Eğer lepistes balığınız erişkin bir balıksa, ilk doğumunu gerçekleştirecekse 20-30 tane yavru doğurabilmektedir. Eğer yetişkin bir lepistes balığınız varsa toplam sayı 40-50 tane yavruya kadar çıkabilir.
Akvaryumcularda genelde satılan 3,5-4 cmlik dişiler ise 20-50 arasında yavru verir. Aynı zamanda wild type denen vahşi ırk lepistesler 20-40 arasında yavru verirken bu yavrular bir yeni doğmuş bir tuxedo yavrusunun nerdeyse 3 katı haciminde doğarlar. Dişileri 1yıl erkeklerden ayrı akvaryumda besleyin.
Erişkinler sanırım 20-30 arası yavruluyor. Erişkin bir lepistes 20-30 yavru mu ben ilk doğuran lepistesimden 19 tane aldım yetişkin haline geldiğinde 40-50 arası yapıyodu. eğer balığınızın güvenle doğum yapabileceği bir yer yoksa fazla verim alamazsınız çünki kendini güvende hissetmez..
İyi bir dişi 500 ile 2000 arası yumurta verir.
Lepistes balıkların doğum ve kuluçka süreleri 23 ile 28 gün arasındadır. Bu süre bazen 30 güne kadar çıkabilir bazen de 20 güne kadar düşebilir. Lepistesler ayda bir kez doğururlar. Akvaryum şartları ise hamilelik sürecini doğrudan etkiyelebilir.
İlgili 32 soru bulundu
Yumurtlama dönemi Nisan – Haziran aylarını kapsar. Üreme mevsiminde erkeklerin vücut ve başlarında kabarcıklar bulunur. Dişi balık 1,5 mm çapında 200.000 civarında yumurta bırakabilir.
Üremeleri için ise boyları değil, yaşları önemlidir. 8 aylık olduktan sonra yavru vermeye başlarlar.
Balığın dayanıklılığına, genetik kalitesine, su sıcaklığına, iyi beslenmesine bağlı olarak 20-40 gün gibi bir gebelik döneminden sonra gelişkin yavrular yumurtlar.
Yumurta oluştuktan sonra 3 haftalık bir kuluçka süreci başlar. Üç hafta sonunda 22-25 gün gibi bir sürede lepistesler yavrularını doğurur.
Japon balıkları canlı doğurmazlar yumurtlarlar.Japon balığı üretmek çoğu kişinin söylediği kadar zor değildir. Aşağıdaki link e bakmanızı tavsiye ederim. Japon balığının hamileliği ise şöyle anlaşılır;Karnı biraz şişer,yumurtlamaya hazır olduğunda tüpçük çıkarır,erkekler tarafından kovalanır. Sağlıklı balıklar.
Üreme esnasında dişi balık yumurtalarını bırakır. Erkek balık ise bu yumurtaların üzerine spermlerini bırakmaktadır. Spermlerin bırakılmasının ardından yumurtaların döllenmesi gerçekleşmektedir. Erkek balıklar genellikle dişi balığın yumurtlaması için bir yuva hazırlamaktadır.
Erkeklerde bulunan gonopod dişilerde yoktur. Üreme: Canlı doğururlar, yavrulaması ve yavruların büyütülmesi kolaydır. Erkek sürekli dişinin peşinde takipte olacağı için her erkeğe birçok dişi düşmesi tavsiye edilir.
yukarıda değindiğim gibi canlı doğuranlarda lepistesler bir iki doğum sonrası büyük bir yüzdeyle ölürler kılıçlar ve diğer moli platiler daha dayanıklıdır bunu yıllar boyunca tecrübe ettik.
Çok az kalır doğum tam bittiğinde balığınızın karnı iyice içine çekilecektir. Lepistesin doğumunun kesin olarak bittiğini kimse anlayamaz. Doğum süreci 1-2 saat gibi kısa bir sürede biteceği gibi bazen 1 güne kadar da uzayabilir.
Şimdi balıkların büyümesi ortam koşullarına, beslenmesine, akvaryum büyüklüğüne de bağlıdır. Ama normal şartlarda 1 ay içinde akvaryuma atacak boya, 3-4ay içinde de çiftleşecek boya gelebilir. Balığın cinsi nedir. Eğer lepistesse 1,5 cm boya gelince alırsınız. 1 1,5 ay sürer.
Balıklarda yumurta verimi birkaç adetten üç milyona kadar değişmektedir. Türlere göre değişir.
çıkan akvaryum balıkları ilk iki üç gün için yem gereksinimi duymazlar. Bu süre zarıfında vücutlarında bulunan yumurta sarısını tüketerek gıda gereksinimlerini karşılarlar. İkinci günden itibaren ise yavrulara yem vermek gerekir. Bu dönemde balık yavrularının çoğunluğu ancak canlı yem ile beslenebilirler.
Gündüz gece diye bir olay yoktur.
Büyüdükçe farkla biraz daha belirgin hale gelebilir. Erkek melek balıklarının gözlerinin üzerinde ufak bir çıkıntı bulunur. Aynı şekilde kafalarında da bu ufak çıkıntıya rastlanır. Tüm erkeklere olmasa da bazı erkeklerde bu çıkıntı dikkat çekici boyutta olabilir bu sayede balığın cinsiyeti daha net belli olur.
Balık yumurtalarında döllenmeden larvaların çıkışına kadar geçen zaman kuluçka (inkübasyon) süresi olarak tanımlanır. Kuluçka süresi balık türlerine bağlı olarak 12 saat içinde sona erebildiği gibi alabalıklarda 100 gün kadar sürebilir.
Canlı doğuranlar denince lepistes, plati, kılıçkuyruk ve moli gibi balıklar akla gelir. Canlı doğuran akvaryum balıklarının yumurtaları dişinin üreme açıklığı bölgesinde bulunan bir kese içinde döllenir. Kuluçka dönemini burada tamamlayan yumurtalar burada açılır ve yavrular dışarıya atılır.
Yumurtlamadan sonra yumurtalar ayrılır ve çift iyi beslenirse 14 ila 20 gün arasında tekrar yumurtlarlar. Bende ki melek çiftleri genelde (yumurtaları alındığında), 7 günde yumurtluyorlar. Ancak bu süreyi belirleyen birçok etken bulunuyor. Suyun ph değeri, iletkenliği, balıkların beslenmesi vs.
Yavruları yerler evet.Melek yemese japonlar yer,japonlar yemese lepistesler yer.Yani herhalukarda yavruları ayırmanız lazım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri