Westminster Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, korku filmi izlerken vücudun adrenalin pompalaması, kalori yakmasına neden oluyor. Ortalama 90 dakikalık bir korku filmi izleyen bir kişi 113 kalori yakıyor.
Kimi filmin her sahnesinde korku yer alıyor ancak daha az korku yaşatıyor. Kimi ise ani olarak korkuyu doruklarda yaşatıyor ve daha fazla kalori yakımına sebep oluyor. Araştırmalara göre 90 dakikalık bir korku filmi, yarım saatlik bir yürüyüşle eş değer kalori yakımı sağlıyor.
Ayrıca yine araştırmaya göre korku filmi izlemek fazladan kalori yakmanıza yardımcı oluyor. Korku filmi izlemenin vücuda faydalı oldu anlaşıldı. Bilim insanlarının yaptığı araştırma neticesinde korku filmi izlemek vücutta olumlu etkilere neden olurken, izleyicinin fazladan kalori yakmasına neden oluyor.
Dr. Richard Mackenzie, nabzın hızlandıkça vücuda pompalanan kanın arttığını belirtirken, bunun da vücutta oluşan adrenalin miktarını yükselttiğini belirtiyor ve ekliyor; oluşan adrenalin, metabolizmayı hızlandırarak kalori yakılmasını sağlıyor.”
İlk akla gelen kanser hastalığı ve hipertiroidi olmakla birlikte, şeker hastalığı, kalp yetmezliği, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, kronik böbrek yetmezliği, böbrek üstü bezinin yetersiz çalışması, nörolojik ve psikiyatrik hastalıklar da kilo kaybının önemli nedenleri arasındadır.
İlgili 17 soru bulundu
Aldesteron, progesteron, kortizol, östrojen, prolaktin, ACTH ve büyüme hormonları gibi farklı kimyasalların bir ya da birkaçının az veya çok çalışması kilo vermeyi yavaşlatabilir.
Evet, mümkün. Westminster Üniversitesi'nde görevli bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre korku filmi izlemek kilo vermeye yardımcı oluyor.Vücudun adrenalin pompalaması kalori kaybına yol açıyor. Uzmanlar 90 dakikalık bir korku filminde ortalama 113 kalori yakıldığını belirtiyor.
Psikologlara göre korku filmleri izleyicileri çeşitli nedenlerle sakinleştiriyor. Bunların başında ise ekranda kötü olayların döndüğünü görmek izleyenlerde “Yalnız değilim,” hissi yaratması geliyor. Diğer bir deyişle, “Herkesin hayatı mükemmel, kötü şeyler yalnızca benim başıma geliyor,” hissi yatıştırılmış oluyor.
The Exorcist, halen en iyi korku filmi olarak anılıyor.
Dolayısıyla uyuduğumuz her saat, kilomuza bağlı olarak ortalama 55 kalori harcarız. Bu rakam 50 kilo için saatte ortalama 47 kalori iken, 60 kilo için ortalama 57 kalori, 70 kilo için ortalama 66 kalori civarındadır.
Geleneksel egzersizlerden ve kalori yakma yollarından sıkıldıysanız bunları bir deneyin deriz: Sakız çiğnerken de vücudunuz enerji harcar ve kalori yakar. Örneğin 18 saat sakız çiğneyerek 200 kalori harcayabilirsiniz.
1 saatlik uyku için ortalama değerin 60 kalori civarında, 7 saatlik uyku için ortalama değerin 420 kalori civarında, 8 saatlik uyku için ortalama 480 kalori ve 24 saatlik tam gün uykusu için de bu sayıya 1440 kalori civarında yakılır diyebiliriz.
Korku filmlerinin stres seviyesini düşürdüğünü biliyor muydunuz? Korku filmleri, sizi korkutmaktan çok daha fazlasını yapar. Ne kadar tuhaf gelse de uzmanlar korku filmi izlemenin stres ve kaygıyı hafifletebileceğini belirtiyor.
Çığlık, Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Aydın Arakon'un, yapımcılığını Murat Köseoğlu ve Nazif Duru'nun yaptığı, başrollerinde Muzaffer Tema ve Emine Engin'in yer aldığı 1949 yılı yapımı ilk Türk korku filmidir.
Korku filmlerinde huzur bulmanın nedeninin, kişilerin kendileriyle alakalı olmayan endişe verici bir durumu gözlemlemeleri olduğu düşünülüyor. Her ne kadar filmden korksa da olayın kendisini etkilemeyeceğini bilen kişi, kendisine daha çok zarar veren kendi korkularının yerine zihnen bu korkulara odaklanıyor.
Meditasyon yap, yoga yap, koyun say, köpük banyosu yap, otojenik gevşeme egzersizlerini dene veya sadece derin nefes al. Bu aktiviteler kalp atışını yavaşlatacak ve sakinleşmene yardımcı olacak. Seni sakinleştirecek olan aktiviteye tamamiyle odaklanman korku filmini aklından çıkarmana yardımcı olacak.
rtük'ün giderek sertleşen sansür uygulamaları korku filmlerinin televizyon kanallarına satışını neredeyse imkansız hale getirmiştir. bu sebeple prodüktörler bu türde film üretiminden yıllar içerisinde uzaklaşmıştır.
Strese sebep olan sorundan uzaklaşmak da üzerinizdeki baskıyı azaltacağından film izlemek ya da oyun oynamak gibi aktiviteler de fayda gösterebilir.
Şeker yerine sıfır kalorili yapay tatlandırıcı alındığında ve kaloriler asla mideye ulaşmadığında vücut bir şaşkınlık içinde kalır. Zamanla, vücut kalori alımını ölçme yeteneğini kaybeder, bu da gereğinden fazla yemek yemeye yol açar ve bu da kilo alımına neden olur.
Kanada Tıp Derneği Dergisi'nde yayımlanan bir araştırmaya göre şeker yerine tatlandırıcı kullanmak zayıflamaya yardımcı olmuyor; sanıldığının aksine hem kilo alımına hem de farklı sağlık sorunlarına sebep olabiliyor.
Korku filmi izleyicilerde korku, dehşet, terör veya tiksinti uyandırmak amacıyla kurgulanan bir film türüdür. Korku filmlerinin konusunu gündelik hayata sızan ve bazen doğaüstü şekillerde ortaya çıkan şeytani güçler, olaylar ya da karakterler oluşturur.
Profesyonel tartılar bize yağ, kas ve su oranını verirken, evlerimizde bulundurduğumuz tartılar ise sadece ağırlık ölçer. Bu nedenle spesifik değişimleri göremeyebiliriz. Eğer profesyonel bir destek almıyorsanız ve takibinizi detaylı vücut analizi yapan tartılar ile yapamıyorsanız lütfen panik olmayın.
Özellikle hareketsiz bir yaşam sürüyorsanız ve gün boyu masa başında çalışıyorsanız günlük harcadığınız kalori az olmakla beraber, zamanla bazal metabolizma hızınız düşebiliyor. Yani az yemek yiyerek çok az kalori alsanız bile, vücudunuz bu enerjiyi harcayamadığı için kilo vermeniz zorlaşıyor.
Kardiyo, yüzme, yürüyüş, koşu gibi sporlar bu konuda size yardımcı olabilir. Özellikle 10 dakika yürüyüş, 2-3 dakika koşu sonra tekrar 10 dakika yürüyüş gibi nabzınızı sürekli değiştiren şekilde spor yapmak, maksimum kaloriyi yakmanızı sağlayacaktır.
“Korku evinden kaçış” oyununda denekleri gözlemleyen Prof. Malmdorf-Andersen, “Sonuçlarımız korku ve zevk arasında bir 'tatlı nokta' olabileceğini gösteriyor. Bir korku selinin ardından gelen hızlı rahatlama, beyinde iyi hissettiren kimyasalların (endorfin ve dopamin) salgılanmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri