Gündüz tarifesi 05:00 - 23:59 saatleri arasında, gece tarifesi ise 00:00 – 04:59 saatleri arasında uygulanıyor. Avrasya Tüneli'ni kullanırken nakit ödeme seçeneği bulunmuyor.
05:00 - 23:59 saatleri arasında gündüz, 00:00 – 04:59 saatleri arasında gece tarifesi uygulanacaktır. Fiyatlara %8 KDV dahildir. Avrasya Tüneli'nden yalnız 1. ve 2. sınıf araçlar geçebilmektedir.
Gündüz ve gece tariflerinin ise zamanları belirlidir. 05:00- 23:59 saatleri gündüz tarifesi, 00:00 – 04:59 saatleri ise gece tarifesi olarak ücretlendirilir. Avrasya Tüneli'nden geçiş için HGS veya OGS kullanman gerektiğini ve nakit ödeme seçeneği bulunmamaktadır.
Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti 2023
2023 Avrasya Tüneli geçiş ücreti otomobil ile kamyonetler için 53,00 TL ve minibüsler için 79,50 TL'dir. Ücretler gece tarifesinde %50 indirimli olarak otomobiller için 26,50 TL, minibüsler için ise 39,75 TL olarak uygulanacaktır.
Tünel 30 Ocak'a kadar 24 saat değil, belli bir süre çalışacak. 14 saatle (sabah 07.00-akşam 21.00) başlayacak uygulama ile en geç 30 Ocak'ta 24 saat çalışma sistemine geçilecek.
İlgili 42 soru bulundu
AVRASYA TÜNELİ SAAT KAÇTA TRAFİĞE AÇILACAK? Saat 15.00'te Avrasya Tüneli Trafiğe Açılacak. Saat 15.20'de 42K Yarışı Sultanahmet'te sona erecek. 15.30 itibari ile tüm parkur trafiğe açılacak.
Avrasya Tüneli'nden geçişler serbest akış portalının yardımıyla HGSkullanılarak gerçekleşiyor. Avrasya Tüneli'nde nakit gişesi bulunmadığı için sürücülerin HGS kartını PTT şubelerinden, karayolları giriş çıkışlarındaki satış noktalarından veya anlaşmalı bankalardan temin etmesi gerekiyor.
Avrasya Tüneli'nde 1 Ocak 2022 saat 00.00'dan itibaren gece tarifesinde yüzde 50 indirim yapılırken daha önce tek yönlü olarak ücret alınan Boğaz köprülerinde de köprü geçiş ücretleri iki eşit parçaya bölünecek ve iki yönlü olarak alınacak.
Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için aynı ücret tarifesi kullanılıyor. 2023 yılında geçerli ücret tarifelerine göre tek bir geçiş için; otomobiller 8,25 TL; hafif ticari araçlar 10,75 TL, motosikletler için ise 3,25 TL ücret alınıyor.
Avrasya Tüneli Projesi (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi), Asya ve Avrupa yakalarını, deniz tabanının altından geçen bir karayolu tüneli ile birbirine bağlıyor. İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet veren Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor.
Kumkapı ile Koşuyolu arasında kıtalararası geçişi sağlayan 5 km'lik Avrasya Tüneli ile Boğaz geçişi çok daha kısa sürede gerçekleştiriliyor. Sağlanan akıcı trafik ve mesafelerin kısalması sayesinde daha az yakıt tüketiliyor.
Avrasya Tüneli'ni kullanan sürücüler geçiş ödemelerini artık www.avrasyatuneli.com, Yapı Kredi ve Garanti Bankası'nın yanında İş Bankası üzerinden de yapabilecek.
Gişesiz Otomatik Geçiş sistemini, HGS ile kullanabilirsiniz. Gişeli Geçiş sisteminde ise HGS kullanımının yanında Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz yok ise Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilmek için bilet almayı unutmayınız.
Avrasya Tüneli geçiş ücretleri ve ceza tutarlarının ödemesi sadece belli ödeme kanalları (https://www.avrasyatuneli.com/ucretlendirme/ ) üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Herhangi bir aracı kişi ya da firmanın doğrudan IBAN bilgisi vererek ya da kredi kartı bilgisi talep ederek tahsilat yetkisi bulunmamaktadır.
Avrasya Tüneli'nden kamyonet geçer mi sorusuna vereceğimiz cevap maalesef ki hayır.
ATAŞ, Avrasya Tüneli Projesi'nin finansman, inşaat ve yaklaşık 25 yıl boyunca işletmesinden sorumludur. Türkiye'den Yapı Merkezi ve Güney Kore'den SK E&C şirketleri, ATAŞ'ın iki eşit ortağıdır. İki şirketin global deneyimi, Avrasya Tüneli'ne güç katıyor.
Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti 2023
Tek yön olarak hesaplanan geçiş ücretleri 1. sınıf araçlar için 53 TL, 2. sınıf araçlar için ise 79,5 TL olarak değişiyor. Gece tarifesi için ise bu ücretler 1. sınıf araçlarda 26,50 TL, 2. sınıf araçlarda ise 39,75 TL oluyor.
SON ZAM TEMMUZ AYINDA YAPILMIŞTI
Son olarak temmuz ayında KDV'nin yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarılmasıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri geçiş ücreti, tek yön otomobil için 8,25 TL'den 8,50 TL'ye yükseltilmişti.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. köprü) tek yön geçiş ücretleri 2023 yılında otomobiller için 20,00 TL, hafif ticari araçlar için 25,00 TL, motosikletler için 15,00 TL'dir. Not: 01.01.2022 tarihinden itibaren YSS Köprüsünden iki yönlü ücret alınmaya başlanmıştır.
Örneğin bir otomobil ile gündüz tarifesinde gidiş - dönüş yapmak için 2 kez 53 TL, toplamda 106 TL geçiş ücreti ödeniyor.
Karaismailoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Ocak 2013'te inşasına başlanan Avrasya Tüneli'nin, planlanandan 8 ay önce, 3 yıl 11 ayda tamamlanarak 22 Aralık 2016'da hizmete açıldığını anımsattı.
Marmaray ve Avrasya Tüneli Aynı mı? Marmaray ve Avrasya Tüneli aynı değildir. Marmaray iki yakayı birbirine bağlayan İstanbul Boğazı'nın tabanına yerleştirilen bir tüp geçittir. Avrasya Tüneli ise deniz tabanına yerleştirilmiş 2 katlı bir karayolu tünelidir.
HGS Borcu Nasıl Ödenir? HGS sisteminden kaçak geçiş yapmışsanız, iki hafta içerisinde eğer yoksa HGS aboneliği açmalısınız. Ardından çeşitli banka kanalları veya PTT üzerinden borcunuzu ödeyebilirsiniz.
Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.
Avrasya Tüneli'nde ödemeler Masterpass'le otomatik yapılabiliyor. OGS ve HGS kullanmadan cezaya düşmeden Avrasya Tünelin'den Geçmek artık mümkün…
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri