Solungaç yaprakları ve yarıkların daralmasıyla dışarı atılır. Tatlı su balıkları gerekli su ihtiyaçlarını solungaç zarlarından osmozla alırlar. Tuzlu su balıkları ise su içerler. İçtikleri suyun tuzunu solungaçlarıyla ayırırlar.
sudan çıkınca solungaçlar birbirine yapışarak, gaz alışverişi olan yüzey alanını nerdeyse tamamen sıfırlar. ve balıklar havasızlıktan, yani boğularak ölür. varlık içinde bulundukları şeyin.
Suyun oksijeni bittiği için çıkıyorlar hava motoru yardımıyla bu sorunu gidere bilirsiniz.
TEKİRDAĞ - Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Su Ürünleri Teknisyeni Reyhan Çakır, temmuz ve ağustos aylarında kefal balıklarının su yüzeyinde görülmelerinin olağan bir durum olduğunu, balıkların havanın sıcak olmasından dolayı su yüzeyine çıktığını belirtti.
Balıklar bazı ani değişikliklerde kısmi felç geçiriyor.Balığı kepçe ile yakalayıp 4-5 saniye suyun dışına çıkarıp tekrar suya bırakın ikinci şok bazı durumlarda balığın düzelmesini sağlıyor.Daha önce bir lepistesim aniden felç geçirip v şeklini aldı kepçeyle yakalayıp çıkardım ve tekrar suya bıraktım düzeldi ve ...
İlgili 24 soru bulundu
Şok geçiren kişilerde solgunluk, nemlilik, nabızda zayıflama – hızlanma, kusma, solunumda zorluk çekme, idrarda azalma, bilinç bulanıklığı hatta tamamen bilinç kaybı gibi belirtiler ortaya çıkmaktadır.
Eğer balığınız ölecek gibi duruyor,yanyan yüzüyor, ters dönüyor, anüse asılı dışkı var, karnı şiş duruyor ve hiç dışkı çıkarmıyorsa kabız olmuş demektir. Öncelikle bunun sebeplerini bilmek önlem alma açısından faydalı olacaktır.
Dinlenmiş su varsa hemen suyun bir kısmını değiştirin ve havalandırmayı mümkün olduğunca fazla tutun. Başka bir sorun olmadığından emin misiniz? Havasız kalan balıklar suyun üzerine çıkarlar, tabi kendilerinden geçmedikçe. PH nitrit nitrat seviyeleri çok iyi durumda.
Sizin yapmanız gereken tek şey ise, filtrenizin çıkış borusunu yüzeye doğru yöneltmektir. Bu sayede yüzey gerilimi bozulur, ve yüzeyde dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma sırasında sudaki karbondioksit dışarı atılır, ve yerine oksijen suya girer.
Balıklar yüzeye çıkıp, ağızlarına sürekli açıp kapatıyorsa büyüj ihyimal oksijen yetersizliği vardır.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
Japon Balığı Bakımı
Balığın uzun süre yaşaması için uygun yemin verilmesi, akvaryum suyunun temiz olması çok önemlidir. Akvaryum içerinde bakterilerin çoğalıp hastalıklara neden olmaması için en fazla 4-5 günde bir değiştirilmesi gerekir. Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır.
Lazım değil. Düzenli su değişimi yapman yeterlidir. 3 günde 1 %25 su değişimi yapıyorum. İllaki alacağım dersen 150-200 lt/h su çeviren fazla akım yapmayan bir iç filtre al yada Uygun Bir şelale filtre olabilir. Hava motoru lazım değil, filtre lazım.
Oltanın ucunda veya ağda çırpınırlarken acı çekiyor olabilecekleri aklımıza gelmez oysa sudan çıkarıldıklarında aynı boğulan bir insan gibi çırpınırlar.
Balıklarda canlı oldukları için her canlı gibi onlarda uyur ve su içerler. Balıklar Uyur mu? Balıkların göz kapakları olmadığı için uyuyup uyumadıkları merak edilmektedir.
Balıklar da uyur ama balıkların göz kapakları yoktur. Bu nedenle uyurken gözlerini kapatmazlar. Aslında balıkların uykusu bir çeşit dinlenme hâlidir. Uyurken balıkların birçoğu diğer zamanlara göre çok daha az hareket eder.
Daha az oksijen ise balıkların solunum sıkıntı çekmesine ve eğer kalabalık bir akvaryuma sahipseniz kısa sürede balıklarınızın ölmesine dahi yol açacaktır.
Biz havadan oksijen alırken onlar çözünmüş oksijenle yaşıyorlar” diyor. Çoğu balık solungaçlarından suyun geçmesiyle nefes alır. Ancak solungaçları zarar görürse veya solungaçlarından su geçemezse balıklar da boğulabilir. Tabii ki teknik olarak suyu solumadıkları suda boğulmazlar ama oksijen eksikliğinden ölürler.
Mesele filtre değil dalgalanma sağlarsanız yüzeyde sorunsuz geçirir bir haftayı. Her gün az az su değişimi ile daha garanti olur. Ama bunları da yapmazsanız camı penceresi kapalı küçük bir odada siz ne kadar yaşarsanız o da o kadar yaşar.
-Düzenli olarak haftada bir kez %25-30 su değişimi (akvaryum ısısına eşit ve 1 hafta dinlendirilmiş su), -Balıkların diyetine uygun yemlerle aşırıya kaçmadan besleme, -10 günde bir akvaryum içinden alacağınız su ile iç filtrenin süngerini temizleme. Dış filtre varsa 3-4 ayda bir temizleme.
Balığı yeni suya koyarsanız, sıcaklığın ayarlanmasına yardımcı olmak ve balığınızı şok etmemek için plastik torbayı suda 15-20 dakika bekletin. Su kalitesini kontrol edin. Ölmek üzere olan balıkların çoğu sudaki iyileşmeler sonucu kolayca canlandırılabilir.
Solungaç, su hayvanlarının solunum organı. Suda çözünmüş oksijenin kana alınmasını ve kandaki karbondioksitin atılmasını sağlayacak yapıdadır. Solunum yüzeyinin kıvrılması ve dallanması ile meydana gelirler. Solungaç solunumu, sürekli suda yaşayan omurgasız hayvanlarda, balıklar ve kurbağa larvalarında görülür.
Japon balıklarının diyeti bitkisel ağırlıklı olmalıdır. Gereken şartlar sağlandığında japon balıkları 25 yaşına kadar yaşayabilir. Üreme olgunluğuna minimum 1-1,5 yaşlarında ulaşırlar.
Hava akımı düzenli olmalı. Balığın kendini güvende hissedebileceği saklanma yerleri olmalı. • Aydınlatma düzenli aralıklarla yapılmalı. Vitamin kompleksleri mutlaka verilmeli. Karantina akvaryumunun suyu her gün ya da gün aşırı değişmeli.
Bu hareket onların oksijene ihtiyaçları olduğuna işarettir. Oksijen suyun yüzeyine çıkma eğilimindedir, sıklıkla su yüzeyindedir. Balıklar da bu ihtiyaçlarını gidermek için su yüzeyine çıkar ve dışarıdan nefes alıyormuş gibi yaparlar, aslında alırlar da diyebiliriz..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri