Hamilelik süresi 22 aya yakın sürüyor
Afrika filleri, herhangi bir memeliye kıyasla en uzun gebelik süresine sahiptir. Gebelikleri yaklaşık 22 ay sürerken, 4 yılda bir doğum yaparlar.
İneğin tohumlandığı zamandan itibaren 9 ile 11 ay arası bir sürede inek yavru doğurur.
Afrika filleri 22 ay boyunca gebe kalırken, Asya kökenliler 18-22 aylık bir gebelik süresine sahiptir. Genellikle on yılda iki ya da üç kez doğum yaparlar. Calve adı verilen bebek filler ortalama 100 kg ağırlığında doğar annelerini birkaç yıl emebilir.
Filin kalbi 12 ilâ 21 kg arasındadır. Memeliler arasında sıra dışı bir şekilde kalp apeksi çift uçludur. Ayakta iken filin kalbi dakikada 30 kere atar.
İlgili 25 soru bulundu
FIKIH. Fil etinden, derisinden ve dişlerinden faydalanılması açısından fıkha konu olmuş ve fakihler bu hususta çeşitli görüşler ileri sürmüşlerdir. Hanefî, Şâfiî ve Hanbelî mezheplerine göre filin etinin yenmesi haramdır.
2 ay yani yaklaşık 60-70 gün arasında doğum yaparlar. Kedilerin doğum yapabilmesi için 6 ile 9 ay boyunca beklenmesi gerekir. Çünkü kedilerin vücut gelişimi bu aylarda tamamlanıyor.
Afrika eşeklerinin gebelik sürele- ri 12 aydır ve bu süre sonunda bir yavru doğururlar. Asya eşeğiyse 9-12 aylık bir gebelik süresi geçirir. O da tek yavru doğurur. Yeni doğan eşek yavruları, bir saat sonra kendilerini toparlar, ayağa kalkar ve annelerinin 70 Bilim ve Teknik Page 4 peşi sıra yürümeye başlarlar.
Çünkü; Bir boğa tabii aşım ile yılda en fazla 200 ineği dölleyebilir. Bundan da ortalama 160- 170 yavru elde edilir. Aynı boğanın spermasıyla suni tohumlama yapılırsa bir yılda 20.000 baş inek döllenir. Bundan da yaklaşık 16.000 baş yavru elde edilebilir.
Kedilerde olduğu gibi köpeklerde de hamilelik süresi ortalama 2 ay yani 52-65 gün arasında olur. Köpeklerin doğum süresi 62 gün öncesi erken doğum, 62-64 gün ise normal doğum, 64 sonrası ise geç doğumdur. Hamile kalınan gün sayısının 70 ve üzeri olması ise hem anne hem yavru köpeğin sağlığı açısından tehlikelidir.
140 tonu geçebilen ağırlığı ile mavi balinanın gelmiş geçmiş en büyük hayvan olduğuna inanılmaktadır. Dinozorlar çağında yaşadığı bilinen en büyük canlı Argentinosaurus'dur ve Mesozoik devirde yaşamış olan bu canlının ağırlığının bile ancak 90 tona ulaşabildiği tahmin edilmektedir.
Fil yavrusuna Filiz denir ve Filiz ismi verilir.
*Ergin olanlar 2-3 ay aç kalabilir fakat susuzluğa 1 ay dayanabilirler.
Bu çal ışmada 32 Türk Saanen keçisinde baz ı doğum parametreleri incelenmiştir. Ortalama gebelik süresi 153 gündür.
Kaynaksız içerik itiraz konusu olabilir ve kaldırılabilir. Katır (Equus mulus) erkek eşek ile dişi atın (kısrak) çiftleşmesiyle meydana gelen ve çoğu kez kısır olan melez hayvan. Erkek at (aygır) ile dişi eşek çiftleşirse bardo veya ester denen, at görünümünde ama eşek iriliğinde bir melez ortaya çıkar.
Yeni doğmuş geyik yavrusu. Dişi geyik bir batında bir ya da iki yavru doğurur, üçüzlere çok az rastlanılabilir. Hamilelik süresi karaca için on ay kadardır.
360 - 440 gün süren bir gebelikten sonra dünyaya tek bir yavru getirirler. Yavru deve çok kısa süre içinde ayağa kalkıp annesini takip edebilir. Bir yıla kadar emzirilir ve 2-3 yıl sonra ergenleşir. Yeni Dünya develerinde kanıtlanabilen en uzun ömür 28 yıldır.
Yılda 2 kez ve her defasında 1-3 yavru doğururlar. Gebelik süreleri 5-11 aydır. Koyunların ömürleri 10 ila 12 yıl arasıdır. Koyundan elde edilen kürke post adı verilir.
Kediler, yılda 3 kez doğum yapabilir ve hamilelik süreleri ortalama olarak 2 ay sürer. Her doğumda en az 2 yavru dünyaya getiren kedilerde bu sayı 5-6 yavruya kadar çıkabilir.
Kedilerde Gebelik dişi kedilerde 58-68(ortalama 63) gündür. Ortalama yavru sayısı dörttür.Veteriner hekiminizin gebeliğin kesin teşhisini koyması için kedinin gebe kalışından itibaren 16-21 gün gecmesi gerekir.Teşhis için ultrason kullanılabilir.
Kirpinin avlanması ve bilinçsizce tüketilme hem ekolojik dengenin bozulmasına, hem de insan sağlığı açısından ciddi tehlikelere yol açabilir. Bu yüzden kirpi etinin tüketilmesi, önerilmemektedir.
Eti yenen kara hayvanları: Zürafa, kanguru, tavşan yenir.
Etlerinin yenmesinin helâl olduğu hususunda görüş birliği bulunan hayvanlar şunlardır: a) Sığır, manda, koyun, keçi, deve, tavşan, tavuk, kaz, ördek, hindi türünden evcil hayvanlar, b) Geyik, ceylan, dağ keçisi, yabanî sığır ve zebra gibi yabani hayvanlar, c) Güvercin, serçe, bıldırcın, sığırcık, balıkçıl gibi kuşlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri