Feribot ile yaklaşık 1 saat 45 dakika sonra Bandırma'ya ulaşılmaktadır. Bandırma'ya ulaştıktan sonra feribotun olduğu yerde Cunda Adası'na ulaşım sağlayan Ayvalık otobüsleri hareket etmektedir.
Ayvalık'tan sekiz kilometrelik bir araç yolculuğu veya Ayvalık Limanı'ndan saat başı hareket eden feribot seferleriyle Cunda'ya ulaşım imkanı var.
Ayvalık Limanından saat başı hareket eden feribotlar ile Cunda'ya kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Ayvalık'tan Cunda'ya vapurla gitmenin yanında bir me minibüs seçeneği bulunur. Ayvalık Cunda minibüs ücreti 10 TL'dir.
İstanbul'dan İDO Bandırma feribotlarına binip Bandırma'ya gelerek oradan da Cunda Adası'na gidebilirsiniz. Cunda Adası'na feribot ile ulaşabilmek için Ayvalık Limanı'ndan kalkan feribot seferleri kullanılmaktadır. Karşılıklı olarak Cunda Adası ve Ayvalık Limanı'ndan her saat başı feribot seferleri düzenlenmektedir.
Cunda Adası geçiş ücreti bulunmamaktadır. Sadece feribot ile geçişlerde ya kişi başı ya da araç başı belli bir ücret ödenir. Tatiliniz sırasında kamp alanları ve plajlar için de ücret ödemeniz gerekmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Öncelikle Cunda Adası'nda yüzülecek en doğru yerler adanın batı cephesi. Burası açık denize baktığından ötürü suyu sirküle edip temizlenebiliyor.
Cunda ya da Alibey Adası (Yunanca: Μοσχονήσι Moshonisi, Grekçe: Εκατόνησα Hekatonisa), idari bakımdan Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı bir ada. Ayvalık koyundaki Ayvalık Adaları olarak adlandırılan irili ufaklı 22 adanın içerisinde yerleşime açık tek ada Alibey'dir.
Bir balıkçı kasabası olan Cunda'dan adanın meşhur fener balığını (papalina), ızgara ahtapotunu yemeden dönme. Cunda zeytinlikleriyle meşhur, buradan halis sızma zeytinyağı, zeytin ve doğal sabunlar satın almayı ihmal etme.
Cunda Adası mı Sarımsaklı mı? Plaj olarak düşünüldüğünde kum olmasını istiyorsanız kesinlikle sarımsaklı Plajını tercih etmelisiniz. Hem ulaşım konusunda hem merkezi olması sebebiyle oldukça uygundur. Cunda adası kum ve çakıl karışımıdır.
Ayvalık Midilli feribot seferleri Ayvalık Yat Limanı'ndan kalkmaktadır. Her gün iki ada arasında karşılıklı sefer bulunmaktadır. Bu nedenle oldukça kolay bir şekilde Ayvalık'tan Midilli Adası' na, Midilli Adası'ndan da Ayvalık'a gidebilmek mümkündür. Feribot biletleri bilet.com adresinden temin edilebilir.
Hayır, Cunda adası 1923 yılındaki mübadele ile birlikte Türklerin kontrolü altında bulunan bir Türk adasıdır. Dolayısıyla giriş yapmanız için herhangi bir vize veya prosedüre gerek yoktur.
Cunda adası bu adalar içinde yerini almış ve yerleşime açık tek ada olarak bilinmektedir. Türkiye ülkesinin Ege Denizi'nde yer alan dördüncü büyük adası olma özelliğine sahiptir.
Ayvalık'tan Şeytan Sofrası'na gitmek için ise ilçe merkezinden Sarımsaklı yönüne doğru gidilmelidir. Bu yönde tabelalar takip edilerek tepeye ulaşılabilmektedir. Yaklaşık 1 kilometrelik bir yokuş çıkılarak Şeytan Sofrası'na varılmaktadır.
Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan hakim büyük kayalık tepelerin üzerindedir. Mevkiden tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası'nın manzarası gözükmektedir. Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir.
Cunda Adasına gitmek için karayolu ya da deniz yolu ile tercih yapılabilir. Ayrıca özel aracınız ile Cunda Adası'na giriş yapabilirsiniz. Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunuyor.
Cunda Adasında Gezilecek Yerler
Hem deniz yolu hemde kara yolu ile ulaşım imkanına sahip olan Cunda Adasının etrafını araç ile turlamak yaklaşık bir saat sürmektedir.
Cunda'nın en bilindik yeri olan Aşıklar Tepesi'ne dar sokaklardan yürüyerek ulaşabilirsiniz.
Ayvalık plajlarında dikkat etmeniz gereken iki şey var; biri (çok fazla) çocuk gürültüsü. O yüzden yanınıza müzik dinlemek için kulaklığınızı almanızı öneririm. İkincisi ise denizi. Ayvalık ve Cunda'nın denizi neredeyse Bozcaada'nın denizi kadar soğuk.
Rumlardan miras kalan sokakları, taş evleri, buram buram iyot kokusu, tazecik deniz ürünleri, efsane Girit mutfağı ile sizi her anında farklı lezzetlere götürecek bir seçim Cunda Adası. Cunda Adası'nın tamamını gezmek için aslında yarım gün ayırmanız yeterli.
Cunda Adası'ndan Şeytan Sofrasına gitmek için 9 kilometre yol katetmeniz gerekiyor. Yaklaşık olarak 16 dakika sonunda tepeye ulaşabilirsiniz.
Plaj, Cunda Adası'nın arka tarafındadır. Çataltepe Plajı, Sarımsaklı Plajı'ndan sonra Ayvalık'ın en güzel plajı diyebilirim. Plajın bulunduğu deniz, Ayvalık denizinin tersine genellikle sakin ve dalgasız, deniz suyu sıcaklığı, Sarımsaklı Plajı ve diğer plajlara oranla daha sıcaktır.
CUNDA ADASI TARİHİ
Adanın nüfusu 2000 yılı itibarıyla 3.000'dir. Ancak bu rakam yazın 20.000'e kadar çıkabilir. Adanın nüfusunun çoğunluğu Girit ve Midilli adalarından 1924 nüfus mübadelesi zamanında göç eden Türklerden oluşmaktadır. Bu yüzden adanın yaşlı nüfusunun çoğu Rumca(Yunanca)'yı bilmektedir.
Cunda Adası en iyi tatil rotalarından biri. Doğası, tarihi yerleri, plajları ve koyları ile yaz tatilini doludizgin geçirmek isteyenler için ideal bir ada. Buradaki plajlar mavi bayrağa sahip ve suları berrak. Ayrıca Cunda plajlarının hemen hepsinde sığ bir denizle karşılaşacağınızı da not edelim.
Mübadele antlaşması neticesinde Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına dahil olan Cunda Adası eski bir Yunan Adasıdır. Adadaki her ayrıntı size mübadeleyi anlatmakla yükümlüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri