80-89 puan: C1 seviyesi. 70-79 puan: B2 seviyesi. 60-69 puan: B1 seviyesi.
B1 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda (CEFR) üçüncü seviyedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde "orta seviye" olarak adlandırılabilir ve bu zaten CEFR'deki resmi seviye tanımlamasıdır.
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi, olarak değerlendirilir.
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirildiğinden adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır.
Avrupa Konseyi'nin hazırladığı, dil seviyelerini belirten belge olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programına (CEFR - The Common European Framework of Reference) göre, A1 ve A2 düzeyleri temel seviye, B1ve B2 düzeyleri orta seviye, C1 ve C2 düzeyleri ileri seviye olarak nitelendirilmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
B1 İngilizce seviyesi – bilinen adıyla Pre-Intermediate – orta seviye olarak nitelendirilmektedir. Pre-Intermediate İngilizce seviyesine sahip bireyler; okuduklarını ve dinlediklerini anlama, basit konularda essay hazırlama ve günlük konuşmalara kolay bir şekilde katılma gibi yeteneklere sahip olurlar.
B1 – Orta (1500-2500 kelime) – Günlük iletişim kurmak için tamamen yeterli ölçüde etkin sözcük bilgisi veya kendinden emin şekilde okuma yapabilecek kadar edilgen sözcük bilgisi. B2 – Orta-üst (3000-5000 kelime) – Genellikle neredeyse akıcı okuma veya teknik yazım için yeterlidir.
Alt Orta (B1)
günlük aşina olunan konularda iletişim kurmak için yeterli kelime bilgisine sahip olma. hobiler veya işler gibi ilginizi çeken konularda basit konular açabilme ve yüz yüze konuşabilme. günlük veya işle ilgili dili içeren metinleri anlama ve aşina olunan konularda basit metinler yazma.
Temel seviye kabul edilen A2 seviyesini bitirmek de aşağı yukarı 6 ya da 8 hafta sürer. Yani hiç İngilizce bilmeyen biri aşağı yukarı 4 ayda orta seviye İngilizce eğitimi almaya hazır hale gelir. Orta seviye İngilizce B1 seviyesiyle başlar. B1 seviyesini tamamlamak aşağı yukarı 10 hafta sürer.
YDS Puan Harf Karşılıkları
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirilecektir.
YDS'den 80 almak için 4000-5000 kelime bilinmesi gerekir. Bu nedenle sürekli olarak kelime tekrarı yaparak kelimeleri unutmadan hatırlanma açısından önemli olacaktır.
YDS Zor mu? YDS sınavı, yeterli İngilizce bilgiye sahipsen hiç zor değil. YDS, en basit tanımıyla İngilizce anlama becerini ölçen bir sınav. Güncel sınav programına göre sana 80 soru soruluyor ve bu soruları 180 dakika çözebilmen bekleniyor.
B1 (Orta): Günlük konular üzerine akıcı konuşmalar yapabilme, olayları anlatma ve planlar hakkında konuşma yeteneği. B2 (Orta Üstü): Daha karmaşık konuları tartışabilme, anlama ve ifade edebilme yeteneği. C1 (İleri): Geniş ve karmaşık metinleri anlayabilme, akıcı ve yapılandırılmış bir şekilde konuşabilme.
A1 – Beginner (Başlangıç) A2- Elementary (Temel) B1 – Intermediate (Orta) B2 - Upper Intermediate (Orta Üstü)
İyi seviyede İngilizce bilgisi aslında dili kullanacağınız alana göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, günlük konuşma dilinde akıcı bir İngilizceye sahip olmak, soyut ya da somut fikirlerin tartışıldığı konuşmaları ya da yayınları takip edebilmek için çoğu zaman B2 seviyesi yeterli oluyor.
Yabancı Diller B1 Seviyesi İngilizce Kurs Programının toplam eğitim süresi her bir tema için 32 saat olmak üzere 320 ders saati olarak planlanmıştır.
B1 Seviye İngilizce Sertifikası, orta seviyede İngilizce dil becerilerini doğrulayan uluslararası kabul görmüş bir sertifikadır. Bu seviyede, bir kişi temel İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerine sahip olmalıdır.
C1 Advanced, eski adıyla Cambridge English: Advanced (CAE), Cambridge English Yeterliklerinden birisidir. Derinliği olan ve üst seviyede bir yeterlik olup, işverenlerin ve üniversitelerin aradığı İngilizce seviyesine sahip olduğunuzu gösterir.
Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) tarafından belirlenen İngilizce seviyeleri, A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olarak 6 seviyedir.
YDS'den En Az Kaç Puan Almak Gerekir? Araştırma görevlisi olmak için başvuruda bulunan adayların YDS'den <strong>en az</strong> 50 puan almaları gerekir. Yani toplamda 40 soruyu doğru cevaplamaları gerekir. Doktora, doçent ve sanatta yeterlilik için başvuran adayların YDS'den en az 55 puan almaları gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri