Barkod okutmanın yapılması için barkod tarayacı bir cihaza ihtiyaç bulunur. Barkod tarayıcı, barkod okuyucu, barkod tarama tabancası, barkod tarayıcı, barkod tarama tabancası ve barkod okuyucu olarak da bilinir. Barkodda yer alan bilgileri okumak için kullanılan bir okuma cihazıdır.
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.
Telefonda Barkod Okuyucu Ne İşe Yarar
Telefonda bulunan QR kod okuyucu bir yazılım ile bir barkodun içinde bulunan bilgileri görüntüleyebilirsiniz. QR kodlar genellikle siyah beyaz olurlar. Ayrıca telefonda bulunan barkod okuyucu yazılımlar sayesinde bir çok iş gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Barkod Sistemi Nasıl Çalışır ? Barkod, optik okuyucu ile okunduğunda karakterleri bilgisayara göndermiş olur. Bilgisayarda daha önce tanımlanmış olan barkod üzerindeki çizgilere karşılık gelen karakterler bilgisayar ekranına yansır ve bu şekilde ürünle ilgili bilgilere ulaşılmış olunur.
Sistem üzerinde yer alan kullanımı seçerek barkod veya karekodu okutarak çalışır. Okutmak istediğiniz koda doğru cihazı tutmanız ve üzerinde yer alan okuma tuşuna basarak taratmanız gerekir. Tarama işlemi bittiğinde genelde sinyal olarak uyarı sesi veren cihaz, kodu taradığını gösterir.
Denetim Merkezi'ndeki Kod Tarayıcı'yı açma
simgesine dokunun. Denetim Merkezi'ni açın, Kod Tarayıcı'ya dokunun, sonra iPhone'u kod ekranda görünecek şekilde konumlandırın. Daha fazla ışık eklemek için el fenerine dokunup onu açın.
Barkod Numarası ile Sorgulama
Perakende olarak satılan ürünlere ait bir barkodları tanımlamakta kullanılan GTIN(Global Trade Item Number) ile sorgulama yapacaksanız, ticari ürünün üzerinde yazan ve GS1 sistemine göre oluşturulan barkod numarasını, arama alanına girip “Ara” butonuna basarak sorgulayabilirsiniz.
Barkod ve Karekod Arasındaki Farklar
Karekodlar, metin, web adresleri ve hatta resimler gibi çeşitli bilgileri depolayabilir. Barkodlar, çizgi ve boşluklardan oluşan basit bir tasarıma sahipken, karekodlar daha karmaşık bir desen ve blok düzenine sahiptir. Bu nedenle, karekodlar daha hızlı ve daha doğru okunabilirler.
Aynı şekilde doğalgaz, su, elektrik gibi aboneliklerin takip edilebilmesi için barkod sistemlerinden yararlanılmaktadır. Barkodların kullanıldığı diğer alanlar ise şunlardır: Hastane, klinik, eczane, laboratuvar, poliklinik gibi sağlık alanları Dijital tartı, terazi, atm etiket ruloları ve POS cihazları
Telefonunuz internete bağlı ancak, QR kodunu tarayamıyorsanız, telefonunuzu yeniden başlatmayı ve yeniden QR kodunu okutmayı deneyin. Tarayıcınızı değiştirin: Google Chrome kullanıyorsanız, onun yerine Firefox ya da Microsoft Edge'de açmayı deneyebilirsiniz.
EAN-13 barkodu (özgün adı European Article Number ama kısaltma değişmediği halde artık International Article Number olarak adlandırılıyor) 13 haneli (12 hane + kontrol hanesi) barkodlama standardıdır.
Android için "QR Code Reader" ve "ScanLife Barcode & QR Reader" yüksek puan almıştır.
Bir barkodun üzerindeki siyah çizgileri optik olarak okuyarak içerdikleri bilgileri okuyabilen cihazlardır. Barkodlar genellikle ürün tanıtımında kullanılır. Ürün adı, fiyatı, üretici bilgileri gibi çeşitli bilgiler içerirler. Barkod okuyucular, optik okuma teknolojisi kullanarak barkodların üzerindeki çizgileri okur.
Ürünlerin barkod numaralarını kontrol edin.
Alacağınız ürünün orijinal olduğunu üretici firmadaki seri numarasından kontrol ederek anlayabilirsiniz. Sahte ürünlerin yanlış yazılmış barkod numaraları olur ya da böyle bir barkod numarası hiç olmaz. Özellikle teknolojik ürünler için bu kontrolü yapmakta fayda var.
Türkiye'de, Tekel ürünlerinin barkodları, TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından düzenlenir ve her ürünün barkod numarası, ürünün orijinal ve resmi olduğunu kanıtlar.
Ve iPhone'unuzdaki QR kodunu kontrol merkezinden taramak için. ◉ Kontrol Merkezindeki QR kod okuyucu simgesine tıklayın. ◉ Kamerayı taramak için QR kodunun yakınına çevirin. ◉ Kontrol panelindeki QR kodu okuyucu, QR kodunu lambayı kullanarak düşük ışıkta taramanıza olanak tanır.
Kamera uygulamasıyla QR kodunu tarama
Aygıtınızı, QR kodu Kamera uygulamasının vizöründe görünecek şekilde tutun. Aygıtınız QR kodunu tanır ve bir bildirim görüntüler.
Hem Android'de hem de iOS'ta QR kod okutmak için ekstra uygulamalara ihtiyacınız olmadığı gibi, her iki platformda da QR kod ve barkod taramak için birkaç seçenek bulunuyor. Android'de sadece QR kod değil, normal barkodları da okutmak için Google Asistan kullanılabiliyor.
Barkod Okuyucu QR Okur Mu? Barkod okuyucular, barkod dahil olmak üzere QR kodları da okuyan ürünlerdir. Optik cihazlar kullanılarak geometrik şekillerin okutulması bir hayli kolaydır.
Barkod, ürünlerin üzerinde bulunan, siyah ve beyaz renkli paralel çubuklardan meydana gelen görüntüdür. Barkodlar aracılığıyla ürünler kolaylıkla tanımlanabilir. Barkodlar, perakende satışın bir parçası olarak veya depolarda envanter yönetimi ve kontrolü gibi görevlerde kullanılmaktadır.
Barkod, temelde ürün tanımlayıcı bir koddur. Tüm dünyada kullanılır. Sekiz ila 13 rakamdan oluşan barkod, ticari ürün tanımlamalarında kullanılan “GTIN” yani “Global Ticari Ürün Numarası” olarak da bilinir. Ürünlerin veritabanlarındaki bilgilerine erişimi sağlayan barkod, her ürün için benzersiz bir koddur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri