İnternet tarayıcısında https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine gidin. Ekranda, öğrenciler ve veliler için ayrı ayrı "Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi" sekmesini seçin. Açılan sayfada öğrenci TC kimlik numarası ve e-Okul şifresi ile giriş yapın.
LGS tercih sonuçlarına göre hangi liseye yerleştirildiğini öğrenmek isteyen öğrenciler 'Hangi lise çıktığına nereden bakılır?' sorusuna yanıt arıyor. LGS kapsamında merkezi ve yerel yerleştirme sonuçları "http://www.meb.gov.tr" adresinden öğrencilerin erişimine açılacak.
Lise tercih sonuçları meb.gov.tr üzerinden erişime açıldı. Adaylar TC kimlik numarası ve doğum tarihiyle yerleştirme sonuçlarına ulaşabiliyor. Bu yıl 1 milyondan fazla 8'inci sınıf öğrencisinin katıldığı ve 562 birincinin çıktığı LGS kapsamındaki merkezi sınav 4 Haziran'da uygulandı.
4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki yerleştirme sonuçları www.meb.gov.tr adresinde erişime açıldı.
HANGİ LİSEYE YERLEŞTİĞİMİ NASIL ÖĞRENİRİM? Hangi liseye gidileceği e-okul üzerinden sorgulanabiliyor. Sorgulama için http://sonuc.meb.gov.tr/ adresine T.C. kimlik no ve doğum tarihi bilgileri girilmesi gerekiyor.
İlgili 27 soru bulundu
LGS tercih sonucuna göre hangi liseye gittiğini öğrenmek isteyenler "https://www.meb.gov.tr" adresinden veya "e-Okul giriş ekranı/meb.gov.tr tercih sayfası" yardımıyla kazandıkları liseyi öğrenebilecekler..
Binlerce 8.sınıf öğrencisi tercih sonuçları sorgulama yaparken “Hangi liseye gittiğimi nasıl öğrenebilirim?” sorusuna yanıt arıyor. Meb.gov.tr üzerinden erişime açılan tercih sonuçları sonrası öğrenciler kazandıkları liseyi e-Okul giriş ekranı üzerinden de öğrenebilecekler.
MEB, 2023 LGS sınavıyla ilgili şu bilgileri verdi; 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı %82 olarak açıklandı. Sınava katılan 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.
LGS tercih sonuçları için beklenen açıklama geldi. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi yerleştirme sonuçları "meb.gov.tr" ile "sonuc.meb.gov.tr" internet adresleri üzerinden erişime açıldı. Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile ulaşabilecek.
Çocuğum hangi okula gidecek? 2023-2024 eğitim yılında çocuğunun hangi okula kayıt olduğunu öğrenmek isteyenler Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sunduğu dijital servislerden biri olan e-Okul'a bakabilir ya da adreslerine göre okul sorgulama yapabilirler.
MEB tarafından duyurulan tarihlere göre LGS tercih sonuçları 24 Temmuz 2023 Pazartesi günü meb.gov.tr adresinde açıklanacak.
Çocuğunuzun hangi okula gideceğini öğrenebilmek için e-okul sistemindeki "e-kayıt işlemleri" başlıklı duyuruya tıklayın. Açılan sayfaya öğrencinin T.C. kimlik numarası ve doğum tarihini yazıp ardından sisteme giriş yaparak öğrencinizin hangi okula gideceğini öğrenebilirsiniz.
LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları 24-28 Temmuz arası alınacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-04 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 7 Ağustos'ta açıklanacak.
Fen Liselerinde öğrenim süresi 4 (dört) yıldır. Sayısal derslerin ağırlıklı olarak okutulduğu okullardır. Merkezi yerleştirme ile öğrenci alan okullardır.
KAYIT YENİLEME İŞLEMİ 1. Süresi içinde kayıt yenileme işlemi yapılmazsa ne olur? Öğrenciler, her yarıyıl başında Senato'nun belirleyeceği süreler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Bu kılavuzda okulların taban puanları ve yüzdelik dilimleri yer alacak. LGS'de tam puan 500 olarak hesaplanıyor. En düşük puan ise 100…
LGS sınavında öğrencilerin tercih yapabilmesi için herhangi bir baraj sınırı bulunmamaktadır. Öğrenciler sınav puanıyla veya adrese dayalı yerleştirme işlemi yapabilirler. Bu liselerde öğrencilerde puan şartı aranmaz dolayısıyla baraj puanı bulunmamaktadır.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
Elazığlı çoban Muhammet LGS'de Türkiye ikincisi oldu - YouTube.
İlköğretim 8. sınıfta okuyan öğrenciler ise eğitim sisteminden ayrılamayacaklar ve zorunlu eğitimlerine devam edeceklerdir. Bu öğrenciler 2012 – 2013 öğretim yılında lise 1 (9. sınıf) öğrencisi olarak öğrenimlerine devam etmek zorundadırlar.
"Bu yılki LGS merkezi sınavını 15 bin 532 okulda, 81 bin 570 salonda gerçekleştireceğiz. İki oturumda toplam 465 bin 274 görevlimiz yer alacak. Bu yıl 8'inci sınıfta 1 milyon 246 bin 429 öğrencimiz kayıtlı, bu öğrencilerimizden yaklaşık 256 bini deprem bölgesinde bulunuyor.
Sınava girmese bile lise okumak zorunlu olduğu için sınava girmeyen öğrenciler yerleşmek zorunda kalacak. LGS'ye giremeyen öğrenciler sadece okul puanıyla da liselere girebilecek. Okul puanıyla girecek öğrenciler, adreslerine en yakın okula kayıt oluyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri