Balığın hava kesesinde problem var. Hava kesesi patlamış olabilir, hava kesesinde bir tür iltihap olmuş olabilir. Genelde tek tip kuru yem yiyen balıklarda ve yüzen yem yiyen japonların çok fazla hava yuttuğu için hava keseleri zarar görebiliyor.
Arkadaşlar, eminim ki hepiniz akvaryumda aniden ters dönen ve karnı şişerek ölen balıklarınızı izlemekten bıkmışsınızdır. Eğer balığınız ölecek gibi duruyor,yanyan yüzüyor, ters dönüyor, anüse asılı dışkı var, karnı şiş duruyor ve hiç dışkı çıkarmıyorsa kabız olmuş demektir.
Japon balıkları hakkında çok fazla bilgim olmasada , ters yüzüşün kabızlık olabilceği konusunda bende bilgi edinmiştim. Bu durumda ıspanağı güzelce yıkadıktan sonra bi süre haşlayıp balığınıza vermeniz kabızlık durumuna yardımcı olacaktır.
Murat bey balığınızın hava kesesi patlamış olduğu için denge sorunu yaşıyor. Düzelmek için çabalayıp bir miktar yüzdükten sonra yorulup kendini bıraktığında ters dönmesi bu nedenle yaşanıyor. Bu halde daha fazla acı çektirmek yerine balığınızın hayatına son verebilirsiniz.
Dinlenmiş su varsa hemen suyun bir kısmını değiştirin ve havalandırmayı mümkün olduğunca fazla tutun. Başka bir sorun olmadığından emin misiniz? Havasız kalan balıklar suyun üzerine çıkarlar, tabi kendilerinden geçmedikçe. PH nitrit nitrat seviyeleri çok iyi durumda.
İlgili 16 soru bulundu
Sizin yapmanız gereken tek şey ise, filtrenizin çıkış borusunu yüzeye doğru yöneltmektir. Bu sayede yüzey gerilimi bozulur, ve yüzeyde dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma sırasında sudaki karbondioksit dışarı atılır, ve yerine oksijen suya girer.
Balığı yeni suya koyarsanız, sıcaklığın ayarlanmasına yardımcı olmak ve balığınızı şok etmemek için plastik torbayı suda 15-20 dakika bekletin. Su kalitesini kontrol edin. Ölmek üzere olan balıkların çoğu sudaki iyileşmeler sonucu kolayca canlandırılabilir.
Bu balıkların en fazla ölüm nedeni olarak fazla yemleme gösterilmektedir ve bu da beslenme konusunda bilinçsizce yapılan davranışların çokluğunu göstermektedir. Aşırı yemlemeden uzak durulması gereken Japon balıklarının günde 1-2 defa yemlemek yeterlidir.
Balığı yeni suya koyarsanız, sıcaklığın ayarlanmasına yardımcı olmak ve balığınızı şok etmemek için plastik torbayı suda 15-20 dakika bekletin. Su kalitesini kontrol edin. Ölmek üzere olan balıkların çoğu sudaki iyileşmeler sonucu kolayca canlandırılabilir.
Japon balıklarının diyeti bitkisel ağırlıklı olmalıdır. Gereken şartlar sağlandığında japon balıkları 25 yaşına kadar yaşayabilir. Üreme olgunluğuna minimum 1-1,5 yaşlarında ulaşırlar.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Hava kesesi problemi yada fazla yememe. Hava kesesi patlamış olabilir. Suya fazla hızlı yada sert şekilde bırakırsanız balıkların hava kesesi patlayabiliyor.
Japon balığının hamileliği ise şöyle anlaşılır;Karnı biraz şişer,yumurtlamaya hazır olduğunda tüpçük çıkarır,erkekler tarafından kovalanır. Sağlıklı balıklar.
Renk koyulaşır, saklanmayı tercih eder, hastalığın ilk 1- 2 gününde karın şiş ya da tersine içeriğe çökük. Tedavide; balık temiz su bulunan karantina akvaryumuna alınır. Penisilin 1 tablet/50lt 24 saat sonra suyun % 50'si değişir. Tedavi 3 kez arka arkaya devam eder.
Hava kesesi zarar görmüş,yırtılmış balıklar garip bir şekilde yüzerler,takla atarlar veya yan yüzerler. Hava kesesi problemlerinin tedavisi yoktur. Balık bakıma göre en fazla 4-5 ay yaşar ve ölür .
Hava motoru/filtre gelinceye kadar dinlenmiş ve akvaryum su sıcaklığı ile eşit durumda olan su ile azar azar değişim yaparak takviye yapılır. Yan yatan, takla atan veya kontrolsüz bir şekilde yüzen balıkların genelde hava kesesi patlıyor yada kabızlıktan dolayı şişkinlikten dolayı yüzemiyor.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
İster inanın ister inanmayın, Japon balıkları uygun bir şekilde bakıldıkları taktirde 10 ila 25 yıl kadar yaşayabilirler.
-Düzenli olarak haftada bir kez %25-30 su değişimi (akvaryum ısısına eşit ve 1 hafta dinlendirilmiş su), -Balıkların diyetine uygun yemlerle aşırıya kaçmadan besleme, -10 günde bir akvaryum içinden alacağınız su ile iç filtrenin süngerini temizleme. Dış filtre varsa 3-4 ayda bir temizleme.
Türkiye'de Japon balığı olarak anılan balık farklı ülkelerde balığın ismi renginden dolayı altın balıktır (gold fish). Ortalama ömürleri 5 yıl olan Japon balıklarının suyuna, yemine ve akvaryum/fanus bakımına özen gösterilirse bu sürenin 10 yıla kadar çıktığı bilinmektedir.
Tatile çıkarken, evden ayrılmaları gerekirken akıllarında sürekli balıkları olur. Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
İç filtreye geçsenizde iç filtredeki bakteriler mefta olduğu için bi fark yaratmaz dış filtrede kalın balığı gözlemleyin hocam. Şuan normale döndü gibi sakin bir şekilde yüzüyor.
Suyun oksijeni bittiği için çıkıyorlar hava motoru yardımıyla bu sorunu gidere bilirsiniz.
Balığınız büyük ihtimal yemleme sonucu kabız oldu ve bu durum ilerlerse hava kesesi problemi yaşayabilir. Balığınıza yarın hiç yem vermeyin. Ertesi gün sabah haşlanmış yarım bezelye, akşam da yine yarım bezelye verin. Daha sonraki gün de yarım bond yemi ufalayarak verin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri