Necip Yılgın - Beni Candan Usandırdı - YouTube.
Beni Candan Usandırdı - Fuzuli Kantatası - Terzi Dizisi Müziği - YouTube.
Terzi Dizisindeki Şarkı - Beni Candan Usandırdı - Şövked Elekberova (Sözleri/Lyrics) - YouTube.
Beni candan usandırdı şiiri - Fuzuli.
Fuzûlî - 3 - Beni Cândan Usandırdı - YouTube. Eyle ser-mestem ki idrâk etmezem dünyâ nedür Men kimem sâkî olan kimdür mey-i sahbâ nedür (Ben öyle bir sarhoş hâldeyim ki dünya nedir idrak edemiyorum. Ben kimim, aşk şarabı sunan güzel kimdir, şarap nedir bunları bile bilmiyorum.)
İlgili 26 soru bulundu
Ahmet Aslan (d. 1971; Hozat, Tunceli), Zaza asıllı Türk müzisyen. Türkçe ve Zazaca halk eserleri söylemektedir.
Fuzûlî'nin her ne kadar kesin olmasa da 1483 yılında Akkoyunlular zamanında şimdiki Irak'ta Kerbela veya Necef'te veya Kerkük iline bağlı Kale semtinde doğduğu tahmin edilir.
Fuzuli Kantatası (Hüseyin Turan) (DOLU 2012) - YouTube.
Fuzûlî'nin ölüm tarihi hemşerisi Ahdî'nin verdiği “göçdi Fuzûlî" veya “geçdi Fuzûlî" sözlerinin ebced hesabıyla karşılığı olan 963/1556 yılıdır.
Şeb-i hicrân yanar cânım döker kan çeşm-i giryânım Uyarır halkı efgânım kara bahtım uyanmaz mı (Ayrılık gecesinde canım yanıyor ve ağlayan gözlerim artık kanlı yaşlar döküyor. Ağlayıp inlemelerim insanları uykularından uyaracak dereceye ulaştı.
Dizide karakterin sürekli dinlediği müzik Azerbaycanlı sanatçı Cahangir Cahangirov'a ait Fuzuli'nin meşhur gazelidir.
Terzi | Fuzuli Kantatası | Netflix - YouTube.
bestesi azerbaycanlı sanatçı cahangir cahangirov'a aittir.
Peyami saatin hikayesini anlatırken adeta aydınlanıyor. #Terzi final sezonuyla 3 Kasım'da Netflix'te.
Ünlü terzi Peyami, en iyi dostunun müstakbel eşi için gelinlik dikmektedir. Ama hiç görmediği bu kız beklenmedik şekilde hayatına girince, Peyami'nin sırlarına bir yenisi eklenir. Binlerce seçenek, sınırsız eğlence. Bu sürükleyici dramada Çağatay Ulusoy, Şifanur Gül, Salih Bademci ve Olgun Şimşek başrolleri paylaşıyor.
Fuzûlî, Farsça divan tertip etmiştir. Farsça eserleri arasında divanından başka Heft-câm (Sâkinâme), Sıhhat u Maraz (Hüsn ü Aşk) mesnevisi ve Rind ü Zahid adlı mensur eseri tanınmıştır.
Fuzûlî'nin eserlerinde, gazel ve mesnevilerinde kullanılan Azerî Türkçesi kelimeleri asırlar boyu, Fuzûlî'den önce ve Fuzûlî'den sonra, kullanılmış Azerbaycan Türkçesinin kelimeleridir.
Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden olan Fuzûlî de İran edebiyatının büyük gazel üstadı Hâfız'dan etkilenmiş fakat ardından kendi sanat anlayışı çerçevesinde Türkçe şiirin en güzel örneklerini sunmuştur.
Şah İsmail'e yazdığı "Beng ü Bade" mesnevisinden 1508'de Bağdat'ta bulunduğu anlaşılan şair, "Fuzuli" adını, kendi şiirlerinin diğer şairlerin şiirleriyle karıştırılmaması için aldı ve böyle bir mahlası kimsenin beğenmeyeceğini düşündüğü için kullanmaya başladı.
Divan edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Fuzûlî, 16. yüzyılda kendi ifadesiyle Irak-ı Arap bölgesinde yaşamıştır.
Fuzûlî Osmanlı sarayının hizmetine girmiş ve padişaha kasideler sunmuştur. Padişah tarafından beğenilen kasideler karşılığında da 9 akçelik maaşla ödüllendirilmiştir. Ancak maaşını alamayınca, bürokrasiyi, rüşvetçiliği ve yozlaşmayı yeren kâfiyeli nesir tarzında Şikâyetnâme'yi yazmıştır.
Fuzûlî, Türk edebiyatının en büyük şairi kabul edilir. Şiirlerinde aşk unsuru çoktur.
Gerçek adı Mehmed bin Süleyman olan şair hem "kendini ilgilendirmeyen işlere karışıp lüzumsuz sözler söyleyen kimse", hem de "yüce, üstün, erdemli" anlamına gelen Fuzuli mahlasıyla tanındı.
Fuzuli derin ve samimi bir aşk şairidir. Ölüm, toplum, yoksulluk, felsefe, tabiat temalarını hep bu aşk etrafında yazmıştır. Çağdaşlarına göre sade bir dili vardır. Ayrıca Yedi Ulu Ozan'dan biri kabul edilir. 1556'da Kerbelâ'da ölmüştür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri