Anadolu yakasındaki koruluk Beykoz Paşabahçe koyundan Karadeniz'deki Rıva'ya kadar uzanır. 297 dönüm koruluk, her iki Meşrutiyette de Ayan üyesi Abraham Paşa adlı zengin bir Ermeni vezirin malı olduğu için bu adla tanınır.
Günümüzde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan koru, halkın ziyaretine açıktır.
Beykoz ile Paşabahçe arasındaki sırtlardan başlayarak Riva'ya kadar uzanan Abraham Korusu ya da daha bilindik adıyla Beykoz Korusu, 150 dönümlük alanıyla Boğaziçi korularının en büyüklerindendir. Günümüzde Koru içinde iki büyük mağara, beş havuz ve bir saray kalıntısı bulunmaktadır.
Beykoz Korusuna giriş ücreti bulunmamaktadır ancak özel aracınızla giderseniz otopark ücreti ödemek zorundasınız. Beykoz Korusu 08:00 ile 23:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Beykoz Korusu ya da Abraham Paşa Korusu, İstanbul Boğazı sırtlarında, Beykoz Merkez mahallesi ile Paşabahçe mahallesi arasında geniş bir arazi üzerine yayılmıştır. Yüzölçümü 27,9 hektardır. Boğaz'a bakan yamaçlardan başlayarak içlerde Riva'ya kadar uzanır.
İlgili 18 soru bulundu
Çocukluğu. Abraham Lincoln, 12 Şubat 1809 tarihinde, Thomas Lincoln ile Nancy Lincoln adında iki eğitimsiz çiftçinin ilk çocuğu olarak Kentucky eyaletinde bir kulübede dünyaya geldi. Abraham adı annesi Nancy Hanks tarafından konulmuştur ve Lincoln'e ikinci bir ad verilmemiştir.
05.06.2022 ailecek mihrabat korusuna gittik. Kahvaltı yapmayacaksanız sadece gezeceksiniz, giriş 12 TL. Kahvaltı yapacaksınız ücret almıyorlar.
Beykoz tarihi yalıları ile de ünlüdür. Anadolu Hisarı'ndan Beykoz Yalıköy'e kadar birçok özel mülk konumunda olan tarihi yalılar, Boğaz görünümüne güzellik katmaktadır. Bu yalıların en önemlisi Anadolu Hisarı'ndaki Hekim Paşa Yalısı'dır.
Son bir yıl içinde yüzde 8 artış gösteren Beykoz, Türkiye'nin en pahalı ikinci ilçesi oldu.
İstanbul ilinde toplam 54 adet koru ve özel orman vardır. Bunların toplam yüzölçümü 6735,8 hektardır. Denetimi İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. İstanbul'daki koruların 11'i İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aittir.
“İstanbul'da ekli listede yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanlarında ateşsiz piknik yapmak, spor vb. faaliyetlerde bulunmak serbesttir. Bu alanlarda mangal yapmak ,tüp kullanmak, ateş yakmak yasaklanmıştır.”
Sinesinde Yuşa hazretleri başta olmak üzere kadim Beykozlulara ebedi istirahatgah olan bir belde. Beykoz'un tarihine ilişkin olarak bilinen en eski tarih M.Ö. 900'lerdir.
1833-1918 yılları arasında yaşayan Abraham Paşa, Osmanlı İmparatorluğu ile Mısır Hıdivliği arasında önemli rol oynamış bir Ermeni veziridir. Babası, Kigork, Mısırlı bir sarraf olup, İsmail Paşa'nın Kapı Kâhyalığında da bulunmuştur. Abraham paşa, tahsilini Mısır'da yaptı.
Osmanlı dönemindeki Dersaadet Belediye Nizamnamesi'nde 6 Ekim 1868'de kurulduğu, 21 Mayıs 1875'te fiilen hizmete başladığı kayıtlı olan Beykoz Belediyesi, İstanbul'da kurulan ilk beş belediye arasında yer alıyor.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2018 yılı rakamlarına göre Beykoz ilçesinin toplam nüfusu 251.087´dir. Bu nüfusun yüzde 10´u köylerde yaşar, yıllık nüfus artış hızı binde 3´tür. İlçe merkez nüfusunun çoğu genellikle İzmir,Bursa,Antalya,Kıbrıs ve Karadeniz İllerinden oluşmaktadır.
BEYKOZ'DA YAŞAM
İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Beykoz yaşam kalitesi yüksek ilçelerin başında gelir. Geniş yeşil alanlara sahip olan ve Marmara Denizi ve İstanbul Boğaz'ı ile çevrelenmiş olan ilçe şehrin en huzurlu ve sakin bölgeleri arasında yer alır.
Adını 18. yüzyılın başlarında sadrazam Damat İbrahim Paşa tarafından III. Ahmet için yaptırılmış Mihrabat Kasrı'ndan alıyor, birkaç kez el değiştirmiş ve sonunda Sadullah Paşa'nın eşi tarafından Mısırlı Abbas Hilmi Paşa'nın kızı Rukiye Hanım'a yüz görümlüğü olarak hediye edilmiş.
Mihrabat - Restaurant'ında alkol bulunmayan Mihrabat Korusu'nda çayınızla birlikte okuyacağınız gazeteye ve benzersiz lezzetlerine etkileyici boğaz manzarası eşlik edecektir. #Kanlıca #İstanbul #Beykoz | Facebook.
İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı, Kanlıca semtinin sırtlarında yer alan Mihrabat Korusu, Boğaz manzarasını en iyi gören İstanbul'daki adreslerin en başında yer alıyor. Mihrabat Korusu'na ulaşım için yolculuğunuza nereden başlayacağınıza bağlı olarak farklı seçenekleri kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri