Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri'yi seçin. Sonuç listesinde kullanmak istediğiniz geri yükleme noktasını ve ardından Etkilenen programları tara'yı seçin.
Eğer bilgisayarınız sürekli çöküyor ve mavi ekran görünüyorsa, bunun arkasında birçok sebep vardır. Sürücülerin güncel olmaması, donanımda bir hata olması veya tıkanmış fanlar nedeniyle yeterli hava akışının olmaması gibi durumlar bilgisayar çökmelerine yol açar.
PC çökme sorunları, genellikle donanım kaynaklı sorunlar, yazılım ve sürücü uyumsuzlukları, veya virüs ve malware etkileri gibi farklı sebeplerden kaynaklanır. Donanım bileşenlerinin düzenli kontrolü ve gerektiğinde yenilenmesi, sistem çökmesine neden olabilecek donanım kaynaklı sorunları minimize edebilir.
Çökme belirtileri kendi başlarına belirli bir problemin göstergesi olmasalar da asıl sorunun niteliğini belirlemede yardımcınız olur. Cihazınızdan çıkan seste bazı teklemelerin olması PC'nizin nihayet çökeceğine ya da yanıt vermeyeceğine dair bir göstergedir.
Bilgisayar kapalı durumdayken klavyede F9 tuşunu basılı tutun ve aynı anda Güç tuşuna basın. Not: Bazı modeller, WinRE'ye F12 tuşu ile girebilir. F9 tuşu işe yaramazsa işlemleri tekrarlayın ve WinRE ortamına girmek için F9 yerine F12'ye basın.
İlgili 15 soru bulundu
Windows Masaüstünden:
Başlat, Güç öğesini seçin ve ardından Yeniden Başlat öğesine tıklarken Shift tuşunu basılı tutun. Başlat, Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Kurtarma öğesini seçin.
F8 tuşuna Windows logosu görünmeden önce basmanız gerekir. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma isteği görünene kadar bekleyerek ve bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatarak yeniden denemeniz gerekir.
Bilgisayarınızın kendi kendine kapanmasının sebebi, anakart, fan ya da ekran kartından kaynaklı olabilir. Bu sorunların hepsi ciddi problem kaynaklarıdır. Bilgisayarınızı bilgisayarcıya götürmeniz gerekebilir. Bilgisayar çalıştığı sürece ısınır.
Bilgisayarlar Anakart, işlemci, RAM, Hard disk gibi donanımlar olmadığı sürece çalışmamaktadır. Bir ses kartı olmadan bilgisayarınızı çalıştırabilirsiniz. Ancak bu temel donanımlar olmadan asla cihazınızı çalıştıramazsınız.
Bilgisayar sisteminin bir anda çökmesi, ekran kartının çok fazla yüklenmesi durumunda gerçekleşiyor. Ekran kartının işlemcisi çok fazla iş yükünü kaldıramadığı için güvenlik sistemi gereği kendini kısa süreli olarak kapatıyor ve yeniliyor. Bu aşamada bilgisayar sistemi de doğal olarak kapanmış oluyor.
işlemci bozuk olduğunda bilgisayar hiç açılmaz. oyunlar kasıyosa başka sorunlar var demektir. işletim sisteminin bakımsız olması, sürücülerin güncel olmaması, arkaplanda çalışan uygulamalar/virüsler, ekran kartı, ram vs.
Bilgisayar açıksa derhal kapatın ve güç adaptörünü, şarj kablosunu ve diğer harici cihazları çıkarın. Bilgisayar kapalıysa tekrar açmayın. Bilgisayarı dikkatlice ters çevirin ve içindeki suyu tahliye edin, ardından yumuşak bir bez gibi emici bir araç kullanarak yüzeyde kalan suyu temizleyin.
Ekran Kartı Neden Çöker? Ekran kartının çökmesi gibi bir durum ile karşılaştığınızda korkmanıza gerek yoktur. Ekran kartları üretici markaları, ürünlerinin içerisine koydukları güvenlik yazılımı sayesinde olası bir anormal durumda ekran kartının çalışmasını durdurarak bileşeni koruma altına alırlar.
Bilgisayar açılmıyor sorununun pek çok farklı nedeni olabilir. Bu nedenlerden biri basit bir güç sorunu olabilir ya da harici bağlantı kablolarında yaşanan bir temassızlık. Sürücülerden biri güncel olmayabilir ya da iç donanımlardan biri artık işlevini yerine getirmiyordur.
Klavyenizde Windows tuşu + X tuşlarına basın ve Hazırda Beklet'i seçerek Kapat veya >kapatın.
Öte yandan bilgisayarı açık bırakmak, bilgisayarın güç dalgalanmalarından zarar görme riskini artırır. Bir dalgalanma koruyucusu, bu tehlikeye karşı önemli ölçüde koruma sağlar ancak bir güç dalgalanmasının bilgisayarınıza zarar vermemesini sağlamanın tek yolu bilgisayarı kapatmak ve fişini çekmektir.
1- Bilgisayarınızı açmak için On-Off tuşuna basın. 2- On-Off tuşuna basıldığında ESC basılı tutun. 3- F11 tuşuna basın.
Bilgisayarı açma ve kapatma: Bilgisayar kasanın üzerindeki power(güç-elektrik) düğmesine basarak açılır. Bilgisayarı kapatırken önce başlat düğmesine basarız. Daha sonra kapat seçilerek bilgisayarı kapatmış oluruz.
Recovery menüsüne giriş Neredeyse her Android cihaz ortak olan tuş kombinasyonu ile bu menüye erişim sağlayabilirsiniz. Cihazınızı kapattıktan sonra Ses açma + Ana ekran tuşu + Güç tuşuna basılı tutarak telefonu açın. Açılış logosu görüldüğü anda güç tuşuna basmayı bırakın.
Recovery mode ses tuşları ve power tuşuna aynı anda bastığımızda aktif olur. Açılmayan telefon ve tabletlerde çok sık kullanılan kurtarma yöntemidir. Aynı zamanda unutulan ekran kilidi için de recovery mod aktif hale getirilerek resetleme işlemi sağlanır.
4- CMOS başlangıcına gider.F111- Bütün internet tarayıcılarında Tam Ekran moduna geçişi sağlar. 2- DELL, GATEWAY ve LENOVO bilgisayarlarda açılırken basılırsa gizlenmiş recovery bölümünü açar. F121- Microsoft Wordde kaydet penceresini açar. 2- SHIFT + F12 word dosyası olarak kaydetmeyi sağlar.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri