Çamaşırlarınızı, mutlaka rengine göre ayırın. Renkli çamaşırlarla, beyazların beraber yıkanması çamaşırların grileşmesinin en büyük nedenidir. Ayrıca, beyaz diye açık gri ve kremleri de beyazlarla yıkayayım gibi bir düşünceye girmeyin. Tüm bu renklerin ayrı yıkanması gerekli.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Makinenin deterjan gözüne beyazlar için özel üretilen bir deterjan koymalısınız. Beyazlatıcı pigmentler sayesinde daha beyaz çamaşırlara ulaşabilirsiniz. Yumuşatıcı kısmına ise ferah kokulu çamaşırlar için yumuşatıcı eklemeyi unutmayın.
Yanlış miktarda deterjan kullanırsanız, kireç ve sabun artıkları kıyafetlerinizde birikebilir (gri kaplama). Kireç nedeniyle gri renge dönen beyaz havlular, deterjan yerine az miktarda sitrik asit tozu veya sirke ile çamaşır makinesinde yıkanarak tekrar beyazlaştırılabili.
Beyazları yıkarken standart miktarda deterjan ve yumuşatıcı kullanmalısınız. Beyaz kıyafetleriniz farklı kumaş türlerine sahiptir. Bu nedenle kumaş türüne ve üzerinde bulunan yıkama talimatlarına dikkat etmek önemlidir. Örneğin; pamuk kumaşlarla ipek veya kaşmir ürünler aynı anda ve şekilde yıkanmamalıdır.
İlgili 27 soru bulundu
Beyaz kıyafetinizi içerisine koyun ve 5 saat boyunca arada bir karıştırmak sureti ile bekletmelisiniz. Sonrasında ise beyaz kalıp sabun ya da bulaşık deterjanı ile birlikte elde yıkamanız sonucunda büyük bir oranda renginin ağardığını göreceksiniz.
Ürün Açıklaması Domestos'tan Hijyenik Leke çıkarıcı ile çamaşırlarınızda lekelere son! Beyazlar ve Açık Renkliler İçin Hijyenik Leke Çıkarıcı 1 lt güçlü bir çamaşır leke çıkarıcıdır.
Kireç ve kir kalıntıları makinenizin performansını etkiler.
Rezistans ve tambur üzerine oturan kireç, makinenin verimli çalışmasını engeller. Her yıkamada, kir ve artıklar makinede birikir ve yıkama suyuna karışır. Böyle bir ortam temiz çamaşırlar elde etmenizi engeller.
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
Pamuklu beyaz çamaşırlar en az 50 en fazla 70 derecede, pamuklu programda yıkanmalıdır. Beyaz iç çamaşırları ise yine en az 50 derece olmak üzere 90 dereceye kadar yüksek ısılarda yıkanabilir. Yünlü ve ipek kumaşlar beyaz dahi olsa yüksek ısıda yıkanmamalıdır, çünkü küçülüp çekebilirler.
Beyazların yıkanma derecesi, kumaş türüne göre değişiklik gösterse de ideal sıcaklık 60 derece olarak kabul edilir. Bu sayede arzu edilen kar beyazı rengini elde etmek mümkün hâle gelir.
Bir galon kaynar suya bir bardak kabartma tozu karıştırın, ardından ocaktan alın ve kirli beyaz çamaşırları ekleyin. En az bir saat veya gece boyunca ıslanmalarını bekleyin. Sodyum bikarbonat, onları donuk bırakan pamuklu giysiler üzerindeki toprağı kesmeye yardımcı olacaktır. Her zamanki gibi yıkayın.
Karbonat dişleri beyazlattığı gibi çamaşırları da bembeyaz yapıyor. Sonuçları gördüğünüzde hep bu yöntemi kullanmaya başlayacaksınız. Kumaşın en derinlerine işleyebilen karbonat, lekeleri çabucak geçiriyor. Aynı zamanda kumaşların yumuşaması konusunda yardımcı oluyor.
Beyaz çamaşırları yıkarken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise çamaşır suyu kullanımından mümkün olduğu kadar kaçınmak. Çünkü çamaşır suyu beyaz çamaşırları zaman içinde sarartır. Zorlu lekeleri çıkarmada işe yarıyor olsa da, kıyafetlerin çok kirli değilse çamaşır suyu kullanmamalısın.
Beyazları yıkama, diğer çamaşırlardan ayrı yapılmalıdır. Beyazları yıkama sürecinde, beyazlığı korumanın en iyi yolu, beyaz maddeleri kumaşın kaldırabileceği ideal sıcaklıkta birlikte yıkamaktır. Tavsiye edilen ısı ayarını kullanarak Ariel gibi uygun bir deterjan seçin.
Beyazlarda oluşan kirleri, lekeleri söküp alır ve bunun yanı sıra beyazların ilk günkü kadar yeni, tazelenmiş şekilde görünmesini sağlar. Etkisi yalnızca beyazlarda sınırlı değildir ve renkliler için çamaşır sodası kullanıldığında da kıyafetlerin renklerinde solma yapmadan derinlemesine çıkarır.
Genellikle cilt pulları, vücut yağları ve çamaşır deterjanının birleşiminden küflü yağ maddesi oluşur ve çamaşırlarda kötü kokunun oluşmasına sebep olur. Ayrıca sadece sıvı çamaşır deterjanı kullanmak ve düşük sıcaklıkta makineyi çalıştırmak da bu küfün oluşmasına neden olan sebeplerdendir.
4) Bulaşık Makinesi Tableti
Bulaşık makinesi tabletiyle çamaşır makinesi temizleme de mümkün!
Öncelikle yapmanız gereken grileşen veya sararan kıyafetinizi ıslatmak olacak. Islattığınız çamaşırı biz zemine serin lekeli bölgeleri arap sabunuyla güzelce övün ardından bulaşık parlatıcı ekleyin tekrar övün bu aşamada eldiven kullanabilirsiniz. Çamaşırı dairesel hareketlerle ovalayın.
Bir ölçü kabı içerisinde 2 kaşık limon tozu ile beraber 1 bardak sirke öncelikle karıştırılmalıdır. Daha sonra limon tuzunun bu karışım içerisinde erimesi beklenmelidir. Ardından elde edilen bu karışım makinenin iç kısmına ya da deterjan bölümüne eklenebilir.
Öncelikle beyazları yıkarken arasına hiçbir şekilde renkli çamaşır girmemesine özen göstermelisiniz. “Beyazlar kaç derecede yıkanırsa kirleri en iyi şekilde çıkarır?” diye merak ediyorsanız kirler fazlaca gösteren bu çamaşırları 60 derecede yıkamanız gerektiğini bilmelisiniz.
İpekli bir kumaş olmadığı sürece beyazları 50 veya 60 derecede yıkamak mümkün. Aynı zamanda sentetik, pamuklu ya da yünlü programlardan birini seçmek suretiyle beyazlar rahatlıkla yıkanabilir. Böylece beyazların rengi solmadan rahatlıkla ilk günkü gibi ve tertemiz şekilde kıyafetleri kullanmak mümkün olur.
ÇAMAŞIR SUYUNUN KIYAFETLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
Çamaşır suyunun kumaşlar üzerindeki ilk etkisi, çamaşırları beyazlatarak kendini gösterir. Yüzeyine değdiği bir maddeyi ilk önce beyazlatır; yani ağartır.
Deterjan hangi göze konulmalı
Deterjanınız, makinenin ön üst kısmında yer alan deterjan çekmecesini açtığınızda II sembolü ile ifade edilen ana yıkama gözüne koyulmalıdır. I sembolü ile ifade edilen ön yıkama gözü sadece "Ön yıkama programı" seçildiğinde kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri