Bingöl merkeze bağlı Sancak beldesinde bir köylü tarafından öldürülen 8 metre uzunluğundaki dev yılan görenleri hayrete düşürdü. Bingöl merkeze bağlı Sancak beldesinde bir köylü ot biçme sırasında dev bir yılanla karşılaştı. Köylü tarafından öldürülen 8 metre uzunluğundaki dev yılan, görenleri hayrete düşürdü.
Türkiye'de yaşayan en büyük yılanlardan olan sarı yılan Tunceli'nin Pülümür ilçesinde görüntülendi. Zehirsiz bir tür olan yılanın ağaca tırmanması bir vatandaş tarafından kayıt altına alındı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Doğa Parkı'na bağışlanan 5 metre uzunluğunda olan ve 100 kiloluk ağlı piton, aynı zamanda Türkiye'nin de en büyük yılanı.
Alınan ekran görüntüleri açık kaynaklar üzerinden aratıldığında, iddia videosunun Jason Moolman tarafından 21 Ekim 2018'de "Ballito'da devasa piton görüldü" başlığıyla Youtube'a yüklendiği görülüyor. 19 milyon görüntülenmeye ulaşan videonun güncel olmadığı ve Güney Afrika'nın Ballito kentinde kaydedildiği ortaya ...
Guinness Rekorlar Kitabı'na göre, şimdiye kadar ölçülen en uzun yılanın uzunluğu 10 metredir. En ağır yılan ise 183 kilogram ağırlığındaki bir piton.Titanoboa yılanının büyüklüğü bunlarla kıyaslandığında önemi ortaya çıkıyor.
İlgili 32 soru bulundu
En az yaşayan yılanlar su yılanlarıdır. Bunların ömrü de ortalama 7 yıldır. En çok yaşayan yılan türü ise anakonda olup ortalama ömrü 30 yıldır. Kral kobra olarak isimlendirilen zehirli yılan ise 15-20 yıl arasında yaşar.
Erişkin bir Anakonda yılanının boyu ortalama 8-10 metreye kadar ulaşabilir. dünya üzerinde yaşayan en büyük ve en uzun yılan olma özelliğini elinde tutar. Bu yılanlar yaşamları boyunca büyümeyi sürdürdüklerinden 20 metre uzunluğa ve 500 kiloya kadar erişme rekoruna sahip olabilmektedirler.
Yılanlar genellikle keskn kokulardan hoşlanmazlar bu nedenle bulunduğu bölgelere kükürt ve kireç koymak onları bulundukları ortamdan tamamen uzaklaştıracaktır. Ayrıca yılanı uzaklaştırmak için bulunduğu bölgeye naftalin koymakta bir diğer etkili yöntemdir.
Kirpiler yılanların en büyük düşmanlarıdır. Kirpilerin azalması ve göçmen kuşların da gecikmesi, yılanların daha fazla olmasına neden oldu.
Birçok klibe, filme ve tanıtım destinasyonuna da konu olan evlerin mavi boyaları akrepleri, yılanları evlerden uzaklaştırırken turistleri ise bu renkleri ile cezbediyor. Mavi pencereli beyaz evlerin vazgeçilmezi ise bahçesine dikilen begonvilleri, fesleğeni ve kapı önüne gömülen nazar boncuğu oluyor.
Coğrafi dağılım. Çöl kobrası genel olarak Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan Şanlıurfa ili, Irak'ın büyük çoğunluğu, batı İran (Huzistan Eyaleti ve Fars Eyaleti) ve Arap Yarımadası (Kuveyt ve Suudi Arabistan) yayılım gösterir. Suriye'den varlığı kaydedilmiştir.
Türkiye'nin en zehirli yılanı olarak bilinen "Anadolu engereği" Kilis'te görüntülendi. Vatandaşların bölgede sıklıkla yaşadığı bilinen yılana karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi.
Zehri çok fena" yorumlarında bulundu. Türkiye'de de dünyada olduğu gibi mevsimler kaydı. Mevsimlerin kaymasının ardından genellikle yaz aylarında görülen yılanlar, kış aylarında da ortaya çıkmaya başladı. Kilis'te görülen Türkiye'nin en zehirli yılanı ise tüyler ürpertti.
Türkiye'de yaşayan en büyük yılanlardan biri olan sarı yılan Tunceli'de görüntülendi. Tunceli, doğası ve zengin yaban hayatı ile dikkat çekiyor.
Dünyanın en zehirli yılanı Kara Mamba yılanıdır. Görme yetisi gelişmiş olan kara mambaların en önemli özelliklerinden biri hem gündüz hem de gece avlanabilmesidir. Avına sinsice yaklaşan bu yılan türünün zehri bir fili bile birkaç dakika içerisinde öldürecek kadar güçlüdür.
Brezilya'da Yılan Adası olarak bilinen, dünyanın en çok yılan nüfüsunu barındıran bir ada bulunuyor. Her 1 metrekarede 11 yılan olduğu tahmin ediliyor.
Evinizin etrafında yumurtlayan tavuklarınız ve civcivleriniz varsa, tüm duyuları son derece gelişmiş olan yılanlar, onların kokusunu alır ve yiyecek bulmak için evinize yaklaşır. Aynı şekilde evinizin etrafında fare ve benzeri kemirgenlerin olması, yılanların yaşam alanlarınıza yaklaşmasına neden olur.
Mongoose isimli bu hayvan yılanların en büyük kabusudur. Firavun faresi olarak da bilinen bu hayvanını anavatanı Hindistan'dır. Yılan ve firavun faresinin karşılaşmalarında sürpriz bir sonuç çıkmadığı sürece kazanan hep firavun faresidir.
Sıkıştırıldıklarında, yakalanmaya çalışıldığında ve üzerine basıldığı durumlarda saldırgan olabilirler fakat hiçbir zaman durup dururken yani tehlike hissetmedikleri durumda saldırgan davranışlar sergilemezler. Bu nedenle yılanla karşılaşılması durumunda yılanı rahatsız etmeden yolunuzu değiştirmeniz yeterlidir.”
Yılanlar çoğu zaman avlarını ısırırlar, ancak sık görülmese de, genellikle savunma amaçlı olarak insanları ısırdıkları da olur. Çoğu yılan zehirsizdir ve avlarını genellikle zehir kullanmadan boğarak öldürürler.
Pençeleri ile buldukları hayvanları öldürüp onları yiyebilirler. Kedilerin yılan yediğine de rastlanmıştır. Bu yüzden yılan da kedilerin yediği görülen hayvanlar arasında yerini alır. Ancak bu kedilerin her zaman yılanlarla uğraşacağı ve onları yemek isteyeceği anlamına gelmez.
Baharın gelmesiyle birlikte kış uykusundan uyandıkları için kendilerini göstermeye başladılar. Yılanları görenlerin sakin kalması ve onları rahatsız etmemeleri çok önemli. Zehirsiz oldukları için insanlara zarar vermeleri mümkün değil. Bu nedenle kesinlikle öldürmeyin.
Kara mambanın karada yaşayan en hızlı yılan olduğu bilinmektedir. İddialara göre saatte 20 km. civarı bir hıza ulaşabilir.
Komodo ejderiyle (Varanus komodoensis) birlikte pullu sürüngenler takımının (yılanlar ve kertenkeleler) en ağır türü olarak kabul edilir. Bilinen en büyük örneği (2000'de keşfedildi) 5.21 m uzunluğunda ve 97.5 kg ağırlığında bir dişi idi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri