili dersin koşullu olarak başarıldığını (geçildiğini) gösterir. Öğrenci mezuniyet aşamasına geldiğinde AGNO'su 2.00 veya üzerindeyse başarılı sayılır.
Aöf kredili sistemde bir dersten geçebilmek için iki sınavdan adığımız notlara göre bir ders geçme notu hesaplanır. Ara sınavda aldığımız notun %30 ile finalde alacağımız notun %70 i toplanır bu bizim ders geçme notumuzu oluşturur.
İlgili 21 soru bulundu
Madde 1'deki şekliyle hesaplanan ham not 50 ve üstü olmalıdır. Yarıyıl Sonu Sınavında alt limit 40 puana çıkarılmıştır. Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) ders geçme notu hesaplanırken öğrencinin hem vize hem de finalden aldıkları puanlar belirli oranlarla değerlendirmeye alınır. Buna göre öğrencinin vize sınavından aldığı puanın yüzde 30'u, final sınavından aldığı notun yüzde 70'i alınarak ders geçme notu hesaplanır.
6) (Değişik:RG-31/3/2015-29312) Ortak zorunlu dersler için başarı notu, ara sınav notunun % 40'ı, yıl sonu ve/veya bütünleme notunun % 60'ı alınarak belirlenir. Bu dersler için başarı baraj notu, 100 üzerinden en az 50'dir. 50 ve üzeri notlar G harf notu olarak değerlendirilir.
Vize sınavları, dönem sonu not ortalamasını yüzde 30 oranında etkilerken; final sınavları ise ortalamayı yüzde 70 oranında etkiliyor.
Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir. Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.
Bütünleme sınavı final sınavı yerine geçmektedir. Yani Vizenin % 30′u ile bütünlemenin %70 i alınıp toplanır. Toplam 50 ve üzeri ise o dersi geçersiniz.
1- Açıköğretim programlarında bir dersten koşullu veya doğrudan geçebilmek için gereken Bitirme/Telafi Sınavından en az 40 alma zorunluluğu kaldırılmıştır.
AÖF PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR? Ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak "Başarı Notu" hesaplanır. Ödev uygulaması olan derslerde yapılan sınavlar sonucunda alınan notların "Başarı Notu"na katkısı; ara sınav notunun %30'u, ödev notunun %20'si, dönem sonu sınav notunun %50'sidir.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir.
Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0'ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.
Öğrencilerin ilgili ders için başarı durumları harf notu olarak belirlenir. Bir dersten "AA, BA, BB, CB veya CC" harf notu alan öğrenci o dersten başarılı, "FF" harf notu alan öğrenci ise başarısız sayılır.
Üniversite'nin aldığı karar gereği ATA AÖF yarıyıl sonu final sınavları online olarak gerçekleştirilecek. Peki, ATA AÖF online sınavlarına katılım nasıl sağlanır, sınavlar saat kaçta başlayacak?
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde kaydı bulunan öğrencilerimizin bir programdan mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) en az 2.00 olması gerekmektedir.
Bildiğiniz üzere Atatürk Üniversitesi AÖF'da Çan Eğrisi denilen bir sistem var! Peki nedir bu sistem, dersler nasıl geçiliyor, ders geçme notu kaç, başarılı olmak için ne yapmalıyım?
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) ders geçme notu 35'tir. 35'in altında kalan her not, FF alarak doğrudan kalacak, 35 üzeri ise çan eğrisine girerek harf notu alacak ve genel ortalamaya göre koşullu veya doğrudan geçmiş olacaktır.
Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ders başarı notuna Ara Sınav puanının katkısı %30, Yarıyıl Sonu/Bütünleme Sınav puanının katkısı %70'tir. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmektedir. Sınavınızda başarılar dileriz.
Birinci yarıyıldaki şartlı başarılı not aldıkları derslerden de başarılı sayılabilmesi için üçüncü yarıyılın sonunda genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar.
1-3, 2-4 kuralı dediğimiz 1. sınıftan dersi olanların 3. sınıftan ders alamaması kuralı kalktı. Kalan FF. dersinizi istediğiniz sınıfta alabileceksiniz.
AOF sınavlarında her bölümde 20 soru sorulmaktadır. Her sorunun puanı 5 dir. 4 yanlış da 1 doğruyu götürmektedir.
AÖF ara sınav ve dönem sonucu ortalamasına göre AA, AB, BA, BB, BC, CB,CC harf notuna sahip adaylar o dersi başarıyla tamamladı. Ancak CD, DC ve DD Harf notları ise koşullu geçmeyi ifade eder. Bu notları alan öğrencilerin genel not ortalaması 2.00'ın altında ise başarısız olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri