Kanuna gore bedelli askerlik suresi 32 gundur. Bu surenin 2 gunu yol izni (gidis-gelis 1'er gun), 2 gunu Kanuni izin olmak uzere 28 gunu Temel Egitim icin kullanilir. cep telefonu, walk-man, CD player, teyp, radyo, fotograf makinesi, hap seklinde ilaclar (merhem serbest), uyusturucu, 1 ogunden fazla yiyecek.
İzin olmamasına rağmen, eğer ki askerlik dönemi içerisinde, birinci dereceden yakınlarını kaybeden veya eşleri doğum yapan kişiler, 10 günlük izin hakkından faydalanabilmektedir. Bedelli askerlik kaç gündür sorusu da merak edilen bir diğer konudur. Devlet tarafından 28 gün olarak belirlenmiştir.
Kanuni izinlerde yol izni bir defa olacak şekilde verilmektedir. Erbaş/erin bulunduğu şehirden, gideceği şehre göre yapılacak mesafe hesabı dikkate alınarak ; 800 km,ye kadar olan mesafelerde bir gün, 801 ve daha yukarısı mesafelerde iki gün verilir.
Bedelli askerliği, kanunda yer alan şartları yerine getiren kişilerin senelik olarak belirlenen ücreti ödeyerek yaptıkları kısa süreli askerlik hizmeti olarak tanımlamak mümkün. Bedelli askerlik hizmetinden yararlananlar, 28 gün temel askerlik eğitimi alarak askerlik hizmetini tamamlayabilir.
Sorusuna yanıt olarak; Bedelli askerlik yapan kişiler, acemi birliği statüsünde değerlendirilmekte ve bu nedenle de normal askerlik yapan erlere verilen hafta sonu izinleri yani çarşı izni bedelli askerler için geçerli olmamaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
Bedelli askerlik, acemilik olarak nitelendirildiği için 28 gün süresince çarşı izni bulunmuyor ama pazar günleri istirahat günü olarak kabul ediliyor. Askerlik yaparken birinci dereceden yakınlarını kaybeden veya eşleri doğum yapan kişiler, 10 günlük izninden faydalanabiliyor.
1-Yol süreleri yükümlülerin, e-Devletten müracaatlarında ADNKS (Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi) / askerlik şubelerine müracaatlarında müracaat ettiği askerlik şubesi ile eğitim birliği arasındaki mesafeye göre (800 km.-1 gün, 800 km.den fazla 2 gün) hesaplanmaktadır.
Bedelli askerlik yapan kişiler, Pazar günleri ne yaptıklarını da merak eder. Kişilerin 6 gün boyunca eğitime tabi tutulduğu bu süreç, Pazar günlerini bedelli askerlik yapanlara tatil kılmıştır. Bu sebeple de Pazar günleri herhangi bir eğitim olmaz ve dinlenme yapılır.
Ancak 1 aylık acemilik döneminde böyle bir şey mümkün olmamaktadır. Dolayısıyla bedelli askerlik de acemilik olarak nitelendirildiği için çarşı izni bulunmamaktadır. Ancak pazar günleri istirahat günü olarak nitelenmektedir.
Bedelli askerlikte 28 gün temel eğitim süresi verilen teklifle 21 güne çekilmişti. Bazı çevreler tarafından bedelli askerlikte temel eğitim süresinin kaldırılması yönünde açıklamalar gelmişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bedelli askerlikte temel eğitimin kaldırılmasının doğru olmayacağını söyleyerek noktayı koydu.
Yıllık ücretli izinleri işyerinin kurulu bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olanlara istemde bulunmaları ve bu hususu belgelemeleri koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren toplam dört güne kadar ücretsiz yol izni vermek zorundadır.
BEDELLİ ASKERLİKTE ÇARŞI İZNİ VAR MI? Bedelli askerlikte 1 aylık acemilik olarak adlandırıldığı için çarşı izni bulunmamaktadır. Çarşı izni 6 aylık askerlik durumunda geçerli olmaktadır.
Yol izni işçinin kıdeminden bağımsız ve tüm işçiler için en fazla dört gün olarak belirlenmiştir. Eğer gidilecek yer yakın bir yer ise gidiş ve dönüşte birer gün olmak üzere iki günlük yol izni de verilebilir. Yol izninin verilmesinin nedeni yıllık ücretli iznin kullanımında eşitlik sağlanma istenmesidir.
Bedelli askerliği, kanunda yer alan şartları yerine getiren kişilerin senelik olarak belirlenen ücreti ödeyerek yaptıkları kısa süreli askerlik hizmeti olarak tanımlamak mümkün. Bedelli askerlik hizmetinden yararlananlar, 28 gün temel askerlik eğitimi alarak askerlik hizmetini tamamlayabilir.
Bedelli askerlik, 26 Haziran 2019'da yeni askerlik kanunu ile kalıcı hale geldi. Bu kapsamda bedelli askerlik 28 gün yapılmaktadır.
Bedelli askerliğe yönelik en çok merak edilenlerden biri de çarşı izni hakkındadır. Bedelli askerlik yapan askerlerde hafta sonu çarşı izni bulunmamaktadır.
Evet, bedelli askerlikte telefon yakalatmanın cezası var.
İhlali ilk kez yapanlara genellikle kınama cezası verilir. İkinci kez yapanlara ise kademe ilerlemelerinin durdurulması veya kıdemlerinin düşürülmesi gibi daha ağır cezalar uygulanabilir.
Askeri kıyafetle fotoğraf paylaşma dışında askerde cep telefonu kullanılmasının yasak olduğu yapılan tebliğlerde askerlere bildirilmektedir.
Bedelli de olsa askerlik görevlerini bulundukları şehirden uzakta yapabilirler ve aileleri, yakınları ile bu süre boyunca ziyarete gelmezlerse görüşemezler. Bedelli askerlik yaparken hafta sonları görüş günlerinde ailenizle görüşebilirsiniz. COVID-19 pandemisi nedeniyle görüşler yasaklanmıştır.
Bedelli askerlik süreci, belirli bir süre boyunca askeri birliklerde hizmet etmeyi gerektirir ve bu süre boyunca askeri disiplin ve kurallara uymak önemlidir. Ancak hafta sonları tatil gibi değerlendirilir ama askerlerin belirlenen görevleri yerine getirmesi beklenir.
Bir diğer merak edilen ise bedelli askerliğin ertelenip ertelenmeyeceği oldu. Yükümlüler e-Devlet “Askerliğim” uygulaması üzerinden veya ikametine en yakın askerlik şubesi üzerinden sevke tabi tutulacakları tarihten 10 gün öncesine kadar ve en fazla 3 defa yapabilecektir.
Mayıs ayında askere sevk edilecek olanların, askerlik yol parası, sevk evrakı alındıktan sonraki 3 iş günü içinde PTT'ye yatırılır. Herhangi bir PTT şubesine, kimlik belgesi ile "Asal Ödemeler" beyanı verilerek askerlik yol parası alınabilir.
en geç saat 17:00 teslim olun, kayıt işlemleri filan yapılıyor ama herkes toplanmadan yer ve yatak dolap gittiğiniz yere rütbeliye komutana göre değişir ama saat 17:00 geçirmeyin askerliğin uzama sebebi 1 gün de ama rütbeliye göre değişirir..
Bedelli askerlik sevk tarihi ve katılacağı tarih birbirinden farklıdır. Genel olarak her adayın sevk tarihi aynıdır. Ancak adayın kütüğünün bulunduğu yer ile birliğinin bulunduğu yer arasındaki uzaklık katılacağı tarihi değiştirir. Çünkü bu mesafeye göre bedelli askerlere de yol izni verilmektedir.
Acemi birliğinde 05:30'da ya da en geç 06:00'da kalkılır… Eğitim ise 08:00 veya 09:00 sularında başlar… Eğitim komutanların mesai saati bitimi 17:00'de yahut 17:30'da sonlanır…
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri